• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 6. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.1998., Nr. 287 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50037

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1.-2-18

Par rīcību ar pašvaldības mantu un finansu līdzekļiem Cēsu pilsētas domē

Vēl šajā numurā

07.10.1998., Nr. 287

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 6. oktobra sēdē

Turpinājums

no 1.lpp.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā Valsts fondēto pensiju likuma projektu. Šis likums noteiks valsts fondēto pensiju shēmas izveidošanas un darbības vispārējos principus, līdzekļu iemaksāšanas, pārvaldīšanas, ieguldīšanas un izmaksāšanas vispārīgos noteikumus, kā arī valsts uzraudzību pār šīm darbībām. Valsts fondēto pensiju shēma ir valsts organizēts obligātu maksājumu veikšanas un iemaksāto līdzekļu administrēšanas, kā arī pensiju izmaksu pasākumu kopums, kas dod iespēju iegūt pensiju papildkapitālu un pensijas palielinājumu, nepalielinot kopējo iemaksu apmēru valsts vecuma pensijām, bet daļu no obligātajām iemaksām vecuma pensijām investējot ārpus paaudžu solidaritātes pensiju shēmas.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par ieguldījumu sabiedrībām". Grozījumi likumā nepieciešami sakarā ar izstrādāto Valsts fondēto pensiju likumprojektu. Paredzams, ka grozījumi likumā "Par ieguldījumu sabiedrībām" stāsies spēkā reizē ar Valsts fondēto pensiju likumu.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Ungārijas Republikas valdības līgumu par sadarbību un savstarpējo palīdzību muitas lietās".

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā veicami maksājumi Apdrošināto aizsardzības fondā" un grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumos Nr.77 "Noteikumi par valsts nodevu par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem" un Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumos Nr.348 "Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi". Grozījumi akceptēti saskaņā ar spēkā stājušos Apdrošināšanas sabiedrību un uzraudzības likumu.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Eiropas Kopienu un Latvijas Republikas asociācijas padomes lēmumu par nosacījumiem, kādi jāievēro Latvijai, piedaloties Eiropas Kopienas programmā kultūras jomā".

Ņemot vērā ārlietu ministra Valda Birkava iesniegto priekšlikumu, jautājums par vīzu ielīmju aizpildīšanai nepieciešamās tehnikas izgatavošanu, piegādi un uzstādīšanu un Latvijas Republikas ieceļošanas vīzu vienotas reģistrācijas sistēmas un datu bāzes izveidi un uzstādīšanu, nolemts izskatīt Ministru kabineta sēdē 13.oktobrī.

Valdība nolēma nepieņemt grozījumus Ministru kabineta 1994.gada 12.aprīļa noteikumos Nr.84 "Par Latvijas Republikas profesiju klasifikatoru". Akceptēti noteikumi par Ministru kabineta 1994.gada 12.aprīļa noteikumu Nr.84 "Par Latvijas Republikas profesiju klasifikatoru" atzīšanu par spēku zaudējušiem. Nolemts, ka turpmāk Labklājības ministrija apstiprinās izmaiņas klasifikatorā ne retāk kā divas reizes gadā.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par līdzekļu piešķiršanu bezpeļņas organizācijai valsts uzņēmumam "Psihiatrijas centrs". No Finansu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem bezpeļņas organizācijai valsts uzņēmumam "Psihiatrijas centrs" piešķirts finansējums 95312 latu apsargājamās piespiedu ārstēšanas un tiesu psihiatriskās ekspertīzes nodaļas celtniecības pabeigšanai.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Zvejniecības likumā. Grozījumi likumā nepieciešami, lai novērstu tā pretrunas ar citiem spēkā esošajiem tiesību aktiem.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par neatliekamiem pasākumiem Latvijas laukos. Nolemts jautājuma izskatīšanu turpināt Ministru kabineta 13.oktobra sēdē vienlaikus ar Finansu ministrijas gatavoto jautājumu par Ministru kabineta viedokli jautājumā par grozījumiem likumā par valsts budžetu 1998.gadam.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 31.augusta rīkojumā Nr.432 "Grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 24.augusta rīkojumā Nr.421 "Par Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmu 1998.gadam"". Grozījumi paredz bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas institūts" darbības nodrošināšanai atvēlēt 25 800 latus.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas kvotas palielināšanu Starptautiskajā valūtas fondā". Latvijas kvota Starptautiskajā valūtas fondā tiks palielināta par 35,3 miljoniem Starptautiskā valūtas fonda norēķina vienību.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Protokolu par Latvijas pievienošanos Marakešas līgumam par Pasaules tirdzniecības organizācijas izveidošanu". Pēc pievienošanās Marakešas līgumam par Pasaules tirdzniecības organizācijas izveidošanu valdība sagatavos un nosūtīs izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par Protokolu par Latvijas pievienošanos Marakešas līgumam par Pasaules tirdzniecības organizācijas izveidošanu". Protokolu par Latvijas pievienošanos Marakešas līgumam par PTO izveidošanu plānots parakstīt 1998.gada 14.oktobrī Ženēvā, kad notiks PTO vispārējās padomes sanāksme, kuras laikā formāli apstiprinās Latvijas iestāšanos PTO.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 8.septembra noteikumos Nr.339 "Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra — tranzīts". Noteikta samaksa par muitas pavadīšanas pakalpojumu nodrošināšanu Latvijas Republikas teritorijā vienai autokravai — 50 latu.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai satiksmes ministra Viļa Krištopana sniegto informāciju par Latvijas Republikas nacionālo interešu nodrošināšanu, iekļaujoties Eiropas Savienības transporta politikā.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par ikgadējiem atvaļinājumiem Ministru kabineta locekļiem, Valsts kancelejas un ministriju centrālā aparāta ierēdņiem (ierēdņu kandidātiem) un darbiniekiem. Labklājības ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt konceptuālai izskatīšanai Ministru kabineta sēdē oktobra beigās jautājumu par vienotu atvaļinājuma laiku Ministru kabineta locekļiem, Valsts kancelejas un ministriju centrālā aparāta ierēdņiem (ierēdņu kandidātiem) un darbiniekiem.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes nolikuma projektu. Labklājības ministram Vladimiram Makarovam uzdots iesniegt jautājumu izskatīšanai Ministru kabineta 13.oktobra sēdē kā Ministru kabineta lietu.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par sociālā nodokļa administrēšanas funkciju pārņemšanu un ar to saistītajām problēmām. Valsts ieņēmumu dienestam un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai uzdots sagatavot ziņojumu par savstarpējās informācijas apmaiņas procesa veicināšanu, lai nodrošinātu valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu administrēšanas funkciju pilnīgu nodošanu Valsts ieņēmumu dienestam.

Pieņemta zināšanai Labklājības ministrijas sniegtā informācija par jauna parauga invalīdu apliecību izgatavošanu un izsniegšanu. Labklājības ministrijai līdz 1.novembrim uzdots sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā grozījumus Ministru kabineta 1996.gada 25.jūnija noteikumos Nr.231 "Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas nolikums".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!