• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 26. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.1998., Nr. 255/256 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49607

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:

Vēl šajā numurā

08.09.1998., Nr. 255/256

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 26. burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums devusies ar divdesmit sešiem Ministru kabineta noteikumiem, kas datēti no 21. jūlija līdz 4. augustam. Trīs dokumenti izdoti Satversmes 81. panta kārtībā, kas nosaka, ka Saeimas sesiju starplaikā Ministru kabinetam ir tiesības izdot noteikumus ar likuma spēku, ja to prasa neatliekama vajadzība. Tādi ir 4. augustā apstiprinātie "Noteikumi par ietekmes uz vidi novērtējumu", "Standartizācijas noteikumi" un "Grozījumi likumā "Par Latvijas Republikas kontinentālo šelfu un ekonomisko zonu"". Šie noteikumi nodoti Saeimas komisijām. Noteiktajā kārtībā Saeimā nav iesniegti šajā pašā datumā apstiprinātie "Noteikumi par zemes reformas pabeigšanu pilsētās", un līdz ar to tie ir atcelti no pieņemšanas dienas.

Saskaņā ar Epidemioloģiskās drošības likumu izdoti noteikumi par medicīniski sanitāro pasākumu veikšanas kārtību, lai novērstu bīstamu infekcijas slimību izplatību — tādu kā holera, mēris, posmkāju pārnestie vīrusu drudži un hemorāģiskie drudži. Saskaņā ar Zvejniecības likumu izdoti jauni noteikumi par rūpniecisko zveju Latvijas Republikas iekšējos ūdeņos. Divos pielikumos norādīta zvejas rīku marķēšanas kārtība un takses zaudējumu atlīdzībai par nelikumīgu zveju. Ministru kabinets izdevis arī noteikumus par aizsargjoslu noteikšanas metodiku Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastē, kā arī upēm un ūdenstecēm. Katriem no šiem noteikumiem ir pielikums ar informatīvās zīmes paraugu aizsargjoslu apzīmēšanai. Noteikumiem par šķiedru sastāva norādīšanu tekstilizstrādājumiem ir četri pielikumi. Pirmajā doti vairāk nekā četrdesmit marķējumā lietojamie tekstilšķiedru nosaukumi un apraksti. Otrajā uzskaitīti izstrādājumu veidi, kuriem nav jānorāda šķiedru sastāvs, piemēram, mākslīgie ziedi, grāmatu vāki, tabakmaki, dzīvnieku apģērbi, karogi un vimpeļi. Trešajā — izstrādājumi, kuriem nepieciešams tikai kopējs šķiedras sastāva marķējums. Ceturtajā — šķiedru masas aprēķināšanas pielaides. "Augstskolu studentu un absolventu militārās pamatapmācības noteikumi" reglamentē tās organizēšanu un materiālo nodrošinājumu. Noteikumi par muitas brokeriem nosaka brokera darbības veidus un kārtību, kādā izsniedzama Valsts ieņēmumu dienesta atļauja šādai darbībai. Izdarīti grozījumi vairākos agrāk izdotos Ministru kabineta noteikumos: par darba samaksu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem, par kompensāciju, dzēšot bijušā lauku īpašuma sertifikātus, par spirta un alkoholisko dzērienu valsts monopolu u.c. Apstiprināti vairāku institūciju nolikumi: Tieslietu ministrijas, Muzeju padomes un Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta konsultatīvās padomes. Grozījumi izdarīti Ekonomikas ministrijas nolikumā un Akcizēto preču pārvaldes nolikumā.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!