• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par likumu saskaņošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.12.1998., Nr. 374 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50933

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.13

Rīgas pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumi

Vēl šajā numurā

17.12.1998., Nr. 374

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrijā

Par likumu saskaņošanu

Ārlietu ministrija ir viena no retajām mūsu valsts institūcijām, kas īsteno atvērto durvju politiku, — vakar, 16. decembrī, ministrijas īssaietā teica preses sekretārs Toms Baumanis, pavēstot par nu jau kārtējo atvērto durvju dienu ministrijā 17. decembrī. T. Baumanis uzsvēra, ka atvērto durvju dienas ministrija regulāri rīko kopš augusta un tās jau ieņēmušas stabilu vietu tās darbībā. — Ja pirmajām atvērto durvju dienām bija vairāk informatīvs raksturs, tad tagad tās kļuvušas daudz konkrētākas, — uzsvēra preses sekretārs, informējot, ka šodien pulksten 14 visiem interesentiem būs iespējams tikties ar Eiropas Savienības (ES) jautājumu ekspertiem — Ārlietu ministrijas 1. politiskā departamenta direktori Ivetu Šulci un sarunu sagatavošanas grupas sekretāru Valdi Ābolu. Nākamā atvērto durvju diena Ārlietu ministrijā paredzēta janvārī, un tā būs veltīta mūsu valsts dei iure atzīšanas dienai.

T. Baumanis arī pastāstīja, ka ārlietu ministrs Valdis Birkavs pieņēmis EDSO misijas vadītāju Latvijā, vēstnieku Deividu Džonsonu, lai apspriestu ar misijas mandāta izpildi saistītus jautājumus. Kā zināms, EDSO misijas mandātā ietilpst padomu sniegšana Latvijas valdībai ar pilsonību saistītajos jautājumos. Ministrs ar vēstnieku pārrunāja arī citas misijas mandāta ietvaros iespējamās aktivitātes. Ārlietu ministrs vēstniekam paziņoja, ka Latvijas valdība pieņēmusi Sabiedrības integrācijas programmu un ka Latvijā tagad īstenotas visas EDSO rekomendācijas pilsonības jautājumā. — Līdz ar to šis rekomendāciju jautājums, mūsu puses ieskatā, ir izsmelts, — uzsvēra Ārlietu ministrijas preses sekretārs.

Pēc tam T. Baumanis informēja par Rīgā notiekošajām Latvijas, Krievijas un Baltkrievijas delegāciju sarunām robežas krustpunkta noteikšanai. Mūsu valsts delegāciju šajās sarunās vada speciālo uzdevumu vēstnieks Jānis Lovniks.

Ārlietu ministrijas preses sekretārs arī detalizēti pakavējās pie mūsu valsts nacionālās likumdošanas atbilstības ES prasībām izvērtēšanas gaitas. Šī izvērtēšana saskaņā ar Luksemburgas sanāksmes lēmumu sākās aprīlī. Pašlaik notiek tā sauktā skrīninga procesa pirmais posms, kurā 11 valstis daudzpusējā kārtībā pārrunā likumdošanas saskaņošanas jautājumus ar Eiropas Savienību. Otrs posms būs katras valsts individuālās sarunas ar Eiropas Savienību. — Līdz šim posmam ir nonākusi arī Latvija, — teica T. Baumanis. Tagad mūsu valstij tiešās sarunās ar ES ir jāiziet cauri 31 likumdošanas sfērai. Trešais posms būs jau tiešas starpvaldību sarunas, kurās Latvijas delegācija tiksies ar visu 11 ES dalībvalstu pārstāvjiem. T.Baumanis atzīmēja, ka daudzpusējais skrīnings vēl nav beidzies visās jomās. Atsevišķās, atlikušajās nozarēs tas turpināšoties līdz 1999. gada februārim vai martam, jo vēl nav izskatīta lauksaimniecības, finansu un dažu citu jomu likumdošana.

Preses sekretārs pastāstīja, ka mūsu valsts likumdošanas caurskatīšanas procesu koordinē Ārlietu ministrijā izveidotā Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā sagatavošanas grupa, bet konkrētu jomu izskatīšanā piedalās eksperti no visām ministrijām, kā arī no Eiropas integrācijas biroja. — Kopumā mūsu ekspertu līmenis ir salīdzinoši augsts, ir sasniegts augsts likumdošanas atbilstības līmenis, — uzsvēra T. Baumanis.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!