• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija Lietuvā ar gara, kultūras un mūžības ciemkukuli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.1998., Nr. 334/335 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50610

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas bērni ar skatienu Eiropā

Vēl šajā numurā

06.11.1998., Nr. 334/335

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lietuva svin

Latvijas astoņdesmitgadi

Latvija Lietuvā

ar gara, kultūras un mūžības ciemkukuli

L2.JPG (27693 BYTES)

Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstādes atklāšanā Martīna Mažvīda Lietuvas Nacionālajā bibliotēkā 4. novembrī lenti pārgriež Latvijas vēstnieks Lietuvā Atis Sjanīts un namatēvs bibliotēkas direktora vietnieks Klements Sinkēvičs, aiz viņiem — Latvijas Nacionālās bibliotēkas rīkotājdirektore Dzintra Mukāne un Lietuvas latviete Rūta Ķišķe

Aizvien mazāk dienu paliek līdz 18. novembrim, kad atzīmēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienas 8o. gadskārtu. Saprotams, jubilejas gaidās interese par Latviju pieaug arī citviet pasaulē, jo īpaši kaimiņzemēs. Ar Lietuvu mūs vieno ne tikai kopīga robeža, viena jūra un līdztekus likteņgaitas, bet arī radu valoda. Un tāpēc latvietis ar lietuvieti spēs sazināties pat tad, ja nepratīs nevienu svešu mēli. Jo mums ir kopīgi ne tikai paši galvenie vārdi — dona , daina , dzimtene , darbs , bet arī vēl daudzi citi. Tomēr arī labu kaimiņu un draugu attiecības nedrīkst aizlaist pašplūsmā, tās ir jākopj, jāuztur, jātjaunina.

Mūsu valsts svētku priekšvakarā Latvijas vēstniecība Lietuvā iecerējusi un sagatavojusi veselu virkni nozīmīgu pasākumu, lai Lietuvas sabiedrību tuvāk iepazīstinātu ar mūsdienu Latviju.

Oktobra nogalē Vītauta Dižā Kauņā universitātē risinājās plaša zinātniskā konference "Latvija un Lietuva XX gadsimtā", kur darbs ritēja septiņās sekcijās. Konferences ietvaros Kauņas publiskajā bibliotēkā atklāja arī grāmatu un iespieddarbu izstādi "Latvija 1990 — 1998: politika, ekonomika, kultūra". Pēc tam galvenie notikumi sāka risināties Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, kur atklāja Latvijas mūsdienu mākslas izstādi un jau pieminēto grāmatu un iespieddarbu ekspozīciju, kas tika pārvesta no Kauņas. Abu šo izstāžu atklāšanā bija klāt arī laikraksta "Latvijas Vēstnesis" speciālkorespondenti.

Tomēr ar šīm aktivitātēm Lietuvas sabiedrības iepazīstināšana ar Latviju nebeidzas. Vēl ciemkukulī iekļauta Latvijas televīzijas nedēļa Lietuvas televīzijā no 11. novembra līdz 18. novembrim, Latvijas fotogrāfiju izstāde Viļņā no 13. līdz 18. novembrim, gleznotāja Pāvila Puzina (1907 —1967) darbu izstāde Viļņā, bet tieši 18. novembrī Viļņas Lietišķās mākslas muzejā atklās Tautas mākslas centra "Senā klēts" tautas tērpu izstādi. Dienu vēlāk skatītājus pie sevis aicinās Latvijas un Lietuvas akvarelistu izstāde Viļņas Mākslinieku namā, bet 25. un 26. novembrī Panevēžā notiks Latvijas literārās dienas, kuru ietvaros risināsies arī zinātniskā konference "Zenta Mauriņa un Latvijas garīgais ceļš uz Eiropu".

Mazliet savrup no visa minētā vēl kāds būtisks notikums — 10. novembrī Latvijas vēstniecībā Viļņā 350 Lietuvas skolām tiks dāvināta apgāda "Zinātne" izdotā "Lietuviešu — latviešu vārdnīca". Tātad var cerēt, ka vēl vairāk būs to, kas abās radu zemēs spēs pilnīgi saprasties bez tulka un trešās mēles palīdzības.

Plašāk par notikumu

— 5.lpp.

L1.JPG (24776 BYTES)

Latvijas mūsdienu mākslas izstādes atklāšanā Viļņā 3. novembrī viešņas no Latvijas — tēlniece Olga Šilova, grafiķe Nele Zirnīte un mākslas zinātniece Inese Baranovska

L3.JPG (32212 BYTES)

Izstādes centrā pērn Latvijā izdoto skaistāko grāmatu vidū arī "Latvijas Vēstneša" sagatavotais sējums "Triju zvaigžņu gaismā"

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!