• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas vienoto aviācijas telpu Par autoceļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.1998., Nr. 317/320 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50443

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krievijas krīzes sekām

Vēl šajā numurā

28.10.1998., Nr. 317/320

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Eiropas vienoto aviācijas telpu

Vakar, 27.oktobrī, satiksmes ministrs Vilis Krištopans Ministru kabineta sēdē ziņoja par darba grupas izveidošanu sarunām par Eiropas vienotās aviācijas telpas izveidi.

28. un 29.oktobrī Rīgā tiks uzsāktas sarunas ar Eiropas Savienības delegāciju par Eiropas vienotās aviācijas telpas izveidošanu. Sarunu laikā apspriedīs Eiropas vienotās aviācijas telpas līguma projektu un tā papildprotokolus.

Šis ir viens no aviācijas nozares svarīgākajiem soļiem Eiropas Savienības virzienā. Process, kurš aizsāk vienotu aviācijas telpas izveidi, nodrošinās Latvijas reālu pieeju Rietumu tirgum. Latvijai nebūs jāsaskaras ar līdzšinējiem ierobežojumiem, tā saņems visas privilēģijas, ko šajā jomā sniedz Eiropas Savienība (ES). Nebūdama ES sastāvā, Latvija varēs izmantot tādas pašas iespējas aviācijas jomā, kādas līdz šim izmantoja ES valstis Norvēģija, Lihtenšteina, Islande. Līdz ar to būtiski palielināsies Latvijas aviācijas konkurētspēja ne tikai Eiropā.

Par autoceļiem

Iepriekšējā nedēļā Ženēvā notikušajā Eiropas Ekonomiskās komisijas autotransporta darba grupas 92.sesijā, kurā piedalījās Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta pārstāvji, izskatīti jautājumi par tālāku E kategorijas ceļu attīstību AGR konvencijas ietvaros. Latvijas puse uzstājās par vairākiem priekšlikumiem, kas tika pieņemti. Līdz ar to akceptēti vairāki jauni E ceļu maršruti: E 22 Holiheda–Norčēpinga–Ventspils–Rīga–Rēzekne–Veļikije Luki–Maskava–Vladimira–Ņižņijnovgoroda un maršruts E 262 Ukmerģe–Daugavpils–Rēzekne–Ostrova.

Līdz ar Eiropas kartes ceļu tīklā iezīmēto Eiropas nozīmes E kategorijas ceļu, kurš iet caur Latviju, rodas iespējas saņemt papildu finansējumu šo ceļu būvei un uzturēšanai.

Eiropas Ekonomiskās komisijas autotransporta darba grupas sesija ir pēdējā instance, kur tiek saskaņoti un koriģēti jaunie perspektīvie ceļu tīkli.

Gita Jeļisejeva,

satiksmes ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!