• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Darbu sākusi Latvijas Republikas Septītā Saeima. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.1998., Nr. 331/332 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50558

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darbu sākusi Latvijas Republikas Septītā Saeima (turpinājums)

Vēl šajā numurā

04.11.1998., Nr. 331/332

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Darbu sākusi Latvijas Republikas Septītā Saeima

7. Saeimas 1998. gada 3. novembra sēdes darba kārtība

Apstiprināta 7. Saeimas

Pagaidu frakciju padomes sēdē

Sēdes sākums - pulksten 12

SS.JPG (54638 BYTES) 1. Sēdes atklāšana un Valsts prezidenta G.Ulmaņa uzruna.

2. Balsu skaitītāju ievēlēšana.

3. Mandātu un iesniegumu komisijas ievēlēšana.

(Pārtraukums)

4. Mandātu un iesniegumu komisijas ziņojums.

5. Saeimas Prezidija vēlēšanas (par katru Prezidija locekli atsevišķi).

6. Ministru kabineta ziņojums par savu pilnvaru nolikšanu.

6. Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

- 7. Saeimas deputātiem:

Labdien, godājamie Latvijas Republikas 7. Saeimas deputāti, valdības locekļi, Valsts prezidenta kungs.

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 12.pantu jaunizvēlētā Latvijas Republikas Saeima sanākusi uz pirmo sēdi novembra pirmajā otrdienā, kad izbeidzas iepriekšējās Saeimas pilnvaras.

Saskaņā ar 6. Saeimas Prezidija lēmumu un atbilstoši Latvijas Republikas Satversmes 17.pantam man ir uzdots atklāt un vadīt šo 7. Saeimas sēdi.

Jūs, godātie deputāti, savus pienākumus sākat pildīt mūsu valstij nozīmīgā laikā. Pēc dažām nedēļām paies 80 gadu kopš Latvijas Republikas nodibināšanas. Turpmākos četrus gadus Jūs pārstāvēsiet Latviju pasaulē un arī savu vēlētāju priekšā. Es novēlu Jums sekmīgu darbu un ceru, ka pratīsiet to veikt atbilstoši vēlētāju gribai, savai pārliecībai un priekšvēlēšanu solījumiem, tādējādi veicinot valsts augšupeju, spodrinot Latvijas starptautisko, parlamenta un savu prestižu. Darīsiet to nesavtīgi, augstāk par visu turot valsts intereses, un ietērpjot visu minēto tikai labu un pareizu likumu formā.

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 17.pantu paziņoju Latvijas Republikas 7. Saeimas Rudens sesijas pirmo sēdi par atklātu.

(Valsts himna)

Valsts prezidents Guntis Ulmanis

- 7. Saeimas deputātiem:

Augsti godātie septītās Saeimas deputāti! Vispirms atļaujiet man jūs apsveikt ar panākumiem nesenajās vēlēšanās. Jums, godātie deputāti, nākamie četri gadi jāvelta darbam augstākajā varas līmenī. Tā ir vēlētāju uzticēšanās, tās ir tautas dotas pilnvaras, par ko ne mirkli nedrīkst aizmirst. Šodien, Latvijas astoņdesmitgades priekšvakarā, novēlu jums turpmākos četrus gadus domāt un daudz arī izdarīt savas zemes, savas tautas, savas Latvijas nākotnei.

Es apsveicu 7. Saeimā pārstāvētās partijas. Tām ir izdevies pārliecināt savus vēlētājus, ka tās izjūt atbildību par Latvijas tālāko attīstību, ka partiju programmas ir reālas un izvirzītie līderi ir spējīgi tās īstenot.

Septītā Saeima ir kvalitatīvi jauna Saeima. Tajā ir ievēlēti seši politiskie spēki. Es ceru, ka parlamentā tagad biežāk tiks pausta politiska nostāja un ne tik daudz atsevišķu deputātu privātas pārdomas. Es ceru, ka mazināsies populisms parlamenta darbībā. Es ceru, ka līdzās spēcīgai pozīcijai būs arī pietiekami spēcīga opozīcija.

Mācoties demokrātiju, pēdējo gadu laikā daudz runājām par politisko konsensu un par nepieciešamību to meklēt vairāku partiju un frakciju darbā. Šī varētu būt Saeima, kuras darbībā saskarsimies arī ar spēcīgasopozīcijas spiediena taktiku. Tas liktu pozīcijai pastāvīgi strādāt, skaidrojot un pierādot savu nostāju. Tas, es ceru, palīdzēs valdībai izvairīties no kļūdām un ļaus tālāk attīstīties demokrātijai.

