• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.1998., Nr. 192/193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48942

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

01.07.1998., Nr. 192/193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— tiekoties ar Valsts policijas priekšnieku

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 30.jūnijā, tikās ar Valsts policijas priekšnieku Juri Rekšņu.

Valsts prezidents vēlējās uzzināt, kā tiek nodrošināta kārtības Dziesmu svētku laikā. J.Rekšņa informēja G.Ulmani, ka par kārtību uz ielām un svētku norises vietās, kā arī par dalībnieku drošību katru dienu rūpējas 1500 policistu formas tērpos un civilā apģērbā. Pēc Valsts policijas priekšnieka teiktā, nozīmīgu atbalstu sniedz policisti no lauku rajoniem, kas arī ieradušies Rīgā.

Uz G.Ulmaņa jautājumu, kas būtu pašlaik jādara policijas darba pilnveidošanā, J.Rekšņa atbildēja, ka ir paredzējis veikt Valsts policijai pakļauto struktūru sakārtošanu. Šāda sakārtošana, pēc J.Rekšņas domām, ļautu arī ietaupīt finanses. Valsts policijas priekšnieks sacīja, ka neatbalsta tādu policijai atvēlētā budžeta sadalījumu, kurā 10 procentus no kopējā budžeta veido līdzekļi, kas iekasēti no soda naudām, jo tas neceļ policijas prestižu. J.Rekšņa par ļoti svarīgu faktoru policijas attīstībā uzskata izglītību, tai skaitā dažādu kursu apmeklēšanu ārzemēs. Valsts prezidents izteica gandarījumu, ka Policijas akadēmijā šogad ir liels konkurss — tas liecina par policista profesijas prestiža celšanos, kas nākotnē dotu valstij vēl vairāk perspektīvu policijas darbinieku.

G.Ulmanis vēlējās uzzināt, kāda ir kriminogēnā situācija valstī, īpaši nepilngadīgo jauniešu izdarīto noziegumu jomā. Valsts policijas priekšnieks sacīja, ka noziegumi, kurus izdara nepilngadīgi jaunieši, pieaug, turklāt vairāk nekā 60 procenti no šiem jauniešiem ne mācās, ne strādā.

Valsts prezidents arī izteicās, ka būtu nepieciešams lielāks skaits policistu, kas, vairojot drošības izjūtu iedzīvotājos, naktīs patrulētu Rīgas ielās.

Šī bija pirmā J.Rekšņa kā Valsts policijas priekšnieka vizīte pie Valsts prezidenta.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!