• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas dokumenti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.1998., Nr. 291/292 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50140

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas dokumenti

Vēl šajā numurā

13.10.1998., Nr. 291/292

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas

6. Saeimas

1998. gada Rudens sesija

8. burtnīca

28. septembris — 12. oktobris

Saeimas Prezidija

1998. gada 28. septembra sēdē

1. Saeimas Prezidijs nolēma sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi šā gada 7.oktobrī pulksten 9 un izsludināt šādu sēdes darba kārtību:

1. Likumprojekts "Grozījumi Saeimas Kārtības rullī" (3.lasījums).

2. Likumprojekts "Izglītības likums" (2.lasījums).

2. Pieņēma zināšanai Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētāja O.Rubeņa iesniegumu par to, ka pamatojoties uz pieteikumu par darbības izbeigšanu padomē, 1998.gada 14.septembrī no amata ir atbrīvots padomes priekšsēdētāja vietnieks Rolands Tjarve.

Prezidijs nolēma lūgt Saeimas deputātus līdz šā gada 12.oktobrim iesniegt Saeimas Prezidijam kandidatūras Nacionālās radio un televīzijas padomes locekļa amatam.

Saskaņā ar Radio un televīzijas likuma 42.panta 4.punktu padomes locekļu kandidatūras var izvirzīt ne mazāk kā pieci Saeimas deputāti.

Kandidatūras iesniedzēju paraksti apliecina, ka izvirzītais kandidāts piekritis savas kandidatūras izvirzīšanai.

Iesniegumā nepieciešams norādīt kandidāta vārdu, uzvārdu, dzīvesvietu, darbavietu un ieņemamo amatu (nodarbošanos).

3. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: J.Kušnerei (Saeimas 17.septembra sēdē); L.Kuprijanovai (Saeimas 28.septembra sēdē).

Saeimas sekretāra biedrs M.Rudzītis

Saeimas Prezidija

1998. gada 5. oktobra sēdē

1. Sēdē izskatīja septiņpadsmit saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Izskatīja deputāta A.Rubina iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu.

Prezidijs nolēma piešķirt deputātam A.Rubinam neapmaksātu atvaļinājumu laikā no 1998.gada 6.oktobra līdz 9.oktobrim un ziņot par to Saeimai nākamajā Saeimas sēdē.

3. Izskatīja Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāja K.J.Druvas iesniegumu, kurā lūgts sasaukt Frakciju padomes sēdi, lai apspriestu, kādus likumprojektus būtu nepieciešams izskatīt līdz 6.Saeimas darbības noslēgumam.

Prezidijs nolēma sasaukt Frakciju padomes sēdi 1998.gada 7.oktobrī.

4. Pieņēma lēmumu par pasākumiem, kas veicami, lai nodrošinātu 6.Saeimas darbības beigšanu un 7.Saeimas darbības uzsākšanu.

5. Pieņēma lēmumu par Saeimas priekšsēdētāja A.Čepāņa aizsardzības (apsardzes) atcelšanu.

6. Apstiprināja izdevumu tāmi 1998.gada 10.oktobrī Saeimas Prezidija rīkotajai pieņemšanai par godu Tautas frontes 10.gadadienai.

7. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: G.Gannusai (Saeimas 3.septembra ārkārtas sēdē un 28.septembra ārkārtas sēdē); E.Grinovskim (Saeimas 28.septembra sēdē); J.Kalviņam (Saeimas 10.septembra sēdē un 28.septembra ārkārtas sēdē); A.Krastiņam (Saeimas 17.septembra sēdē un 24.septembra sēdē); O.Kostandam (Saeimas 24.septembra sēdē un 28.septembra ārkārtas sēdē); M.Lujānam (Saeimas 17.septembra sēdē); J.Mauliņam (Saeimas 28.septembra ārkārtas sēdē); R.Zīlem (Saeimas 3.septembra sēdē, 10.septembra sēdē, 24.septembra ārkārtas sēdē un 28.septembra sēdē).

8. Apstiprināja komandējumus:

1) Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas loceklim A.Panteļējevam laikā no 1998.gada 13.oktobra līdz 17.oktobrim uz Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas Juridisko lietu un cilvēktiesību komitejas kārtējo sēdi Strasbūrā (Francija);

2) Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas loceklei J.Kušnerei laikā no 1998.gada 20.oktobra līdz 25.oktobrim uz Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Migrācijas, bēgļu un demogrāfijas komitejas kārtējo sēdi Palermo (Itālija).

9. Pieņēma zināšanai šādus pārskatus par komandējumiem:

1) informāciju par A.Čepāņa vadītās delegācijas vizīti Baltkrievijas Republikā 1998.gada 23.—25.septembrī;

2) pārskatu par Ziemeļatlantijas asamblejas Latvijas delegācijas komandējumu uz Ziemeļatlantijas asamblejas semināru Kijevā (Ukraina) 1998.gada 26.un 27.septembrī.

Saeimas sekretāra biedrs M.Rudzītis

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!