• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Un tā... Un atkal, un vienmēr - kalnā kāpu gavilēt. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.1998., Nr. 196/197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49027

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

03.07.1998., Nr. 196/197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Un tā... Un atkal, un vienmēr — kalnā kāpu gavilēt

D1.JPG (24173 BYTES)

D2.JPG (14481 BYTES)

... un lielie Dziedāšanas svētki sākušies

Doma laukumā 1. jūlija saulrieta stundā no četrām debess pusēm saplūda dziedātāju, dejotāju, un muzikantu straumes, lai pakāptos Dziesmu kalnā un visai Latvijai dotu ziņu, ka sākušies XXII Vispārējie latviešu dziesmu un XII deju svētki.

Zēģeļlaivā pa Daugavu atvizinās Līgo karogs, un vienā tradīciju mezglā tiek sasieti tie tālie pirmie Dziedāšanas svētki, kas Rīgu pieskandināja tieši pirms 125 gadiem, un šodienas svētki — pēdējie šajā gadsimtā un gadu tūkstotī.

Uzrunājot svētku dalībniekus un klausītājus ("Latvijas Vēstnesis" 2.jūl., nr.194/195), Ministru prezidents Guntars Krasts izceļ šo svētku lielo augšupceļošo spēku: "Dziesmu un deju svētki nav tikai kultūras izpausme. Tie ir arī sociālpolitisks fenomens. Tie ir kā lielā tautas sapulce, kurā mēs sajūtam savu spēku, sajūtam, ka spējam būt vienoti, stiprinām savu tautas lepnumu un pašapziņu, izdziedam savas nedienas un atgūstam dzīves prieku."

Svētku atklāšanas brīdī pirmais paldies tiek teikts visiem virsdiriģentiem un deju virsvadītājiem. Goda nozīmes saņem arī koru kustības veterāni, šo svētku goda virsdiriģenti Haralds Mednis, Leonīds Vīgners un Roberts Zuika. Imantam Kokaram — Ministru prezidenta Sudraba zizlis. "Dziedot dzimu, dziedot augu" — atskan dziesma, un svētki ir sākušies.

"LV" informācija

Vēl par notikumu — 8.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!