• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziņu teikumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.1998., Nr. 289/290 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50110

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 13.10.1998.

Laidiena Nr. 291/292, OP 1998/291/292

Vēl šajā numurā

09.10.1998., Nr. 289/290

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ziņu teikumi

* 1998. gada pirmajā pusgadā Krievijas īpatsvars eksportā ir samazinājies līdz 15,9%. Salīdzinājumā ar 1. ceturksni otrajā ceturksnī eksporta apjomu samazinājums bija par 21,3 jeb Ls 10,6 milj. Jūnijā eksporta apjoms uz Krieviju salīdzinājumā ar maiju ir samazinājies par 12,6% jeb Ls 1,7 milj.

* Lielbritānijas firma "Chartwell" līdz 1. novembrim pieņems lēmumu par investīciju projekta īstenošanu a/s "Liepājas siltums" darbības modernizācijai.

* 1996. gadā Rīgas ostā apstrādāts 7,45 milj.t, l997. gadā — 11,21 milj. t, l998. gada astoņos mēnešos — 9,08 milj. t kravas. Tātad šā gada astoņu mēnešu veikums ir vairāk nekā visā 1996. gadā un par 33,7% vairāk nekā tajā pašā laika posmā pērn.

* Latvijas - Amerikas kopuzņēmums SIA "Amolbits" privatizē ēku Rīgā, Juglas ielā, kur iecerēts izveidot tirdzniecības centru. Projektā plānots investēt aptuveni 200 000 USD. Veikala atvēršana paredzēta nākamajā pavasarī.

* Vērtējot pēc neto apgrozījuma, 1997. saimnieciskajā gadā meža nozaru līderi ir a/s "Latvijas Finieris", a/s "Lindeks" un SIA "Nelss", kuru neto apgrozījums pērngad attiecīgi bija 41 milj. latu, 24 milj. latu un 23,473 milj. latu.

* Norvēģijas - Latvijas Uzņēmējdarbības attīstības fonds savā četru gadu pastāvēšanas laikā 22 Latvijas mazajos un vidējos uzņēmumos kopumā ir ieguldījis 1,56 milj. latu.

* Patlaban jau 21 uzņēmums ir noslēdzis līgumus ar valsts SIA "Reģionu attīstība" par līdzekļu saņemšanu no Reģionālās attīstības fonda,lielākā daļa no tiem paredz no fonda segt kredītprocentus aizdevumiem, kas tiek ņemti kredītiestādēs uzņēmējdarbības attīstībai. Reģionālā fonda līdzekļi paredzēti uzņēmējdarbības attīstībai reģionos, kas atzīti par īpaši atbalstāmiem. Līdz šim "Reģionu attīstībā" ir iesniegti pavisam 53 projekti, kas paredz līdzekļu saņemšanu no valsts. Līdz šim izskatīti 46 projekti.

* Vērtspapīru komisijas valde reģistrējusi un atļāvusi laist publiskajā apgrozībā 239 900 publiskās a/s "Liepājas autobusu parks" parastās akcijas ar balstiesībām Ls 239 900 kopsummā. Akciju sabiedrībai izsniegta emisijas apliecība.

* Aptuveni 4 miljoni pārkrauto melnā metāla tonnu astoņos mēnešos ir jauns tranzīta rekords, kaut arī pesimisti prognozēja apjomu samazināšanos, kā iemeslus minot saspringtās attiecības ar Krieviju un dzelzceļa tarifu pieaugumu. Visvairāk metāla kravu joprojām sūtīts caur Ventspils ostu, savukārt Rīgā un Liepājā vērojams straujāks pieaugums.

* Ķīpsalā ielikts pamatakmens ģimenes māju kompleksam "Ķīpsalas ligzda", kuras idejas autors ir ekspremjers Māris Gailis. Paredzēts, ka pirmajā kārtā līdz februārim tiks uzbūvētas trīs ģimenes mājas, bet kopumā paredzēts uzcelt un nodot ekspluatācijā vairāk nekā 40 rindmāju. Ģimenes māju kompleksa būvdarbu ģenerāluzņēmējs ir pazīstamā būvfirma "Velve", kas jau sākusi celtniecības darbus. Ar pirmajiem diviem pircējiem jau ir noslēgti līgumi.

* A/s "Valmieras stikla šķiedra" astoņu mēnešu apgrozījums sasniedzis 8,7 milj. latu, kas ir 80,5% no plānotā gada apgrozījuma — 10,8 milj. latu.

* Rīgas dome apstiprinājusi kārtību, kādā sakārtojamas vai nojaucamas fizisko un juridisko personu īpašumā esošās būves Rīgā.

* Latvijas - Turcijas kopuzņēmums SIA "Tatkolat" atvērusi kokapstrādes rūpnīcu Olainē, kurā katru gadu tiks saražoti 8000 kubikmetri masīvkoka plātņu, kuras tiks realizētas Rietumeiropas un Tālo Austrumu valstu tirgos. Šī ir pirmā kādas Turcijas firmas investīcija ražošanas objektā ne tikai Latvijā, bet arī visā Baltijā.

