• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.1998., Nr. 349 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50832

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents:

Vēl šajā numurā

24.11.1998., Nr. 349

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

— tiekoties ar Ķīnas vēstnieku

K2.JPG (21117 BYTES)

Piektdien, 20.novembrī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Ķīnas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Jao Peišenu.

Ķīnas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks apsveica Saeimas priekšsēdētāju mūsu valsts 80.gadadienā. Ķīna viena no pirmajām valstīm 1991.gada 7.septembrī atzina Latvijas Republikas neatkarību un tagad ar prieku vēro Latvijas panākumus ekonomiskajā un starptautiskajā arēnā kopš neatkarības atgūšanas 1991.gadā, sacīja J.Peišens.

Pārrunājot Latvijas un Ķīnas savstarpējo sadarbību, vēstnieks akcentēja, ka politiski nozīmīgs notikums ir bijusi Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa vizīte Ķīnā 1994.gada decembrī, savukārt Saeimas priekšsēdētāja Alfreda Čepāņa vizīte Ķīnā 1997.gada martā iezīmēja lietišķas sadarbības sākumu starp diviem likumdevējiem — Latvijas Saeimu un Visķīnas Tautas pārstāvju sapulci. J.Peišens informēja, ka Ķīnas parlamentā joprojām darbojas Latvijas atbalsta grupa, un izteica cerību, ka arī 7.Saeimas deputāti, līdzīgi kā iepriekšējā sasaukuma deputāti, izveidos sadarbības grupu Latvijas un Ķīnas parlamentāro kontaktu veicināšanai.

Apspriežot Latvijas un Ķīnas ekonomisko sadarbību, kā pozitīvu attīstības tendenci sarunas biedri atzīmēja tirdzniecības apjoma pieaugumu starp abām valstīm, pieaugošās investīcijas un kopuzņēmumu skaitu. Atzinīgi vērtējama arī sadarbība kultūrā un izglītībā, izveidoti kontakti sadarbībai aizsardzības jomā.

Sarunas nobeigumā J.Straume un K.Peišens bija vienisprātis, ka Latvijas un Ķīnas attiecību raksturs ir kļuvis dinamisks un konstruktīvs, un izteica abpusēju cerību turpmāk aktivizēt sadarbību.

Saeimas preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!