• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas gatavību Par NATO latviski. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.1998., Nr. 246/247 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49499

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents: - tiekoties ar Opermūzikas svētku rīkotājiem - sarunā ar Sporta pārvaldes vadītāju

Vēl šajā numurā

27.08.1998., Nr. 246/247

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Latvijas gatavību

"Latvijas Nacionālajā programmā deklarētais mērķis jau 2002.gadā spēt uzņemties Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts saistības vērtējams kā ļoti ambiciozs. Tomēr analizējot pasākumu plānu, to izpildes grafiks vērtējams kā optimistisks un reāls, ja tiek saglabāts pēdējo gadu attīstības temps," — tā pēc dažādu Eiropas Komisijas (EK) direktorātu komentāru apkopošanas par Latvijas Nacionālo programmu integrācijai ES vēstulē Eiropas integrācijas birojam atzīst DJ 1A ģenerāldirektora vietnieks Fransuā Lamuro (Francois Lamoureux) .

F.Lamuro savā vēstulē ļoti atzinīgi novērtē Nacionālās programmas tehnisko anketu metodoloģiju. Programmā esot arī labi atspoguļotas pievienošanās partnerības prioritātes. F.Lamuro norāda, ka, programmu papildinot, būtu jāatspoguļo likumdošanas caurskatīšanas procesā gūtā informācija un atziņas. Programmu vajadzētu paplašināt arī tādās jomās kā ar Monetārās savienības izveidošanu saistītie jautājumi, reģionālā politika, sociālā politika utt.

Eiropas Komisija, analizējot kandidātvalstu nacionālās programmas, ņēmusi vērā vairākus faktorus — programmu atbilstību pievienošanās partnerības dokumentam, laika periodu pasākumu ieviešanai, programmu "vadāmību", arī budžeta aspektus.

Pēc vēstules saņemšanas Eiropas integrācijas birojs lūdzis visas ministrijas izvērtēt to kompetencē esošās komentāru daļas. Šī informācija kopā ar Nacionālās programmas finansējuma izvērtējumu būs bāzes materiāls programmas atjaunošanai un papildināšanai 1999.gada sākumā.

Līdz ar Nacionālās programmas izstrādi beidzot ir radīts pamats kopējai Latvijas administrācijas un Eiropas Komisijas pieejai integrācijas procesam.

Gunta Avotiņa,

EIB preses sekretāre

 

Par NATO latviski

"NATO. Pamatinformācija" — šāds nosaukums dots NATO informācijas un preses dienesta sagatavotajai grāmatai, kas tagad izdota arī latviešu valodā.

Vakar, 26.augustā, Latvijas Ārlietu ministrijas preses īssaietā, iepazīstinot žurnālistus ar šo grāmatu, ministrijas 4. politiskā departamenta direktors Ilgvars Kļava uzsvēra, ka tas ir pirmais Briseles izdevums par NATO latviešu valodā. Ārēji it kā nelielajā grāmatā ir aptverti visi būtiskākie NATO struktūras un attīstības jautājumi: NATO paplašināšana, organizācijas aizsardzības pārveidošana, NATO vadīto stabilizācijas spēku (SFOR) darbība Bosnijā un Hercegovinā, Eiroatlantiskās partnerības padomes darbība un NATO pastiprinātā programma "Partnerattiecības mieram". Atsevišķās nodaļās aplūkotas NATO attiecības ar Krieviju un NATO attiecības ar Ukrainu, kā arī Vidusjūras dialogs.

Pagaidām latviešu valodā izdoti tikai tūkstoš eksemplāru, taču iespējams, šis Briseles izdevums varētu tikt arī atkārtots. Daudz kas acīmredzot būs atkarīgs no intereses par šo izdevumu mūsu valstī.

Atbildot uz "Latvijas Vēstneša" jautājumu, Ilgvars Kļava paskaidroja, ka pašlaik Ārlietu ministrijā tiek domāts par jaunās grāmatas izplatīšanas kārtību. Acīmredzot pašreizējos tūkstoš eksemplārus pirmie saņems Ārpolitikas institūts, Latvijas Universitāte un profesionāļi citās institūcijās, kas ikdienā saistīti ar Latvijas virzību uz NATO.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!