• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziņu teikumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.1998., Nr. 271/272 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49825

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 22.09.1998.

Laidiena Nr. 273/275, OP 1998/273/275

Vēl šajā numurā

18.09.1998., Nr. 271/272

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ziņu teikumi

* SIA "Cēzijs", kas ar visai apjomīgiem parādiem pagājušajā gadā privatizēja uzņēmuma "Rīgas tekstils" ražošanas cehus, šobrīd ir faktiski vienīgais vilnas audumu nozarē strādājošais uzņēmums, un, lai saņemtu kredītu un tādējādi saglabātu savulaik ļoti attīstīto vieglās rūpniecības nozari, ir gatavs ieķīlāt savus īpašumus.

* Cēsu rajona kooperatīvā sabiedrība "Raunas piensaimnieks" šā gada pirmajos sešos mēnešos ir saražojusi 106 t siera, kas ir par 52 t vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

* 1.septembrī Limbažu rajona Latvijas-Zviedrijas kopuzņēmums "Aloja Starkelsen" uzsāka kartupeļu pieņemšanu pārstrādei cietē. Līdz decembrim alojieši domā pabeigt visa paredzētā apjoma — 22 500 t kartupeļu — pārstrādi.

* Šoruden SIA "Valtanks" Valmierā plāno sākt ražot plastificētus, zemē ierokamus dzelzs rezervuārus degvielas uzglabāšanai. Ražotnes izveidošanai minēto SIA šopavasar nodibināja zviedru firma "Val - Tank Svenska AB". Iekārtu iegādei paredzēts investēt 3 milj. zviedru kronu.

* Valsts nekustamā īpašuma aģentūras ieņēmumi šā gada septiņos mēnešos krietni pārsniedz plānotos, sasniedzot 3,31 milj. latu. Šajā laika posmā gandrīz izpildīts gada plāns, kas ir 3,43 milj. latu.

* Pēdējo trīs mēnešu laikā Rēzeknes tipogrāfija "Latgales druka" ir iegādājusies vairākas jaunas iekārtas — jaunu divu krāsu ofseta iespiedmašīnu "Roland 202" ar žāvējamo iekārtu un papīra griezējmašīnu "Wohlenberg" par kopējo summu 486 000 DM, kā arī dažādus nepieciešamos papildaprīkojumus. Šobrīd kopējā visas tipogrāfijas vērtība ir ap Ls 2 000 000.

* Lai apmierinātu augošo pieprasījumu, Valmieras SIA "Lapa" tipogrāfija jaudu plāno palielināt, intensificējot sietuves un spiesuves darbu. Roku darba aizstāšaanai sietuvē uzstādītas iekārtas Ls 20 000 vērtībā, bet spiestuve drīzumā pāries uz divu maiņu darbu.

* Lai nostiprinātu pozīcijas poligrāfijas tirgū, ir apvienojušās a/s "Rīgas paraugtipogrāfija" un SIA "Kvadra Pak". Šobrīd poligrāfijas tirgū apvienotais uzņēmums ir pazītams ar nosaukumu "Kvadra Print". Jaunizveidotā uzņēmuma vadība uzskata sevi par lielāko poligrāfijas uzņēmumu Latvijā.

* Klientiem durvis vēris jaunais Digitālās drukas centrs, kas piedāvā plaša spektra poligrāfijas pakalpojumus un ātru pasūtījumu izpildi. Centrā uzstāda jauna "Indigo" iespiedmašīna par 800 tūkst DM.

* SIA "Staiceles papīrfabrika" pēc privatizācijas 1995. gadā nodarbojas ar papīra maisu izgatavošanu. Šis darbības veids rūpnīcai ļāvis izdzīvot pēc tam, kad tajā tika pārtraukta papīra ražošana, turklāt nesis arī pirmo peļņu.

*SIA "Rīgas pirmā garāža" nākamā gada sākumā paredzējusi uzsākt daudzstāvu autogarāžas un tirdzniecības centra celtniecību Rīgā, Republikas laukumā 2, blakus Zemkopības ministrijai. Šī būs viena no lielākajām pašlaik projektējamām šāda tipa būvēm. Paredzams, ka jaunceļamajā kompleksā ar kopējo platību 17 000 kv. m līdztekus 600 automašīnu novietnēm atradīsies arī lieli veikali.

* Ar pirmā pāļa iedzīšanu uzsākta Rīgas ostas koku eksporta termināla būve Krievu salā.

* Par 33% šā gada pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar 1997. gada pirmajiem sešiem mēnešiem samazinājušies a/s "Ventspils nafta" ienākumi.

* A/s "Rīgas kuģu būvētava" svin savu 85 gadu jubileju un šogad pēc vairāku gadu pārtraukuma atsāk kuģu būvi. Pirmais kuģis ir zvejas kuģis, kurš izmaksāšot 800 000 USD.

* Daugavpils vienmēr ir bijusi ievērojams Latvijas rūpniecības centrs, un, neskatoties uz sarežģīto situāciju, kas radās, pārejot no sociālistiskās uz tirgus ekonomiku, galvenie rūpniecības uzņēmumi un to ražošanas apjomi ir saglabājušies atoņdesmito gadu līmenī. Tuvākajiem trim gadiem ir izstrādāts Daugavpils pilsētas sociāli ekonomiskās attīstības plāns, kurš paredz rūpnieciskās ražošanas apjomu palielināšanos par 40% un 500 jaunu darba vietu radīšanu.

* Daugavpils SIA "KU Dinaz" tuvākajā laikā plāno vēl uzbūvēt piecas degvielas uzpildes stacijas, un jau līdz gada beigām Rīgā sāks darbu divas no tām. Kopumā firmai pieder astoņas DUS, no tām viena Rīgā, trīs Daugavpilī, pa vienai Preiļu un Rēzeknes rajonā, Ilūkstē un Krāslavā.

* A/s "Tolaram Fibers" (bijušais "Dauteks") īpašnieks "Tolaram Group" uzsāk realizēt investīciju programmu ražošanas modernizācijai laika posmā 1998. — 2000. gads. Kopējā investīciju summa ir 46,1 milj. USD, un tās paredzētas mūsdienīga polimerizācijas, vērpšanas, teksturēšanas un šķeterēšanas iekārtu iegādei, kā arī plaša patēriņa ceha modernizācijai. Jau gadu pēc uzņēmuma rekonstrukcijas pabeigšanas uzņēmuma ražošanas apjomi sasniegs 100 milj. dolāru gadā.

"Latvijas Vēstneša"

privatizācijas lietu virsredaktore

MUDĪTE LUKSA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!