• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas transporta pārstāvniecību Maskavā Par Brēmenes dienām Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.1998., Nr. 271/272 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49794

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiesu pilī - atvērto durvju diena, Tiesību diena

Vēl šajā numurā

18.09.1998., Nr. 271/272

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Latvijas transporta pārstāvniecību Maskavā

Vakar, 17.septembrī, Maskavā, Latvijas vēstniecībā, notika svinīgā pieņemšana sakarā ar Latvijas Republikas transporta pārstāvniecības darbības uzsākšanu.

Latviju šajā pasākumā pārstāvēja satiksmes ministra Viļa Krištopana vadītā delegācija 30 cilvēku sastāvā, kurā ietilpst Ārlietu ministrijas un Satiksmes ministrijas speciālisti, Latvijas biznesa aprindu — galvenokārt ar tranzītu saistīto nozaru — pārstāvji un žurnālisti. Uzturoties Maskavā, satiksmes ministrs ticies ar plaši pazīstamo kaimiņvalsts biznesmeni un politiķi Borisu Berezovski.

Galvenie Latvijas transporta pārstāvniecības darbības mērķi: uzturēt pastāvīgus kontaktus ar Krievijas Federācijas (KF) varas iestādēm, kas nosaka politiku transporta jomā; aktivizēt darbu ar lielākajiem KF uzņēmējiem — faktiskajiem un potenciālajiem kravu nosūtītājiem un piegādātājiem; piegādāt jaunākos normatīvos aktus, kas regulē transporta darbību KF teritorijā; iegūt ticamu, nepastarpinātu informāciju par procesiem, kuri notiek Krievijā, un to iespējamo ietekmi uz Latvijas un Krievijas sadarbību transporta jomā. Transporta pārstāvniecību Latvijas vēstniecībā Maskavā vadīs Larisa Ivolgina. L.Ivolgina beigusi Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultāti, no 1992. līdz 1997.gadam strādājusi Latvijas vēstniecībā Maskavā, pēc tam — LR Ārlietu ministrijā.

Satiksmes ministrijas

preses dienests

Par Brēmenes dienām Rīgā

Laikā no 18. līdz 20.septembrim pilsētu partnerattiecību starp Rīgu un Brēmeni ietvaros notiks Brēmenes dienas. 18.septembrī Brēmenes domes priekšsēdētāja Dr. Henninga Šerfa vadībā Rīgā ieradīsies Brēmenes delegācija.

Programmā paredzētas tikšanās ar Valsts prezidentu Gunti Ulmani un Rīgas Domes priekšsēdētāju Andri Bērziņu. Piektdien, 18.septembrī, Rīgas Domē notiks Brēmenes delegācijas preses konference. Tās pašas dienas vakarā viesnīcā "Konventa sēta" risināsies diskusija "Vācija — Latvija — Eiropa", kurā uzrunas teiks kultūras ministre Ramona Umblija un Rīgas Domes priekšsēdētājs Andris Bēziņš.

Sestdien, 19.septembrī, Rīgā, Latviešu biedrības namā, tiks atklāta Rīgas un Brēmenes partnerattiecībām veltīta izstāde. Tai pašā dienā viesnīcā "Hotel de Rome" tiks atklāta mākslas izstāde, darināta no nenovēršamiem rūpniecības atkritumiem, un mākslinieces Gizelas Klēmanes darbi.

Jau piektdien, 18.septembrī, Latvijas Universitātē notiks darbnīca — kolokvijs par tematu "Augstākā tehnoloģija no Brēmenes — materiāli un siltumapstrāde", bet laikā no 17. līdz 24.septembrim Rīgā, Doma laukumā, tiks rādīta izstāde ar nosaukumu "Brēmenes ostas: kurss uz nākotni". Papildus tam sakarā ar Brēmenes dienām Rīgas pilsētai tiks nodots bērnu rotaļu laukums un parādītas divas Brēmenes filmas kinoteātri "Rīga".

Vācijas vēstniecības informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!