• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apvienotajā Karalistē - latviski par Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.1998., Nr. 289/290 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50085

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latviju SVF un PB sanāksmē

Vēl šajā numurā

09.10.1998., Nr. 289/290

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apvienotajā Karalistē — latviski par Latviju

Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes Ārlietu ministrija latviešu valodā izdevusi bukletu "ES paplašināšanās", kas konspektīvi atgādina zīmīgākos notikumus laikā no šā gada sākuma līdz jūnijam, kad Apvienotā Karaliste bija Eiropas Savienības prezidējošā valsts, kā arī atzīmē dažus nozīmīgus šī perioda notikumus Latvijas virzībā uz Eiropas Savienību.

Bukletā citēti Lielbritānijas premjerministra Tonija Blēra vārdi, šī gada 12. martā atklājot Eiropas konferenci:

— Esmu pārliecināts, ka esam sākuši procesu, kam nākotnē būs aizvien lielāka nozīme, un šis notikums ir būtisks Eiropas Savienības spēka, nozīmīguma un enerģijas pierādījums, kā arī apliecinājums to valstu mērķtiecībai un uzņēmībai, kuras veic plašas reformas un pārkārtojumus, lai iesaistītos Eiropas Savienībā.

Bukletā citēti arī Lielbritānijas ārlietu ministra Robina Kuka vārdi, šogad 30.martā Briselē atklājot jauno valstu iestāšanās procesu:

— Paplašinot Eiropas Savienību, mēs beidzot darām galu varmācīgajai un pretdabīgajai mūsu kontinenta sašķeltībai. Mēs radām nosacījumus tam, lai nekad vairs neatkārtotos milzīgās ciešanas un iznīcība, ko Eiropa pieredzējusi šajā gadsimtā.

Apvienotās Karalistes izdevumā atzīmēts arī, ka 12. martā notikušajā Eiropas konferencē Latvijas premjerministrs Guntars Krasts teicis nozīmīgu runu par narkomānijas un organizētās noziedzības apkarošanu. Atgādināta arī Apvienotās Karalistes "4K Komitejas" priekšsēdētāja Timoteja Vokera (Timothy Walker) vizīte Latvijā un sarunas ar mūsu valsts amatpersonām par iespējām sadarboties policijas mācībās, integrācijas un patvēruma jomā, organizētās noziedzības apkarošanā, terorisma un narkotisko vielu tirdzniecības novēršanā, kā arī Eiropas konferences lēmumu iedzīvināšanā.

Nozīmīgu darbu Apvienotās Karalistes Ārlietu ministrijas latviešu izdevuma sagatavošanā paveikusi Lielbritānijas vēstniecība Latvijā un Latvijas Tulkošanas un terminoloģijas centrs.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!