* A/s "Liepājas cukurfabrika" sākusi cukurbiešu pārstrādi. Pavisam šoruden plānots pieņemt pārstrādei 165 000 t biešu.

* Bijušajā Bolderājas universālveikalā atvērts "RIMI Baltija" pārtikas pašapkalpošanās lielveikalu ķēdes piektais veikals Rīgā. Šajā objektā kopumā investēti apmēram 400 tūkst. latu.

* Rīgā, Baznīcas ielā 22, iebūvējot simbolisko kapsulu, uzsākta daudzstāvu autostāvvietas un biroju kompleksa "Ģertrūdes centrs" būvniecība, kuras pasūtītājs ir SIA "Nilda". Paredzams, ka 7900 kvadrātmetru lielās būves celtniecībā tiks ieguldīti ap 4 milj. USD, un to iecerēts izbūvēt 12 mēnešu laikā.

* Augustā Latvijas Republikā kopumā saražota rūpniecības produkcija 125 milj. latu apmērā. Rēķinot produkcijas pieaugumu salīdzināmajās cenās, ņemot vērā arī inflāciju, rūpniecības produkcijas izlaide šā gada janvārī - augustā salīdzinājumā ar attiecīgu laika periodu pērn pieaugusi par 7,13%.

* Cēsu rajona SIA "Raunas lauktenika", kas specializējas dekoratīvu koka, metāla un stikla interjera priekšmetu ražošanā, gatavojas palielināt šo izstrādājumu eksportu produkcijas izplatītājam Beļģijā. Pērn no uzņēmuma kopējā apgrozījuma eksports veidoja 64,5% jeb Ls 104 773, bet šā gada astoņos mēnešos jau 79,9% jeb 129 785 latus. Sadarbība ar beļģiem, kas aizsākās 1996. gadā, ļāva uzņēmumam izvairīties no zaudējumiem un sākt strādāt ar peļņu, kas šā gada pirmajos astoņos mēnešos sasniedza Ls 21 924.

* Vienā no lielākajām Zemgales pilsētām — Dobelē pašlaik strādā četri valsts uzņēmumi, 11 pašvaldības uzņēmumu, 150 sabiedrību ar ierobežotu atbildību, četras akciju sabiedrības, 112 individuālo uzņēmumu un vēl 30 citu veidu uzņēmumu. No tiem 126 ir tirdzniecības uzņēmumi. Šobrīd pilsētā ir 11 722 iedzīvotāji, vietējā budžetā katram no tiem paredzēti aptuveni 130 latu gadā.

* SIA "Cido pārtikas grupa" sviestmaižu margarīna ražošanai jau iegādājusies ražošanas telpas Ogrē, bet kopējās investīcijas projekta īstenošanai esot aptuveni 2 milj. latu. Paredzamā ražošanas iekārtu jauda būs ap 2 t margarīna diennaktī, bet teorētiskā jauda gadā ap 10 000 t. Jaunais produkts Latvijas tirgū varētu parādīties ne agrāk kā pavasarī. Ja šis projekts īstenosies, tad "Cido" būs pirmais margarīna ražotājs visā Baltijā.

* 1998. gada pirmajā pusgadā asociācijā "Latvijas koks" ietilpstošo uzņēmumu kopējais neto apgrozījums salīdzinājumā ar analogu periodu 1997. gadā pieaudzis par 11,26 milj. latu jeb 124% un sasniedzis Ls 53,97 milj.

* Patlaban izsūtīti uzaicinājumi un izmaksāta nauda par īpašuma kompensācijas sertifikātiem 1627 personām par summu 3,6 milj. latu. Šogad kompensāciju saņems vēl 1520 cilvēku 3,1 milj. latu apjomā.

* Koksnes pārstrādes efektīvākai celšanai Valkas rajona Strenču MRS sākusi kokskaidu brikešu ražošanu. Ekonomiskā kurināmā ražošanai strencēnieši izmanto kokaspstrādes atlikumus — ēveļskaidas, nelietojot nekādas saistvielas. Uzņēmumam ir iespējams ražot divarpus t brikešu diennaktī.

* Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija piešķīrusi Ls 15 000 finansējumu triju rajonu pašvaldību — Madonas, Cēsu un Aizkraukles — iesniegtā projekta "Vidzemes josta" sagatavošanai, ko paredzēts īstenot gada laikā. Projekta mērķis ir tūrisma un saimnieciskās aktivitātes veicināšana Vidzemes vidienē, teritorijā ap ceļu Koknese - Rauna.

 

Pēc Latvijas preses informācijas

"Latvijas Vēstneša"

privatizācijas lietu virsredaktore

MUDĪTE LUKSA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!