• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 20.jūnija sēdē Ministru kabineta Komitejas 20.jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.1998., Nr. 186/187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48865

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-50/98

Par a/s "Ēku celtniecības kombināts" saimnieciskās un finansiālās darbības revīziju

Vēl šajā numurā

26.06.1998., Nr. 186/187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 20.jūnija sēdē

Izskatīts jautājums par 1999.gada valsts budžeta "mērķa griestu" apstiprināšanu. Ministrijām uzdots atkārtoti izvērtēt ministriju budžeta projekta tehnisko bāzi, koriģēto bāzi un izvirzītās prioritātes, ņemot vērā budžeta ieņēmumu ierobežoto apjomu, un iesniegt Finansu ministrijā un Valsts kancelejā attiecīgos priekšlikumus līdz šā gada 29.jūnijam. Jautājums jāizskata Ministru kabineta sēdē 30. jūnijā.

Valdība pieņēma zināšanai valsts ieņēmumu valsts ministres Aijas Počas sniegto infomāciju par zemes gabala Valkā, Rūjienas ielā 31, nodošanu Igaunijas Republikai lietošanā kopējā robežkontroles punkta Valka–Valga izveidei un izmantošanai. Valdība atbalstīja Finansu ministrijas iesniegto priekšlikumu par zemes gabala Valkā, Rūjienas ielā 31, kas nostiprināts zemesgrāmatā uz valsts vārda Finansu ministrijas personā, nodošanu lietošanā Igaunijas Republikai kopēja robežkontroles punka Valka–Valga izveidei un izmantošanai. Finansu ministrijai uzdots izstrādāt un divu mēnešu laikā noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā Latvijas Republikas un Igaunijas Republikas valdības līguma projektu par minētā zemes gabala nodošanu lietošanā Igaunijas Republika i kopējā robežkontroles punkta Valka–Valga izveidei un izmantošanai.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas un Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) sadarbības memorandu". Minētais dokuments apstiprina Latvijas Republikas un UNESCO nodomu aktivizēt sadarbību UNESCO programmu īstenošanā, īpaši uzsverot Latvijas nosauktās prioritātes UNESCO dalībvalstu Ģenerālās sesijas 29.konferences ietvaros: izglītība; zinātne, kultūra; sakari; informācija un informātika.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Singapūras Republikas valdības līgumu par savstarpēju ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par speciāla apskata par Latviju ievietošanu laikrakstā "Financial Times"". Saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību privatizācijas fondiem" Latvijas Attīstības aģentūrai (LAA) no Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļiem piešķirti 39 000 latu speciāla apskata par Latviju (par investīciju iespējām, par privatizācijas iespējām, par Latviju tās ceļā uz Eiropas Savienību, par tūrisma iespējām un kultūru) publicēšanai laikrakstā "Financial Times". Ekonomikas ministrijai uzdots līdz 1998.gada 25.jūnijam pārskaitīt minētos līdzekļus LAA un iekļaut tos valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmas 1998.gadam projektā. LAA un Privatizācijas aģentūrai (PA) uzdots atmaksāt valsts budžeta izdevumus, kurus minētā apskata publicēšanai paredzēts segt no LAA un PA līdzekļiem.

Valdība pieņēma zināšanai vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra, Ministru prezidenta biedra Anatolija Gorbunova sniegto informāciju par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu Rēzeknes pilsētas domei, Rēzeknes rajona padomei un Pļaviņu pilsētas domei vētras postījumu seku likvidēšanai. Finansu ministrijai uzdots piešķirt no ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem vētras postījumu seku likvidēšanai: Rēzeknes pilsētas domei — 94 000 latu; Rēzeknes rajona padomei — 68 657 latus (to skaitā 20 000 latu rajona sociālās palīdzības fondam); Pļaviņu pilsētas domei — 9588 latus. Zemkopības ministrijai uzdots izvērtēt iespējas kompensēt Rēzeknes rajona zemniekiem zaudējumus, kas radušies, vētrai izpostot sējumus, un paredzēt, ka turpmāk no Finansu ministrijas neparedzētiem gadījumiem netiks segti zaudējumi par mantu, kura saskaņā ar likumu ir jāapdrošina.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai satiksmes ministra Viļa Krištopana sniegto informāciju par situāciju tranzīta jomā. Iesniegtais Ministru kabineta protokollēmuma projekts netika pieņemts. Satiksmes ministrijai kopā ar Ārlietu ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Finansu ministriju uzdots precizēt Ministru kabineta sēdes protokollēmuma projektu, ņemot vērā sēdē izteiktos priekšlikumus, un iesniegt to izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Ministru kabineta Komitejas 20.jūnija sēdē

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 10.septembra noteikumos nr.351 "Noteikumi par darba samaksas sistēmu atsevišķu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem"".

Akceptēts noteikumu projekts "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 20.maija noteikumos nr.187 "Kārtība, kādā izmaksājama kompensācija naudā, dzēšot par bijušo zemes īpašumu lauku apvidos piešķirtos zemes īpašuma kompensācijas sertifikātus"".

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības līgumu par sadarbību un savstarpējo palīdzību muitas lietās".

Akceptēts noteikumu projekts "Par privātajā pensiju fondā uzkrātā papildpensijas kapitāla aprēķināšanas vispārējo kārtību". Uzkrātā papildpensijas kapitāla aprēķins paredz katra pensijas plāna dalībnieka individuālās daļas noteikšanu no kopējā pensiju plāna darbības rezultāta.

Ministru kabineta Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par privātā pensiju fonda gada pārskatu". Noteikumi noteiks privāto pensiju fondu gada pārskata galvenās sastāvdaļas, finansu darbības pārskata formas un gada pārskata posteņu novērtēšanas pamatprincipus.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu noteikumos "Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem un darbinieku darba braucieniem saistītie izdevumi". Grozījumi izstrādāti, lai novērstu neskaidrības iedzīvotāju ienākuma nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu piemērošanā darba braucienu un komandējumu izdevumiem. Pārskatītas komandējumu dienas naudas un izdevumu par naktsmītni normas.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!