• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - tiekoties ar ministriju vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.1998., Nr. 199/200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49105

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Organizāciju saraksts, kurām Finansu ministrija ir izsniegusi atļaujas 1998.gadā saņemt ziedojumus, ziedotājiem saņemot uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaides saskaņā ar likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 20.pantu

Vēl šajā numurā

08.07.1998., Nr. 199/200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar ministriju vadītājiem

Ministru prezidents Guntars Krasts šodien tikās ar Labklājības ministrijas vadību, lai apspriestu ar Valdības deklarācijas izpildi saistītos jautājumus.

Uzklausījis ziņojumu par padarīto, Ministru prezidents norādīja, ka ir nepieciešams turpināt vides veselības reformu, vēl 1998.gadā jāpalielina finansējums bezmaksas medikamentiem un jāpaātrina normatīvo aktu izstrāde medicīnas darbinieku algu palielināšanai atbilstoši grozījumiem šā gada budžetā. Labklājības ministrs informēja Ministru prezidentu par panākto vienošanos ar arodbiedrību un ārstu biedrību par medicīnas darbinieku algas palielināšanas principiem. Izvērtējot demogrāfisko situāciju valstī, Ministru prezidents uzsvēra, ka šī problēma jārisina kompleksi ar mājokļu un studiju kreditēšanu, pirmsskolas un izglītības sistēmu un tamlīdzīgiem jautājumiem, tādēļ jau tuvākajā laikā tiks izveidota darba grupa, kas sagatavos pasākumu plānu demogrāfijas situācijas uzlabošanai.

Ministru prezidents jau ir izvērtējis paveikto un iezīmējis nākotnē veicamos uzdevumus, tiekoties ar Satiksmes, Zemkopības, Izglītības un zinātnes, Aizsardzības un Finansu ministrijas vadību.

Tiekoties ar Satiksmes ministrijas vadību, Ministru prezidents akcentēja nepieciešamību izstrādāt Aviācijas likumu, Jūras kodeksu un Kuģošanas noteikumus. Satiksmes ministram tika aizrādīts par ministrijas ne pārāk konstruktīvo darbību "Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas likuma" apspriešanas gaitā Saeimā, kā arī uz neizstrādāto pasta politiku un iekavēto telekomunikāciju politikas izstrādi. Tika spriests par Krievijas dzelzceļa pārvadājumu tarifu atlaižu sistēmas ietekmi uz kravu plūsmām caur Latviju.

Tiekoties ar Zemkopības ministrijas vadību, tika apspriesti jautājumi, kas skar Meža likuma projekta tapšanas gaitu, Latvijas labības tirgus politikas izstrādi, Lauksaimniecības attīstības gada programmas sagatavošanu, kā arī piena produktu eksporta problēmu risināšanu.

Tiekoties ar Izglītības un zinātnes ministrijas vadību, tika uzsvērta studiju kreditēšanas koncepcijas galīgas izstrādes un studiju kreditēšanas mehānisma ieviešanas nepieciešamība. Jāpanāk, lai reāli tiktu veikta skolas vecuma bērnu uzskaite, un jāuzsāk mācību iestāžu ēku siltināšanas un energoresursu taupīšanas programmas realizācija, tādā veidā palielinot izmaksu efektivitāti Latvijas mācību iestādēs. Nepieciešams nodrošināt, lai valsts pasūtījums vidējās un augstākās profesionālās izglītības sfērā atbilstu darba tirgus situācijai un prasībām. Tikšanās laikā tika apspriesti arī ar izglītības finansēšanu un satura pilnveidošanu saistīti jautājumi.

Tiekoties ar Aizsardzības ministrijas vadību, Ministru prezidents norādīja, ka ir nepieciešams sagatavot publicēšanai valsts militārās stratēģijas koncepciju. Runājot par nākamā gada valsts budžetā paredzēto līdzekļu palielinājumu aizsardzības vajadzībām, premjerministrs pauda viedokli, ka Aizsardzības ministrijai būs jāpamato nākamā gada budžets pēc programmu principa no tā sauktā "nulles budžeta", lai varētu izsekot naudas izlietojuma virzieniem un to pamatotībai. Investīciju programmā uzsvars liekams uz uzdevumu nodrošināt valsts aizsardzības spēku savietojamību ar NATO valstu spēkiem, kā arī uz bruņojuma uzlabošanu, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem ierobežojot izdevumus dažādu padomju laika infrastruktūras objektu uzturēšanai.

Tiekoties ar Finansu ministrijas vadību, Ministru prezidents akcentēja nepieciešamību pasteidzināt ar Muitas likumu saistīto noteikumu sagatavošanu, kā arī pasteidzināt noteikumu sagatavošanu par valsts pasūtījuma procedūru attiecībā uz valsts monopoluzņēmumiem. Diskusijas laikā izskanēja viedoklis, ka Saeimas izdarītie grozījumi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu" nedos iespēju attīstīties fondētajai pensiju sistēmai. Ir nepieciešams apzināt izdevumus, kas vajadzīgi, lai nodrošinātu iestāšanos Eiropas Savienībā. Tika apspriesta arī grozījumu likumos par Liepājas un Rēzeknes SEZ sagatavošanas gaita. Lai sakārtotu alkohola mazumtirdzniecību, novēršot neefektīvās birokrātiskās prasības, valsts ieņēmumu valsts ministrei Aijai Počai uzdots steidzami sagatavot grozījumus Ministru kabineta noteikumos par spirta un alkoholisko dzērienu valsts monopolu.

Romāns Meļņiks,

Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!