• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas dokumenti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.1998., Nr. 315/316 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50411

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas dokumenti

Vēl šajā numurā

27.10.1998., Nr. 315/316

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklāta vēstule

Par Grozījumiem likumā

"Par akcīzes nodokli naftas produktiem"

Latvijas Republikas 6.Saeimas deputātiem

Saeimas sēdē š.g. 21.oktobrī pirmajā lasījumā tika pieņemti Grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli naftas produktiem".

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības Izpildkomiteja atbalsta šos grozījumus, tomēr uzskata, ka tie ir nepietiekami, lai nepieļautu tālāku iedzīvotājiem piegādātā siltuma cenu un tarifu sadārdzināšanos.

Atbilstoši likuma "Par akcīzes nodokli naftas produktiem" Pārejas noteikumu 3. punktam ar 1999.gada 1.janvāri stājas spēkā šā likuma 6.panta otrā daļa un 7.panta ceturtā daļa. Tas nozīmē, ka ar nākošo gadu degvieleļļa, tās aizstājējprodukti un komponenti, kurus kā kurināmo izmanto gandrīz puse centralizēto siltumapgādes katlumāju valstī, tiek aplikti ar akcīzes nodokli. Rezultātā, pat pieņemot pirmajā lasījumā Saeimā atbalstītos Grozījumus šajā likumā un samazinot šiem produktiem akcīzes nodokli no Ls 130 uz Ls 3 par 1000 kg 1999.gadā un no Ls 160 uz Ls 6 2000.gadā, iedzīvotājiem piegādātās siltumenerģijas tarifi pieaugs par 3-4 procentiem gadā.

Kā rāda statistisko pētījumu dati, dzīvokļa īri un komunālos pakalpojumus nespēj apmaksāt gandrīz puse ģimeņu, bet, ja to arī dara, tad uz uztura rēķina. Pēc sabiedriskās domas aptaujas datiem, kuru Centrālā statistikas pārvalde veica 1998.gada I ceturksnī, 37 procentiem mājsaimniecību nepietika līdzekļu uztura iegādei, nācās no kaut kā atteikties, bet 7,2 procenti mājsaimniecību uztura ziņā cieta trūkumu.

Godātie 6.Saeimas deputāti!

Ņemot vērā iedzīvotāju zemos ienākumus, sagaidāmo bezdarba pieaugumu, aicinām nepieļaut tālāku iedzīvotājiem piegādātās siltumenerģijas tarifu paaugstināšanu. Tāpēc ierosinām Grozījumu likumā "Par akcīzes nodokli naftas produktiem" otrajā lasījumā iekļaut papildu grozījumus Pārejas noteikumu 3.punktā un izteikt to šādā redakcijā:

"3. Šā likuma 6.panta otrā daļa un 7.punkta ceturtā daļa stājas spēkā 2001.gada 1.janvārī."

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības Izpildkomitejas vārdā

Agris Olmanis, priekšsēdētājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!