• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1998. gada 31. oktobra noteikumi Nr. 425 "Koģenerācijas stacijās saražotās elektroenerģijas pārpalikuma iepirkšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.1998., Nr. 326/330 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50507

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.522

Grozījums Ministru kabineta 1997.gada 28.maija rīkojumā Nr.263 "Par pilnvarnieku iecelšanu valsts akciju sabiedrībā "Latvijas eksportkredīts""

Vēl šajā numurā

03.11.1998., Nr. 326/330

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 425

Pieņemts: 31.10.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 425

Rīgā 1998.gada 31.oktobrī (prot. Nr. 59, 2.§)

Koģenerācijas stacijās saražotās elektroenerģijas pārpalikuma iepirkšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Enerģētikas likuma 41.pantu

1. Šie noteikumi nosaka:

1.1. ka licencētiem elektroenerģijas apgādes uzņēmumiem ir pienākums iepirkt saražotās elektroenerģijas pārpalikumu, kas atlicis pēc izlietošanas pašu vajadzībām un atbilst valstī noteiktajiem parametriem (turpmāk — elektroenerģijas pārpalikums), no savā licences darbības zonā izvietotām ekspluatāciju uzsākošām koģenerācijas stacijām (turpmāk — koģenerācijas stacijas) ar uzstādīto elektrisko jaudu (turpmāk — elektriskā jauda) līdz četriem megavatiem;

1.2. kārtību, kādā licencētie elektroenerģijas apgādes uzņēmumi iepērk elektroenerģijas pārpalikumu no koģenerācijas stacijām ar elektrisko jaudu vairāk par četriem megavatiem.

2. Ja elektroenerģijas pārpalikumu iepērk no koģenerācijas stacijām ar elektrisko jaudu līdz četriem megavatiem, tā iepirkšanas tarifu nosaka, ņemot vērā elektroenerģijas vidējā realizācijas tarifa (Tv) vērtību. Iepirkšanas tarifs mainās atkarībā no elektroenerģijas vidējā realizācijas tarifa (Tv) vērtības, kuru ir apstiprinājusi Energoapgādes regulēšanas padome un kurš ir publicēts laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

3. Ja elektroenerģijas pārpalikumu iepērk no koģenerācijas stacijām ar elektrisko jaudu līdz 0,5 megavatiem, tā iepirkšanas tarifu (Tie) nosaka atkarībā no stacijā ražošanas tehnoloģiskajā procesā izmantojamā kurināmā veida:

3.1. izmantojot vietējo kurināmo, Tie = 1,12 Tv;

3.2. izmantojot importēto kurināmo, Tie = 0,9 Tv.

4. Ja elektroenerģijas pārpalikumu iepērk no koģenerācijas stacijām ar elektrisko jaudu no 0,5 megavatiem līdz četriem megavatiem, tā iepirkšanas tarifu (Tie) nosaka atkarībā no stacijā ražošanas tehnoloģiskajā procesā izmantojamā kurināmā veida:

4.1. izmantojot vietējo kurināmo, Tie = 0,95 Tv;

4.2. izmantojot importēto kurināmo, Tie = 0,75 Tv.

5. No koģenerācijas stacijām ar elektrisko jaudu vairāk par četriem megavatiem elektroenerģijas pārpalikumu iepērk atbilstoši Enerģētikas likuma 33.pantā noteiktajam ekonomiskā pakāpeniskuma principam. Elektroenerģijas pārpalikuma iepirkšanas tarifu nosaka pēc pušu savstarpējas vienošanās.

6. Izmantojot elektroenerģijas ražošanas tehnoloģiskajā procesā gan vietējo, gan importēto kurināmo, elektroenerģijas pārpalikuma iepirkšanas tarifu, ja elektroenerģijas pārpalikumu iepērk no koģenerācijas stacijām, nosaka saskaņā ar šiem noteikumiem proporcionāli patērētā vietējā un importētā kurināmā daudzumam, kas izteikts nosacītās kurināmā vienībās. Vietējā kurināmā degšanas procesa nodrošināšanai izmantojamais importētais kurināmais līdz 25 % apjomā tiek uzskaitīts tāpat kā vietējais kurināmais.

Ministru prezidents G.Krasts

Ekonomikas ministrs L.Strujevičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!