• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Stokholmas mērs Cēsīs un Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.1998., Nr. 228/229 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49345

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tāpat kā mūsu tauta - viss sākas ar dzeju un mūziku

Vēl šajā numurā

07.08.1998., Nr. 228/229

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Foto: A.F.I., Aigars Mazlazdiņš

Stokholmas mērs Cēsīs un Rīgā

BERZ.JPG (15093 BYTES)

No 5. līdz 7.augustam Latvijā uzturas kaimiņvalsts Zviedrijas galvaspilsētas Stokholmas mērs Matss Hults (Mats Hult) ar delegāciju.

Cēsu pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Beikmanis vakar pastāstīja:

— Cēsīm jau sešus gadus sadraudzības pilsēta ir viena no Stokholmas priekšpilsētām — Tīreso komūna. Patlaban Stokholma ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, un arī tāpēc jūnija sākumā Tīreso bija sarīkots vairāku valstu koru festivāls. Tajā piedalījās divi mūsu kolektīvi — Cēsu pils jauniešu koris un Sv. Jāņa baznīcas koris. Pēc tam Stokholmas mērs Matss Hults un Tīreso komūnas vadītāja Birgita Lenegarde rīkoja pieņemšanu. Tās laikā Matss Hults izteica vēlēšanos atkal redzēt ne tikai Rīgu, bet arī kādu citu vietu Latvijā. Viņa izvēle apstājās pie Cēsīm.

Šorīt mums bija stundu gara oficiāla saruna, pēc tam viesi no Zviedrijas izteica vēlēšanos apskatīt kādu mācību iestādi. Mēs izvēlējāmies Pastariņa sākumskolu, tad Hulta kungs bilda, ka būtu interesanti iegriezties Cēsu alus darītavā, kam jau 450 gadu.

Vakar pēcpusdienā viesi no Zviedrijas devās uz Rīgu. Pievakarē viņi tikās ar Rīgas Domes priekšsēdētāju Andri Bērziņu (attēlā) un eksmēru Māri Purgaili. Tika parakstīts abu valstu galvaspilsētu nodomu protokola pagarinājums.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!