• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 28.septembra sēdē Ministru kabineta Komitejas 28.septembra sēdē Par Krievijas krīzes ietekmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.1998., Nr. 280/281 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49894

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.290

Par darba grupu Latvijas Nacionālās operas juridisko, finansu un pārvaldīšanas jautājumu risināšanai

Vēl šajā numurā

29.09.1998., Nr. 280/281

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 28.septembra sēdē

Turpinājums

no 1.lpp.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Kultūras akadēmijas Satversmes apstiprināšanu" un likumprojekts "Par Augstākās Padomes 1992.gada 18.jūnija lēmuma "Par Latvijas Kultūras akadēmijas Satversmes apstiprināšanu" atzīšanu par spēku zaudējušu".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Kipras Republikas valdības līgumu par atteikšanos no vīzām".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņu". Grozījumu projekts likumā izstrādāts sakarā ar to, ka Ministru kabineta akceptētajā koncepcijā par pilsonības un migrācijas dienesta attīstību paredzēts, ka tautības ieraksta maiņas funkciju pārņems Dzimtsarakstu departaments. Paredzams, ka grozījumi stāsies spēkā ar 1999.gada 1.janvāri.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 20.jūnija noteikumos Nr.157 "Noteikumi par Latvijas pilsonības zaudēšanas un tās atjaunošanas dokumentēšanas kārtību" un grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 28.oktobra noteikumos Nr.362 "Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nolikums". Grozījumi izstrādāti sakarā ar to, ka Ministru kabineta akceptētajā koncepcijā par pilsonības un migrācijas dienesta attīstību paredzēts, ka Naturalizācijas pārvalde pārņems pilsonības zaudēšanas, atņemšanas un atjaunošanas jautājumu izskatīšanas funkciju. Grozījumi stāsies spēkā ar 1999.gada 1.janvāri.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 21.novembra noteikumos Nr.351 "Naturalizācijas pārvaldes nolikums". Grozījumi izstrādāti sakarā ar to, ka Ministru kabineta akceptētajā koncepcijā par pilsonības un migrācijas dienesta attīstību paredzēts, ka Naturalizācijas pārvalde pārņems vairākas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes funkcijas. Grozījumi stāsies spēkā ar 1999.gada 1.janvāri.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Bibliotēku padomi". Apstiprināts padomes sastāvs.

Akceptēti "Noteikumi par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas tipveida polisēm". Tie nosaka kārtību, kādā tiek izgatavotas, reģistrētas, uzskaitītas un izmantotas sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polises.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā saimnieciskā gadā tiek kompensēta iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu prognozes neizpilde". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā saimnieciskajā gadā tiek kompensēta iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu prognozes neizpilde, kuri paredzēti likumā par valsts budžetu kārtējam gadam.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Latvijas institūts"". Institūts nodarbosies ar Latvijas tēla veidošanas koordināciju. Tā pamatkapitāls ir 4000 latu.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju "Kārtība, kādā veicami neatliekami pasākumi iekšējā tirgus aizsardzībai". Ekonomikas ministrijai uzdots informēt Igaunijas Republiku un Lietuvas Republiku par Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas līguma par brīvo tirdzniecību ar lauksaimniecības precēm ārkārtas apvienotās komitejas sasaukšanas nepieciešamību; Zemkopības ministrijai kopā ar Ekonomikas ministriju un Finansu ministriju uzdots izvērtēt un sagatavot iesniegšanai Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas līguma par brīvo tirdzniecību ar lauksaimniecības precēm ārkārtas apvienotajā komitejā nepieciešamo pamatojumu par Lietuvas un Igaunijas lauksaimniecības un pārtikas preču pieaugošo importa apjomu nopietno kaitējumu Latvijas ražotājiem atbilstoši šī līguma 13., 16. un 17.pantam. Zemkopības ministrijai kopā ar Labklājības ministriju un Finansu ministriju uzdots sagatavot priekšlikumus par šādiem nepieciešamajiem pasākumiem ārkārtas situācijā: aprēķināt iespējamo kompensāciju apjomu un izstrādāt kompensācijas mehānismu; izstrādāt sociālās palīdzības programmu lauku iedzīvotājiem, pirmām kārtām palīdzības sniegšanai bērniem. Zemkopības ministrijai kopā ar Latvijas Hipotēku un zemes banku uzdots izvērtēt zemnieku saimniecību kredītatmaksas reālās iespējas (apjoms un termiņi) un sagatavot attiecīgus priekšlikumus. Ekonomikas ministrijai kopā ar Zemkopības ministriju uzdots izvērtēt uzņēmumu iespējamos zaudējumus sakarā ar saražotās produkcijas realizācijas apjomu samazinājumu šajā budžeta gadā. Šī protokollēmuma 2., 3. un 4.punktā minētos jautājumus iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 6.oktobrī kā Ministru kabineta lietu.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts "Ciltsdarba likumā". Grozījumi likumā nepieciešami, lai novērstu pretrunas ar likumu "Par atbilstības novērtēšanu".

Pieņemta zināšanai informācija par Latvijas ekspozīcijas oficiālo pārstāvi pasaules izstādē "Expo 2000" Hannoverē. Pieņemta zināšanai Ekonomikas ministrijas iesniegtā izdevumu tāme (Ls 706 166) Latvijas līdzdalībai pasaules izstādē "Expo 2000" Hannoverē.

