• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai Latvijas likumiem Eiropas mēraukla. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.1998., Nr. 265/266 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49708

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu pārstāvji ar citiem parlamentāriešiem

Vēl šajā numurā

11.09.1998., Nr. 265/266

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai Latvijas likumiem Eiropas mēraukla

Šodien, 11. septembrī, Rīgā darbu beidz trīs dienu seminārs, ko rīkoja Tieslietu ministrija kopā ar Eiropas Padomi. Semināra temats — "Likumu izstrādāšanas tehnika" — ir nozīmīgs un aktuāls jautājums, kas saistīts ar juridisko tehniku un likumu saskaņošanu. To savā ievadrunā uzsvēra gan Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Maldups, gan Eiropas Padomes Tieslietu direktorāta pārstāvis Stefans Leienbergs. Semināra darba kārtībā tika nolasīti vairāki referāti un risinājās diskusijas par likuma normu izstrādes pamatnoteikumiem un sagatavošanas procesu, Latvijas tiesību normu salīdzināšanu ar starptautiskajām tiesībām.

Lektori, diskusiju un praktisko nodarbību vadītāji ir gan no Latvijas, gan Beļģijas, Itālijas, Šveices, gan no Lielbritānijas. Par likuma normu izstrādes procesu stāstīja valsts padomnieks no Beļģijas Mišels Lerū un Ministru kabineta Valsts kancelejas direktora vietnieks Ārvalds Freibergs, bet par tiesību normu tapšanu kontekstā ar starptautiskajām tiesībām un par šo situāciju Latvijā — Tieslietu ministrijas Starptautisko tiesību nodaļas vadītājs Edgars Puriņš. Kādi ir likumu normu galvenie izstrādes pamatnotiekumi — par to savas atziņas pauda Latvijas Universitātes profesors Edgars Meļķisis, kā arī citi valstu pārstāvji. Semināra dalībniekiem vērtīgas bija arī praktiskās nodarbības.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!