Šai Saeimai salīdzinājumā ar iepriekšējām būs ilgāks pilnvaru laiks. Līdz ar to parlamenta darbs būs produktīvāks un ritmiskāks, jo ļaus vairāk uzmanības veltīt stratēģiskiem jautājumiem.

Godātie deputāti! Vēlēšanas ir dialogs par nākotni. Vēlēšanas ir dialogs par to, kādi vēlamies būt pēc četriem un vairāk gadiem. Tas ir politisks dialogs ar vēlētāju. Vieni solīja, citi klausījās. Vieni noticēja, citi - ne. Ir svarīgi kritiski ieklausīties politiķu teiktajā, taču vēl svarīgāk ir apzināties, ka, tikai strādājot visiem kopā, mēs izpildīsim gan tos uzstādījumus, kuri tika iezīmēti jau iepriekšējo Saeimu darbā, gan arī tos, kurus tagad vēlēšanās atbalstīja vēlētāji.

Priekšvēlēšanu laikā es biju daudzos Latvijas novados. Arī man bija svarīgi uzzināt, ko mūsu valsts iedzīvotāji domā par sestās Saeimas darbu un par to, kādi būtu 7. Saeimas svarīgākie uzdevumi.

Man bieži teica, ka sestā Saeima pieņēmusi lēmumus, kuros beidzot saskatāma doma par ilglaicīgu perspektīvu. Tie daļēji jau iezīmē valsts un sabiedrības tālāko attīstību. Spēja domāt ilglaicīguma kategorijās ir, manuprāt, sestās Saeimas politiskais mantojums. Tā izvirzīja vairākus jaunus uzstādījumus. Šis darbs ir jāturpina.

Esmu pārliecināts, ka šādu mudinājumu sadzirdējāt arī jūs, godātie deputāti, tiekoties ar vēlētājiem visos Latvijas novados.

Dialogs sabiedrībā priekšvēlēšanu laikā parādīja, ka vēlētāji vēlas redzēt skaidru uzstādījumu vairākās jomās.

Pirmkārt, tās ir darba vietas. Otrkārt, tā ir izglītība. Treškārt, tā ir drošības izjūta sabiedrībā.

Vissvarīgākais process ir mūsu straujā integrācija Eiropas Savienībā. Jaunu kontekstu veido arī tas, ka Eiropas Savienībā tiek ieviesta vienota valūta - eiro. Dažādos pasaules reģionos ir nestabila situācija ekonomikā un finansu jomā - gan Āzijas valstīs, gan tepat kaimiņos, Krievijā. Latvija kļuvusi par Pasaules tirdzniecības organizācijas dalībvalsti.

Tas veido jaunu ietvaru, kurā Latvijas politiķiem un valdībai būs jādomā par turpmāko mūsu tautsaimniecības attīstību.

Uzruna "Vēlētāju uzstādījumi politikai" 7. Saeimas pirmajā sēdē Rīgā 1998. gada 3. novembrī

Turpinājums - 9.lpp.

7. Saeimas Prezidija vēlēšanas

Amats Kandidāti Izvirzītājs Saņemtās
balsis "Par"
Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume TB/LNNK 86
Saeimas priekšsēdētāja biedrs Indulis Bērziņš LC 98
Saeimas priekšsēdētāja biedrs Gundars Bojārs LSDA 57
Vineta Muižniece TP 39
Saeimas sekretāre Silvija Dreimane JP 75
Saeimas sekretāres biedrs Aleksandrs Bartašēvičs TSP 52

Saeimas preses dienests

7. Saeimas Prezidijs:

SS3.JPG (18557 BYTES)
Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, Saeimas priekš-sēdētāja biedrs Indulis Bērziņš ...

SS4.JPG (19035 BYTES)
... Saeimas priekšsēdētāja biedri Indulis Bērziņš un Gundars Bojārs ...

SS5.JPG (9567 BYTES)SS6.JPG (9682 BYTES)
... Saeimas sekretāre Silvija Dreimane un Saeimas sekretāres biedrs Aleksandrs Bartašēvics, vakar, 3.novembrī

SS1.JPG (13274 BYTES)
Valsts prezidenta uzaicinātais Ministru prezidenta kandidāts Vilis Krištopans vakar, 7. Saeimas 3. novembra sēdē Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!