• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iesniegumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.1998., Nr. 308/312 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50353

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija

Vēl šajā numurā

23.10.1998., Nr. 308/312

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iesniegumi

Par Mihaila Miholapa kandidatūru pilsonības piešķiršanai

(Saeimas dok. nr. 4706)

Pamatojoties uz šā gada 17. septembra Pilsonības likuma izpildes komisijas sēdes lēmumu, izvirzām izskatīšanai Saeimas plenārsēdē priekšlikumu par Mihaila Miholapa uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Pilsonības likuma izpildes komisijas

1998. gada 29. septembrī priekšsēdētāja I.Kreituse

Izraksts no Pilsonības likuma izpildes komisijas 1998. gada 17. septembra sēdes protokola Nr. 76

Piedalījās: I.Kreituse, A.Prēdele, A.Pētersons, A.Seile, J.Lagzdiņš, Dz.Ābiķis, L.Ozoliņš, A.Golubovs, E.Bāns, J.Strods, M.Lujāns, A.Seiksts, V.Dozorcevs.

Izskatīja: komisijas sēdes slēgtajā daļā — par Mihaila Miholapa uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Nolēma: Mihaila Miholapa kandidatūra ar komisijas pozitīvu lēmumu tiek izvirzīta izskatīšanai Saeimas sēdē.

Pilsonības likuma izpildes komisijas priekšsēdētāja I.Kreituse

Ieteikumi

Mēs, zemāk parakstījušies 6. Saeimas deputāti, rekomendējam Mihailu Miholapu pilsonības piešķiršanai par šādiem īpašiem nopelniem Latvijas labā.

M.Miholaps ir sasniedzis izcilu meistarību un kļuvis par visrezultatīvāko spēlētāju Latvijā. 1996. gadā šajā augstu vērtētajā aspektā bija vadošā pozīcijā Eiropas valstu čempionātu vērtējumā. Futbolists arī turpmāk ir nolēmis savu dzīvi saistīt ar Latviju un vēlas pārstāvēt to kā Latvijas nacionālās izlases spēlētājs. Viņa meistarība būs nenovērtējams atbalsts mūsu nacionālās izlases snieguma uzlabošanai, kur jūtams meistarīga uzbrucēja trūkums, tuvojoties ļoti atbildīgām spēlēm Eiropas čempionātā.

6. Saeimas deputāti: G.Gannusa, L.Tenis, D.Turlais,

1998. gada 28. augustā E.Jurkāns, J.Urbanovičs, O.Deņisovs

Latvijas Futbola federācija lūdz izskatīt jautājumu par LR pilsonības piešķiršanu par īpašiem nopelniem Mihailam Miholapam.

Mihails Miholaps dzimis Kaļiņingradā, Krievijas pilsonis, kopš 1995. gada dzīvo Latvijā, profesionāli spēlē futbolu, pašreizējais klubs — valsts čempions "Skonto". Divas reizes (1996. un 1997. gadā) Latvijas Futbola federācija ir atzinusi M.Miholapu par labāko uzbrucēju. Lai gan M.Miholaps ir spēlējis tikai trijos no septiņiem Latvijas virslīgas čempionātiem, tajos kopsummā viņa gūtais vārtu skaits ir vislielākais — 68 vārti. 1996. gadā šajā augstu vērtētajā aspektā viņš bija vadošā pozīcijā Eiropas valstu čempionātu vērtējumā. Spēlējot Latvijas klubu komandu sastāvā, M.Miholaps Eiropas kausu izcīņas turnīros ir guvis vārtus pret "FK Cukaricki" (Dienvidslāvija), "Karlsruhe" (Vācija), "Valetta FC" (Malta), "FC Barcelona" un "Real Valladolid" (Spānija), "FC Inter" (Itālija). Futbolists arī turpmāk ir nolēmis savu dzīvi saistīt ar Latviju un vēlas pārstāvēt to kā Latvijas nacionālās izlases spēlētājs. Viņa meistarība būs nenovērtējams atbalsts mūsu nacionālās izlases snieguma uzlabošanai.

Jūsu pozitīvu lēmumu ar gandarījumu uzņems Latvijas futbola sabiedrība un atbalstītāji.

1998. gada 27. augustā Latvijas Futbola federācijas prezidents G.Indriksons

Sekojot futbolista Mihaila Miholapa sportiskajām gaitām Latvijā kopš viņa ierašanās mūsu valstī 1995. gadā, kad M.Miholaps sāka spēlēt FK "Daugava" (kopš 1997. gada — "Skonto" sastāvā), esmu pārliecinājies par šī sportista aizvien pieaugošo meistarību, cīnītāja īpašībām un korekto stāju. M.Miholapa iekļaušanās Latvijas izlasē (tas iespējams, ja pilsonība viņam tiks piešķirta) var būtiski pastiprināt Latvijas izlasi, to pierāda gan viņa rezultatīvā spēle Latvijas meistarsacīkstēs, gan lieliskais sniegums Eiropas kausu izcīņās, ieskaitot arī spēles ar Eiropas superklubiem "Barcelona" un "Inter".

Valsts prezidents G.Ulmanis kādā intervijā ir teicis: "Futbols ir ne tikai spēle, bet arī katras valsts vizītkarte." Ar M.Miholapu Latvijas valsts vienībā šī vizītkarte var kļūt izskatīgāka.

Atbalstu pilsonības piešķiršanu Mihailam Miholapam.

Latvijas Sporta preses asociācijas prezidents,

Latvijas Žurnālistu savienības biedrs A.Brasliņš

Autobiogrāfija

Es, Mihails Miholaps, esmu dzimis 1974. gada 24. augustā Kaļiņingradā, ģimenes stāvoklis — neprecējies.

No 1981. līdz 1989. gadam mācījos Kaļiņingradas 31. vidusskolā. 1989.–1992. gadā mācījos un pabeidzu Kaļiņingradas 8. profesionāli tehnisko skolu.

Kopš desmit gadu vecuma sāku trenēties un spēlēt futbolu. Sasniedzu atzīstamu meistarību un pēc mācībām skolā kļuvu par profesionālu futbolistu Kaļiņingradas klubā "Vostok", piedaloties Krievijas čempionāta otrajā un trešajā līgā.

1995. gada pavasarī mani uzaicināja spēlēt Kaļiņingradas kluba "Baltika" komandā, bet tā paša gada vasarā noslēdzu līgumu un sāku spēlēt Rīgas futbola klubā "Daugava". 1997. gadā pieņēmu Rīgas futbola kluba "Skonto" uzaicinājumu, un tagad aizstāvu valsts čempionu komandas godu. Komandas sastāvā esmu spēlējis Eiropas čempionu līgas un UEFA kausa izcīņas sacensībās.

1996. un 1997. gadā Latvijas Futbola federācija mani atzina par labāko uzbrucēju Latvijas futbolā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!