• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.1998., Nr. 270 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49756

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zviedru žurnāls, kas stāsta par norisēm parlamentā un departamentos Žurnāla uzdevums un redakcijas vadlīnijas

Vēl šajā numurā

17.09.1998., Nr. 270

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— tiekoties ar Ungārijas vēstnieku

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 16.septembrī, atvadu vizītē pieņēma Ungārijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Ģerģu Krausu.

G.Ulmanis pateicās Ģ.Krausam par Latvijas un Ungārijas attiecību pilnveidošanu. Arī vēstnieks pauda gandarījumu par sekmīgo sadarbību, kas izveidojusies starp abām valstīm. Valsts prezidents atzīmēja stabilās attiecības un izteica cerību, ka arī turpmāk starp Latviju un Ungāriju pastāvēs savstarpēja sapratne. Ģ.Krauss izteica atbalstu Latvijas virzībai uz Eiropas Savienību un NATO, norādot, ka Ungārija vienmēr būs gatava dalīties savā pieredzē par iesaisti šajās organizācijās.

Pārrunājot ekonomiskos jautājumus, Ungārijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks rosināja Latvijas uzņēmējus realizēt savu produkciju Ungārijā, norādot, ka pēdējā laikā jūtami pieaugusi arī Ungārijas uzņēmēju interese par kopuzņēmumu veidošanu Latvijā.

— sarunā ar Korejas Republikas vēstnieku

Vakar, 16.septembrī, notika Korejas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Lī Čang–Buma atvadu vizīte pie Valsts prezidenta.

Guntis Ulmanis pateicās vēstniekam par veiksmīgo darbu, padziļinot Latvijas un Korejas Republikas attiecības. Arī vēstnieks izteica gadarījumu par sekmīgu abu valstu attiecību attīstību, informējot Valsts prezidentu, ka pašlaik notiek sarunas līgumu noslēgšanai par nodokļu dubulto neaplikšanu, gaisa transportu u.c. Guntis Ulmanis atzinīgi novērtēja Korejas Republikas Goda konsulāta darbību Latvijas un Korejas savstarpējo kontaktu veicināšanā.

Runājot par sadarbības perspektīvām, Valsts prezidents sacīja, ka lietderīga būtu sadarbība ostu, kuģošanas un tranzīta jomās, turpinot jau iesākto elektronikas un mašīnbūves sfērās.

Guntis Ulmanis izteica pateicību Lī Čang–Bumam par Korejas Republikas sniegto materiālo atbalstu Latvijai izglītības un informātikas jomā.

Sarunā tika spriests par abu valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās, tai skaitā NATO.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja iekšpolitisko situāciju Latvijā un Korejas Republikā. Valsts prezidents uzsvēra, ka referendums pilsonības jautājumā ir apliecinājums, ka Latvija balstās uz stingriem demokrātijas principiem ceļā uz iesaisti ES.

— tiekoties ar

Nacionālo karavīru biedrības priekšsēdētāju

Pēc Valsts prezidenta uzaicinājuma otrdien, 15.septembrī, tikās Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Latvijas Nacionālo karavīru biedrības priekšsēdētājs Nikolajs Romanovskis.

N.Romanovskis iepazīstināja G.Ulmani ar savu skatījumu uz leģionāru lomu Latvijas vēstures notikumos, kā arī tās atspoguļošanu šodien.

G.Ulmanis un N.Romanovskis bija vienisprātis, ka nedrīkst aizmirst Otrā pasaules kara traģiskos notikumus, kas noziedzīgu ideoloģisko režīmu dēļ pakļāva Latviju okupācijai.

Sarunas laikā noskaidrojās, ka dažādām paaudzēm ir atšķirīgs skatījums uz pagātni, un Valsts prezidents uzsvēra, ka ir svarīgi meklēt vienojošo un nodrošināt, lai dažādu paaudžu skatījumā nebūtu pretstatījuma.

Valsts prezidents atkārtoja, ka ir aicinājis zinātniekus veikt objektīvu un izsmeļošu pētījumu par vēsturiskajiem notikumiem Latvijā Otrā pasaules kara laikā un XX gadsimtā kopumā, kas būtu stingrs pamats mācību līdzekļiem skolās un līdz ar to arī Latvijas nākotnes veidošanai. G.Ulmanis uzsvēra, ka vēlas, lai jaunā paaudze nekad nepiedzīvotu pagātnes atkārtošanos, bet gan dzīvotu brīvi un pilnvērtīgi šajā laikmetā. Valsts prezidents sarunā uzsvēra, ka pēckara Rietumeiropā ir izkristalizējies piedošanas princips, kas sevī ietver arī cieņu pret pagātni.

— sarunā ar Itālijas diplomātu

Valsts prezidents Guntis Ulmanis pirmdien, 14.septembrī, tikās ar Itālijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku Pjero Fasīno.

Sarunas gaitā apspriestas valstu divpusējās attiecības, sadarbība Eiropas Savienības (ES) kontekstā, situācija Latvijas iekšpolitikā, kā arī starptautiskās aktualitātes.

G.Ulmanis sacīja, ka Latvijas un Itālijas attiecības kļūst arvien stabilākas un daudzpusīgākas, kas ir svarīgs priekšnoteikums turpmākās sadarbības padziļināšanai.

P.Fasīno izteicās, ka Itālijas prezidenta Oskara Luidži Skalfāro, premjerministra Romāna Prodi, kā arī gaidāmā ārlietu ministra Lamberto Dini vizītes Rīgā apliecina Itālijā arvien pieaugošo interesi par Latviju. Runājot par ES paplašināšanos, P.Fasīno pauda nostāju, ka Itālija vienmēr ir atbalstījusi iestājas sarunu sākšanu ar visām kandidātvalstīm vienlaikus. Pēc valsts sekretāra vietnieka domām, Latvija ir sasniegusi augstus ekonomiskos rādītājus — iekšzemes kopprodukta pieaugumu, labu inflācijas līmeni un bezdeficīta budžetu.

G.Ulmanis informēja P.Fasīno par situāciju Latvijā saliedētas un pilsoniskas sabiedrības veidošanā. Valsts prezidents kā referenduma pozitīvu aspektu uzsvēra visas tautas iesaistīšanos sakļautas sabiedrības veidošanā. Paužot stingru atbalstu Pilsonības likuma grozījumiem, G.Ulmanis izteica pārliecību, ka agrāk vai vēlāk, sabiedrībai diskutējot un pārdomājot, grozījumi Pilsonības likumā tiks īstenoti, jo Latvijā nav konfliktu starp dažādu tautību iedzīvotājiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!