• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ko latviešu bērni domā par Dievu un Latviju (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.1998., Nr. 192/193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48952

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kopā ar savu tautu, valsti, tās bruņotajiem spēkiem

Vēl šajā numurā

01.07.1998., Nr. 192/193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ko latviešu bērni domā

par Dievu un Latviju

Turpinājums no 1.lpp.

Gandrīz visi literāro darbu autori ir vienisprātis, ka pats brīnumainākais Dieva darbs ir pasaules radīšana. Dieva radītā pasaule ir skaista, tā bieži tiek identificēta ar dabas māti, zemes māti. Pasaule ir brīnumaina, neparasta, saudzējama, klusa, svēta, bezgalīga, ziedoša. Kaut gan daži bērni raksta, ka pasaule ir pelēki drūma, piegružota, netīra un baiga, tomēr dominē atziņa: mums patīk šai pasaulē dzīvot, tas ir priecīgs un brīnišķīgs piedzīvojums.

"Sirds kā vaļā palaists putns klejo zaļajā zemē, reizēm iemaldās zilgajās debesīs. Un kājas skrej līdzi šai sirdij. Visapkārt ir liela, visaptveroša dzīvība. To visu gribas apskaut, samīļot. Tāpat sirds pilna pielīst un nav vairs kur līt. Jau kājas pagurušas skriet, un es atsēžos pļavas malā."

Pasaules nelielo daļiņu, Latviju, bērni sauc par brīnumu zemi, dzimteni, tēvu zemi, mājām, patversmi no ļaunā. Cik bieži masu medijos mēs dzirdam tik brīnišķīgus mūsu valsts apzīmējumus? Vai nebūtu vērts aizgūt? Izrādās, ka Latvija ir maza, brīva, Dieva svētīta, mīļa, vienota, laba. Tēvzeme ir visskaistākā, visdārgākā. Tā ir neaizsargāta, māca dzīvot. Dzimtenē dzīvot ir klusi, silti, jauki. Tā plaukst, uzvar ļaunos, pasargā. Tajā atrodamas zaļas pļavas, zelta saule, plaši, zaļi lauki un meži, dzidrs ūdens. Skolēni lepojas ar savu piederību Latvijai un tās dažādajiem novadiem. Kāds autors lūdz par savu dzimto Latgali:

"Palīdzi, Kungs, manai dzimtajai Latgalei. Tā bieži tiek uzskatīta par pašu nabadzīgāko Latvijas novadu. Protams, materiāli bagātāki noteikti ir gan kurzemnieki, gan vidzemnieki. Tomēr man nav kauns, ka esmu latgalietis. Es lepojos ar to. (..) Taisni pie mums Latgalē ir visvairāk dievnamu. (..) Es lūdzos par tevi, mana Aglona, mana Latgale, mana Latvija! Es lūdzos..."

Žūrijas komisijai iepazīšanās ar konkursam iesniegtajiem darbiem šķita kā brīnišķīga patriotisma, dzimtenes mīlestības un ticības stunda. Lai plašāk sabiedrība varētu iepazīties ar labākajiem konkursa darbiem, tos paredzēts apkopot un izdot.

Latvijas Kristīgo skolotāju

asociācijas prezidente,

konkursa organizatore

Laima Geikina

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!