• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par subsīdiju piešķiršanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.1998., Nr. 375/380 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50981

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par subsīdiju piešķiršanu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

18.12.1998., Nr. 375/380

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrijā

Par subsīdiju piešķiršanu

Zemkopības ministrijas valsts sekretārs Jānis Lapše vakar, 17.decembrī, informēja, ka ārkārtas subsīdijas par ziemāju sējumiem tiks izmaksātas jau pirms Ziemassvētkiem — 15 687 zemnieki saņems ārkārtas subsīdijas kopumā par 3 022 371 latu.

Jāizstrādā lauksaimniecības

un tās nozaru programmas

Pagājušajā nedēļā Rīgā notika Starptautiskās ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas rīkots seminārs, kurā piedalījās pašvaldības, rajonu lauksaimniecības departamentu speciālisti, LLU zinātnieki un ZM departamentu vadošie darbinieki. Visām lauksaimniecības nozaru programmām jābūt sagatavotām līdz 1999. gada 1. jūlijam. Tātad Zemkopības ministrijas speciālistiem ļoti intensīvi jāstrādā sešus mēnešus, jo Eiropas Savienība (ES) kavēšanos darba izpildē nepieļauj. No programmu sagatavošanas izmaksām 75 procentus segs ar ES budžeta līdzekļiem, bet 25 procenti jāsamaksā no Latvijas valsts budžeta. Nākamajā gadā tiks realizēts jau pirmprojekts. Tā īstenošanai izmantos subsīdiju līdzekļus, taču no ES ir saņemti papildu 700 000 lati.

Programmās būtiskākie jautājumi ir darba vietu skaita palielināšana, servisa (nepieciešami mūrnieki, kalēji, krāsotāji, būvnieki, kokmateriālu apstrādātāji u.c.) attīstība laukos, pārtikas kvalitāte, nepiemirstot bioloģisko un netradicionālo lauksaimniecību. Nozīmīga problēmu grupa ir lauku ciematu un lauku sētu sakārtošana. Laukos jāveido tādas dzīvojamās mājas, kas atbilst nākamā gadsimta civilizācijas prasībām. Tas nozīmē, ka arī lauku mājās jābūt tāda paša līmeņa ērtībām un komfortam kā pilsētās.

Intervences iepirkums

un produkcijas glabāšana

Par šiem aktuālajiem jautājumiem spriež ZM speciālisti kopīgi ar Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta zinātniekiem. Ir jāizspriež, kā pareizāk varētu notikt graudu intervences iepirkšana, kā arī intervencei iepirkto piena un gaļas produktu uzglabāšana, jo reāli tā ir valsts iejaukšanās minēto produktu tirgū. Zemniekiem jau līdz sējai jāzina, kādi būs intervences graudu iepirkšanas noteikumi un cenas.

Šajās dienās lems arī par cukura rūpniecību Latvijā. Jāpārskata cukura cena valstī, likums par cukuru, arī cukurfabriku rekonstrukcijas iespējas no finansiālā viedokļa.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!