• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziņu teikumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.1998., Nr. 308/312 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50374

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 27.10.1998.

Laidiena Nr. 315/316, OP 1998/315/316

Vēl šajā numurā

23.10.1998., Nr. 308/312

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ziņu teikumi

* Patlaban Latvijā darbojas vairāk nekā 500 Igaunijas kompāniju un meitas uzņēmumu vai pārstāvniecības tādām ārzemju firmām, kas Latvijā ienākušas caur Igauniju. Visaktīvāk Igaunijas firmas Latvijas virzienā paplašinājušās 1997. gadā un šogad. Vislielākās investīcijas ir ieguldījušas Igaunijas bankas, apdrošināšanas, celtniecības, pārtikas un nekustamā īpašuma firmas.

* Apsardzes pakalpojumu sniedzējfirma "Latvian Security Service", kas izveidota 1996. gada maijā, šogad salīdzinājumā ar 1997. gada apgrozījumu plāno palielināt 10 reižu, sasniedzot 1 milj. USD līmeni. Kompānijas satūtkapitāls ir 200 000 latu.

* 1996. gada jūlijā dibinātais Igaunijas - Latvijas kopuzņēmums "Plus punkts", kurā igauņu pusei pieder 74% akciju, kopumā Rīgā plāno uzstādīt 60 — 70 kioskus, kā arī, piedaloties konkursos, paplašināt vairumtirdzniecību.

* Dānijas kompānija "Vestaswindsystems" izteikusi piedāvājumu veidot Liepājas SEZ teritorijā vēja ģeneratoru detaļu ražotni.

* Zviedrijas mežrūpniecības koncerns "Korsnäs" un Lielbritānijas lielākais kokzāģēšanas uzņēmums "BSW Timber plc" atmetuši plānus Valles pagasta Taurkalnē celt kokzāģētavu ar 60 000 kubikmetru kapacitāti gadā, jo Latvijas valsts iestādes pārāk ilgi vilcinājušās ar nepieciešamās zemes privatizāciju.

* Krievijas ekonomiskās krīzes dēļ Latvijā šobrīd uzņēmējdarbību pārtraukuši 14 uzņēmumi.

* A/s "Lauma" valdes sēdē nolemts sākt ražošanas pārstrukturizēšanu, kuras gaitā no darba tiks atbrīvoti līdz 50% strādājošo.

* Nav izslēgta iespēja, ka ar Pasaules bankas palīdzību Latvijā varētu tikt realizēts projekts, kas palīdzētu tieši mazajiem un vidējiem uzņēmumiem pārvarēt problēmas, kas radušās ar Krievijas tirgus zaudēšanu. Tā varētu būt gan tehniska, gan informatīva palīdzība, kā arī kredītlīnijas. To Starptautiskā valūtas fonda un PB gada sanāksmes laikā Vašingtonā atzinis Latvijas delegācijas vadītājs finansu ministrs Roberts Zīle.

* Sieviešu veļas ražotājfirma V.O.V.A. līdz šā gada beigām plāno samazināt piegādes apjomus uz Krievijas tirgu vismaz trīs reizes, bet Ukrainā, Baltkrievijā un Moldovā produkcijas realizācija paliks iepriekšējā līmenī. Līdz šim NVS valstu tirgū tika realizēti vismaz 70% firmas produkcijas. Finansu krīze Krievijā likusi firmai meklēt jaunus noieta tirgus, tādēļ uzsvars tiks likts uz preču realizāciju Baltijas valstu tirgos.

* Valmieras SIA "Melderi K.&V."kombinētās spēkbarības gatavošanā, sniedzot izbraukuma pakalpojumus lauksaimniekiem, gada laikā ir sasniegusi ražošanas apjomu vairāk nekā 300 t vidēji katru mēnesi.

* A/s "Jēkabpils cukurfarbrika" šogad plāno pieņemt 155 673 t cukurbiešu un saražot apmēram 18 000 t cukura. Uzņēmums cukurbietes iepērk no Bauskas, Jelgavas un Jēkabpils zemniekiem, kā arī no vairākiem Latgales rajoniem. Šogad plānotais apgrozījums būs apmēram 6 700 000 latu, bet peļņa 39 000 latu.

* Attīstības sekmēšanai Cēsu trikotāžas uzņēmums SIA "Aiga" ar privātpersonu no Norvēģijas noslēgusi sadarbības līgumu par Latvijas - Norvēģijas kopuzņēmuma dibināšanu. Norvēģis iegādājies ceturto daļu SIA "Aiga" akciju.

* Pagājušajā gadā Rīgas ostā deviņos mēnešos apstrādāja 7,87 milj. t kravas, bet šogad — 10,04 milj. Tiesa, septembrī salīdzinājumā ar augustu apstrādāto kravu apjoms samazinājies par 0,16 milj. t jeb 6,2%. Tas galvenokārt esot izskaidrojams ar ekonomisko krīzi Krievijā.

* A/s "AveLat grupa" peļņa šā gada 8 mēnešos bijusi gandrīz divreiz mazāka, nekā plānots — 855 000 latu, kas tiek skaidrots ar Krievijas finansu krīzi, kā arī zivju pārtrādes specifiskajām problēmām šajā tirgū. Savukārt grupas neto apgrozījums ir būtiski pieaudzis — par 78,6% —, sasniedzot 60 934 000 latu, kas gan ir par 13% mazāk, nekā plānots.

* Latvijas un Igaunijas apvienotā robežkomiteja, izskatot septiņpadsmit iesniegtos pārrobežu sadarbības projektus, Eiropas Savienības PHARE Credo programmas finansiālajam atbalstam izvirzījusi sešus perspektīvākos. Trim projektiem vadošais partneris ir no Latvijas, trim — no Igaunijas.

* "Elektrolux" Talsos atvērusi tirdzniecības centru, kas izveidots, sadarbojoties "Elektrolux" un dīlera firmai "Aivi". Šis ir jau piektais "Elektrolux" tirdzniecības centrs Latvijā. Viens atrodas Liepājā, pārējie — Rīgā. Kopumā "Elektrolux"sadarbojas ar 50 partneriem Latvijā. Jaunajā tirdzniecības centrā būs iespēja iegādāties visu veidu "Elektrolux" produkciju, kā arī saņemt pakalpojumus.

* Latvijas - Krievijas cauruļvadu kompānijas SIA "LatRosTrans" peļņas līmenis nebūšot mazāks kā pagājušajā gadā, neraugoties uz naftas cenu krīzi pasaules biržās un Krievijas grūtībām, prognozē kompānijas jaunais valdes priekšsēdētājs Valentīns Kokalis. Krievijas Federācijas kurināmā un energētikas ministra paziņojums, kurā sacīts, ka līdz gada beigām Krievijai par 1 milj. jāpalielina naftas eksports caur Ventspils ostu, šīs prognozes apstiprina.

* Krievijas ekonomiskās krīzes dēļ trikotāžas kombināta "Ogre" vadība nolēmusi bezalgas atvaļinājumā atlaist 300 - 700 uzņēmuma darbinieku.

* "Silikons reklāmas aģentūru grupa" parakstījusi sadarbības līgumu ar pasaulē otru lielāko starptautisko reklāmas aģentūru "J. Walter Thompson",kļūstot par šīs kompānijas oficiālo pārstāvi Baltijas valstīs.

Pēc Latvijas preses informācijas

"Latvijas Vēstneša"

privatizācijas lietu virsredaktore

MUDĪTE LUKSA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!