Pieņemts zināšanai finansu ministra Roberta Zīles ziņojums par ministriju iesniegtajiem projektu pieteikumiem finansēšanai no ES "Phare" nacionālās programmas 1999. gadam un izlīdzināšanas fonda. Ministrijām, kuru projekti nav iekļauti sarakstā, bet atzīti par nozīmīgiem un kuru finansēšanai paredzēta kopfinansējuma daļa ministriju budžetu projektos, jāiesniedz Finansu ministrijai līdz 5. oktobrim attiecīgs pieteikums. Finansu ministrijai līdz 15. oktobrim uzdots sagatavot iesniegšanai Eiropas Savienības Komisijā pieteikumu finansējumam no ES "Phare" nacionālās programmas 1999. gadam. Pamatos akceptēts Finansu ministrijas sadarbībā ar Eiropas integrācijas biroju, Valsts pārvaldes reformas biroju un Ekonomikas ministrijas Investīciju departamentu sagatavotais projekts pieteikumu sarakstu finansēšanai no ES izlīdzināšanas fonda. Atbilstoši Ministru kabineta lēmumam, Tieslietu ministrijai, Ģenerālprokuratūrai un Ekonomikas ministrijai kopā ar Finansu ministriju, ņemot vērā Eiropas Savienības Komisijas noteiktos kritērijus, uzdots sagatavot projektu pieteikumu prioritāšu sarakstus sadaļās "Cīņa ar korupciju" un "Privatizācija/Pārstrukturizācija" un līdz 29. septembrim iesniegt atzinumus Finansu ministrijai. Finansu ministrijai uzdots iesniegt jautājumu izskatīšanai Ministru kabineta 6. oktobra sēdē.

Ministru kabineta Komitejas 28.septembra sēdē

Akceptēts likumprojekts "Par būvdarbiem, piegādēm un pakalpojumiem sabiedrisko pakalpojumu uzņēmumu vajadzībām". Likums noteiks kārtību un procedūras, kā izvēlas pretendentus un pretendentu iesniegtos piedāvājumus par preču piegādēm, pakalpojumu sniegšanu vai būvdarbu veikšanu sabiedrisko pakalpojumu uzņēmumu vajadzībām.

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā aizpildāmas un nosūtāmas ķīmisko vielu un ķīmisko produktu drošības datu lapas". Noteikumu projekts izstrādāts, ievērojot Eiropas Padomes direktīvas šajā jomā.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par administratīvi teritoriālajām vienībām, uz kurām tiek attiecināta Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības vienošanās par pārrobežu sadarbības pamatprincipiem noteikumu darbība. Paredzams, ka vienošanās noteikumu darbība tiks attiecināta uz šādām administratīvi teritoriālajām vienībām: Daugavpils rajons un tā pilsētas un pagasti; Daugavpils pilsēta; Krāslavas rajons un tā pilsētas un pagasti; Ludzas rajons un tā pilsētas un pagasti; Rēzeknes rajons; Rēzeknes pilsēta; Balvu rajons un tā pilsētas un pagasti; Jēkabpils rajons; Preiļu rajons."

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par Latvijas Republikas valdības un Ungārijas Republikas valdības līgumu par sadarbību un savstarpējo palīdzību muitas lietās".

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumos Nr.77 "Noteikumi par valsts nodevu par speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem". Noteikumus paredzēts papildināt ar punktu 1.5 šādā redakcijā: "speciāla atļauja (licence) apdrošināšanas brokeru sabiedrībām apdrošināšanas starpnieku pakalpojumu veikšanai".

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumos Nr.348 "Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi". Tos paredzēts papildināt ar punktu 6.2 šādā redakcijā: "apdrošināšanas brokeru sabiedrībām apdrošināšanas starpnieku pakalpojumu veikšanai".

Akceptēts noteikumu projekts "Maksājumu kārtība Apdrošināto aizsardzības fondā". Noteikumu projekts paredz, ka apdrošinātāji izdara maksājumus viena procenta apmērā no to bruto apdrošināšanas prēmiju kopsummas, kuras saņemtas no fiziskajām personām.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Eiropas Kopienas un Latvijas Asociācijas padomes lēmuma projektu par nosacījumiem, kādi jāievēro Latvijai, piedaloties Kopienas programmās apmācības, jaunatnes lietu un izglītības jomā".

Valdības preses departaments

Par Krievijas krīzes ietekmi

Sestdien, 26.septembrī, no Briseles atgriezās Krīzes vadības centra pārstāvji, kas Ministru prezidenta Guntara Krasta uzdevumā tikās ar starptautisko institūciju pārstāvjiem, lai pārrunātu Krievijas krīzes un tās seku ietekmes neitralizācijas jautājumus.

Ir notikusi informācijas apmaiņa ar Eiropas Savienību (ES) par pašreizējo situāciju Latvijā. Krīzes vadības centra pārstāvji konstatējuši, ka ES speciālistu vērtējums par Krievijas krīzes ietekmi uz Latviju neatšķiras no Starptautiskā valūtas fonda un Latvijas speciālistu vērtējuma, — Krievijas krīze pašlaik nespēj būtiski ietekmēt Latviju.

ES pārstāvji gatavojas piedalīties kādā no tuvākajām Krīzes vadības centra sēdēm.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!