• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 31.oktobra sēdē Ministru kabineta Komitejas 2.novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.1998., Nr. 326/330 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50531

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 424

Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 19.maija noteikumos Nr.188 "Noteikumi par valstij piekritīgās mantas uzskaiti, novērtēšanu un realizāciju"

Vēl šajā numurā

03.11.1998., Nr. 326/330

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 31.oktobra sēdē

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 28.maija rīkojumā Nr.263 "Par pilnvarnieku iecelšanu valsts akciju sabiedrībā "Latvijas eksportkredīts"". Valsts kancelejai uzdots rīkojuma projektā paredzēt, ka par pilnvarnieku tiek iecelta Finansu ministrijas Budžeta departamenta direktore Dace Muižniece, un sagatavot rīkojuma projektu parakstīšanai.

Akceptēti noteikumi "Koģenerācijas stacijās saražotās elektroenerģijas pārpalikuma iepirkšanas kārtība". Noteikumi veicinās koģenerācijas saprātīgu attīstību, īpaši ar vietējo kurināmo.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā". Likumprojekts sagatavots, lai saskaņotu Latvijas likumdošanu migrācijas jautājumos ar Eiropas Savienības un Šengenas līguma dalībvalstu ieceļošanas noteikumiem, kā arī lai novērstu pretrunas likumdošanā ar pārējām Baltijas valstīm.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 16.maija noteikumos Nr.131 "Noteikumi par pasta pakalpojumu tarifiem". Grozījumi stāsies spēkā 1999.gada 1.janvārī.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 19.maija noteikumos Nr.88 "Noteikumi par valstij piekritīgās mantas uzskaiti, novērtēšanu un realizāciju". Grozījumi paredz valstij piekritīgajiem dārgmetāliem, dārgakmeņiem un to izstrādājumiem tādas pašas realizācijas iespējas kā citai valstij piekritīgai mantai.

Valdība pieņēma zināšanai Satiksmes ministrijas, Finansu ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas kopīgi sagatavoto konceptuālo ziņojumu. Atbalstīta konceptuālajā ziņojumā ietvertā nostādne, kas paredz Latvijā 1999.gadā noteikt Eiropas Savienības normām atbilstošas tehniskās prasības automobiļiem. Nolemts ieteikt pašvaldībām līdz 2000.gada 1.jūlijam izstrādāt apbūves noteikumus, kuros paredzēts veikt ekspertīzi transporta ietekmei uz apkārtējo vidi, kā arī, projektējot satiksmes drošībai nozīmīgus objektus, paredzēt pasākumus transporta negatīvās ietekmes novēršanai vai samazināšanai līdz minimumam.

Valdība kopumā akceptēja iesniegto koncepcijas projektu "Latvijas Republikas pasta nozares sektorpolitika laika periodam no 1998.gada līdz 2003.gadam". Vispārējo pasta pakalpojumu kompensācijas fonda izveidi nolemts saistīt ar visu rentablo pakalpojumu veidu (arī reģionālā aspektā) atskaitījumu nodrošināšanu. Satiksmes ministrijai uzdots līdz 1999.gada 1.oktobrim izstrādāt priekšlikumus par grozījumiem Pasta likumā saskaņā ar minēto koncepciju un noteiktā kārtībā iesniegt tos Ministru kabinetā.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par valsts atbalsta sniegšanas iespējām uzņēmējsabiedrībām (privatizētām un daļēji privatizētām), kurām ir saimnieciskas problēmas. Ekonomikas ministrijai uzdots turpināt konceptuālā jautājuma izstrādi, ņemot vērā Ministru kabineta sēdē un Nacionālās trīspusējās padomes sēdē izteiktos priekšlikumus, un iesniegt to izskatīšanai Ministru kabineta 4.novembra sēdē.

Valdība pieņēma zināšanai Ekonomikas ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas priekšlikumus par grozījumu projektu likumā "Par zemes dzīlēm". Ekonomikas ministrijai uzdots precizēt likumprojekta 1.panta 10. un 12.punktā minēto terminu un tā skaidrojumu, 4.panta trešo daļu attiecībā uz funkciju izvērstu skaidrojumu un sadali, attiecīgi visu likumprojekta tekstu un iesniegt likumprojektu izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Ministru kabinets izskatīja jautājumu par Latvijas tautsaimniecības nozaru salīdzinošajām priekšrocībām Baltijas jūras reģionā (par nostāju Eiropas Savienības Ziemeļu dimensijas jautājumā). Lai sekmētu turpmāko darbu Latvijas tautsaimniecības nozaru interešu nodrošināšanā Baltijas jūras reģionā, Ekonomikas ministrijai, Satiksmes ministrijai, Zemkopības ministrijai, Iekšlietu ministrijai un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai uzdots iepazīties un izmantot Latvijas valdības politiskās vadlīnijas Eiropas Savienības Ziemeļu dimensijas jautājumā. Ekonomikas ministrijai, Satiksmes ministrijai, Zemkopības ministrijai, Iekšlietu ministrijai un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai uzdots sagatavot Latvijas nozaru salīdzinošo priekšrocību pamatojumu, identificējot Eiropas nozīmes projektus atsevišķās Latvijas tautsaimniecībai būtiskās nozarēs un līdz 30.novembrim iesniegt to Ārlietu ministrijā. Ārlietu ministrijai uzdots līdz 30.novembrim sagatavot pasākumu plānu, lai nodrošinātu Latvijas piedāvāto pārreģionālas nozīmes projektu stratēģiski nozīmīgākajos sektoros ievērošanu Latvijai būtiskajās reģionālās sadarbības iniciatīvās.

Valdības preses departaments

Ministru kabineta

Komitejas 2.novembra sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības un Horvātijas Republikas valdības līgumu par sadarbību kultūrā".

Akceptēts likumprojekts "Par 1974. gada Starptautiskās konvencijas par cilvēka dzīvības aizsardzību uz jūras 1988.gada protokolu". Protokols regulē kuģu inspicēšanas un kuģošanas drošības apliecību izsniegšanas kārtību, kas ir atzīta un tiek piemērota Eiropas Savienības valstīs.

Akceptēts noteikumu projekts "Ugunsgrēku un to seku uzskaites noteikumi". Tie noteiks kārtību, kādā tiks veikta ugunsgrēku un to nodarīto zaudējumu uzskaite. Paredzams, ka tiks uzskaitīti visi ugunsgrēki neatkarīgi no to izcelšanās vietas un nodarītajiem zaudējumiem, izņemot tos, kuri izcēlušies objektos ar eksteritoriālām tiesībām.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!