• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrijas 1998. gada 20. jūnija noteikumi Nr. 38 "Transportlīdzekļu agregātu numuru salīdzināšanas noteikumi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.1998., Nr. 194/195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48973

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

02.07.1998., Nr. 194/195

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Satiksmes ministrija

Veids: noteikumi

Numurs: 38

Pieņemts: 20.06.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
NOZARU DOKUMENTI

Satiksmes ministrijas Noteikumi Nr. 38

Rīgā 1998.gada 20.jūnijā

Transportlīdzekļu agregātu numuru salīdzināšanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 11.panta 1.daļu

I. Vispārīgie noteikumi

1. Šie noteikumi nosaka mehānisko transportlīdzekļu (izņemot traktortehniku) un to piekabju (turpmāk - transportlīdzekļi) apskates kārtību, kuru veic nolūkā noteikt transportlīdzekļu uzskaites tehniskos datus (marku, modeli, izlaiduma gadu, agregātu numurus, krāsu, masas , tipu u.c.).

2. Transportlīdzekļa agregātu numuru salīdzināšana ir obligāts priekšnosacījums, lai Ceļu satiksmes drošības direkcijā (turpmāk - CSDD) veiktu šādas transportlīdzekļu reģistrācijas darbības:

2.1. transportlīdzekļa pirmreizējo reģistrāciju Latvijā;

2.2. transportlīdzekļa uzskaites tehnisko datu maiņas reģistrāciju (tajā skaitā agregāta numura labošanu vai papildināšanu);

2.3. transportlīdzekļa noņemšanu no uzskaites izvešanai no Latvijas;

2.4. tranzīta numuru zīmju saņemšanai;

2.5. transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības vai valsts reģistrācijas numura zīmju saņemšanu nozaudēto, nozagto vai bojā gājušo vietā;

2.6. īpašnieka maiņas reģistrāciju, ja transportlīdzeklis netiek tieši iegūts no iepriekšējā īpašnieka (ar licencēta tirdzniecības uzņēmuma starpniecību, ar tiesas spriedumu, pārdodot ieķīlātu un neizpirktu transportlīdzekli u.tml.),

2.7. citos atsevišķos gadījumos pēc CSDD darbinieka pieprasījuma, ja radušās šaubas vai aizdomas par datu neatbilstību.

Pārējo transportlīdzekļu reģistrācijas darbību veikšanai transportlīdzekļu agregātu numuru salīdzināšana tiek veikta tikai tajos gadījumos, kad to vēlas transportlīdzekļa īpašnieks vai ieguvējs.

3. Transportlīdzekļa agregātu numuru salīdzināšanu atļauts veikt tikai ar CSDD direktora rakstisku rīkojumu noteiktā kārtībā nozīmētām personām.

II. Agregātu numuru salīdzināšanas kārtība

4. Pirms agregātu numuru salīdzināšanas personai, kas uzrāda transportlīdzekli, jāiesniedz šī transportlīdzekļa uzskaites tehniskos datus apliecinošs dokuments (reģistrācijas apliecība, ārvalsts tehniskā pase, akts par transportlīdzekļa izgatavošanu u.tml.).

Izņēmuma gadījumā, ja dokuments netiek uzrādīts, numuru salīdzināšanu veic bez dokumenta uzrādīšanas, par to izdarot atzīmi izziņā par transportlīdzekļa agregātu numuru salīdzināšanu.

5. Numuru salīdzināšanas gaitā personai, kas veic agregātu numuru salīdzināšanu jānosaka sekojoši dati:

5.1. transportlīdzekļa reģistrācijas numurs (ja tāds ir) un numurzīmju tips;

5.2. transportlīdzekļa marka un modelis;

5.3. transportlīdzekļa tips (ja vadība izvietota labajā pusē, to papildus jānorāda izziņā);

5.4. krāsa;

5.5. degvielas veids;

5.6. motora numurs, reģistrējot pirmo reizi Latvijā M1 kategorijas (vieglie automobiļi) un N1 kategorijas (kravas automobiļi, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 t) transportlīdzekļus;

5.7. transportlīdzekļa identifikācijas numurs;

5.8. izlaiduma gads;

5.9. pilna masa un pašmasa.

6. Numuru salīdzināšanas gaitā noteiktos datus personai, kas veic agregātu numuru salīdzināšanu, jāieraksta izziņā par transportlīdzekļa agregātu numuru salīdzināšanu. Ieraksti jāapliecina ar personīgo spiedogu un parakstu. Šī izziņa jāizsniedz personai, kas uzrādījusi transportlīdzekli.

7. Ja numuru salīdzināšanas gaitā rodas pamatotas aizdomas, ka agregātu numuri vai iesniegtie dokumenti ir viltoti, persona, kas veic agregātu numuru salīdzināšanu, dokumentus aiztur un tālāk rīkojas saskaņā ar noteikto kārtību, par to paziņojot policijai.

III. Atbildība

8. Persona, kas parakstījusi izziņu, ir pilnībā atbildīga par izsniegtajā izziņā norādīto datu atbilstību transportlīdzekļa faktiskajam stāvoklim šīs izziņas izsniegšanas brīdī.

9. Izziņas izsniegšana bez transportlīdzekļa apskates vai apzināta datu grozīšana uzskatāma par dokumentu viltošanu, un vainīgā persona var tikt saukta pie atbildības likumdošanā noteiktajā kārtībā.

IV. Noslēguma jautājumi

10. Noteikumi stājas spēkā ar 1998. gada 1. jūliju.

11. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Satiksmes ministrijas 1994. gada 2. novembra pavēle Nr. 232 "Par transporta līdzekļu agregātu numuru salīdzināšanas kārtību".

Satiksmes ministrs V. Krištopans

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!