• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Plecu pie pleca. Savai un kaimiņa drošībai (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.1998., Nr. 219/220 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49293

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Prezidija lēmums

Vēl šajā numurā

28.07.1998., Nr. 219/220

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Plecu pie pleca. Savai un kaimiņa drošībai

Papildus 1.lpp.informācijai

Sestdien, 25. jūlijā, Klaipēdā beidzās militārās mācības "Baltic Challenge '98".

Noslēguma ceremonijā tikās Polijas, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas prezidenti

2.JPG (26337 BYTES)

Četru valstu prezidenti setdien, 25. jūlijā, Lietuvā, Klaipēdas ielās

3.JPG (34345 BYTES)

Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis Klaipēdas dienā

1.JPG (50636 BYTES)4.JPG (21693 BYTES)6.JPG (31368 BYTES)

Militāro mācību "Baltic Challenge '98" noslēguma ceremonijā: Polijas Republikas prezidents Aleksandrs Kvašņevskis, Igaunijas Republikas prezidents Lennarts Meri, Lietuvas Republikas prezidents Valds Adamkus, Latvijas Republikas Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris Zemessardzes pulkvedis Juris Eihmanis Foto: Juris Krūmiņš, Klaipēdā, 25.07.98. — "Latvijas Vēstnesim"

Latvijas Valsts prezidents:

— sarunā ar Lietuvas prezidentu

Sestdien, 25. jūlijā, Klaipēdā Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Lietuvas Republikas prezidentu Valdu Adamku. Sarunās, kas notika pēc G.Ulmaņa iniciatīvas, tika iztirzāta Lietuvas prezidenta jau agrāk izteiktā ideja par nepieciešamību izveidot prezidentu darba grupu jautājumā par abu valstu pagātnes izvērtējumu un šodienu. Abu valstu prezidenti pārrunāja Latvijas un Lietuvas attiecības.

Guntis Ulmanis pastāstīja, ka Latvijas sabiedrība ir norūpējusies par to, vai Būtiņģes termināla celtniecība neradīs apdraudējumu apkārtējai videi, tajā skaitā Latvijas teritorijai. Viņš uzsvēra, ka vides aizsardzības problēmu risinājums prasa augstu informētības līmeni un savstarpēju sadarbību.

G.Ulmanis V.Adamkum izteica arī vairākus konkrētus priekšlikumus, kas jau ir ieskicēti abu valstu premjeru sarunās. Latvijas Valsts prezidents aicināja arī Lietuvu ratificēt ESPOO konvenciju, izveidot divpusēju darba grupu vides problēmu risināšanai pierobežas reģionā un radīt starpvalstu līgumtiesisko bāzi vides aizsardzības jomā. G.Ulmanis runāja par nepieciešamību abu valstu valdībām aktivizēt sadarbību šajā jautājumā, kā arī izteica pārliecību, ka Būtiņģes problēma neaptumšos abu valstu savstarpējās attiecības, jo gan Latvijai, gan Lietuvai ir politiskā griba un praktiskā pieredze, lai vides aizsardzības jautājumus risinātu konstruktīvi.

Latvijas Valsts prezidents informēja Lietuvas Republikas prezidentu arī par iekšpolitiskajām aktualitātēm Latvijā — gatavošanos vēlēšanām un parakstu vākšanu par to, vai nepieciešams referendums par grozījumiem Pilsonības likumā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!