• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latviju pasaules kopskatā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.1998., Nr. 265/266 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49709

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latviju pasaules kopskatā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

11.09.1998., Nr. 265/266

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latviju pasaules kopskatā

GRAMATA.JPG (14428 BYTES) Apvienoto Nāciju Organizācijas sponsorētajā ANO Attīstības programmas jaunizdotajā "Globālajā pārskatā par tautas attīstību — 1998" ( "Human Development Report 1998" ).

No 174 pasaules valstīm Latvija ieņem deviņdesmit otro vietu. Lai noteiktu šo attīstības līmeni, tika ņemti vērā tādi faktori kā iedzīvotāju mūža ilgums, izglītības iegūšanas iespējas, izglītības līmenis un tā atbilstība dzīves līmenim, iedzīvotāju ienākumu lielums, ekonomiskā un politiskā vienlīdzība dzimumu starpā, apkārtējās vides piesārņojums, dabas resursu izmantošanas prioritātes u.c.

Jau no 1990.gada, kad tika izdots pirmais šāda veida pārskats, katrā jaunā izdevumā akcentēts kāds atsevišķs sektors. Šī gada pārskatā īpaša uzmanība ir pievērsta ekonomiskā patēriņa izmaiņām.

Jaunā izdevuma iepazīstināšanas pasākumā Nevalstisko organizāciju centrā Jans Sands Sorensens, UNDP pastāvīgais pārstāvis Latvijā, atzina, ka ekonomiskais patēriņš kopš 1975.gada ir pieaudzis par 600 procentiem. Tāpēc visas pasaules valstis ir nobažījušās par šādu pieaugošo tendenci.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!