• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Privatizācija procesā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.1998., Nr. 182/183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48798

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ziņas īsumā

Vēl šajā numurā

19.06.1998., Nr. 182/183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Privatizācija procesā

Valsts mājas privatizācijas ceļos

Pagājušā gada janvārī Centrālā dzīvojamo māju privatizācijas komisija (CDzMPK) uzsāka dzīvokļu paātrināto privatizāciju valsts mājās. Tolaik tas dzīvojamo māju privatizācijas lietās bija jaunums, kas tomēr arī valsts namu īrniekiem deva iespēju izmantot likuma dotās tiesības ieguldīt sertifikātus dzīvokļa privatizācijā un kļūt par tā īpašnieku. Kopš tā laika šādi privatizēts jau vairāk nekā 5000 dzīvokļu, kuru kopējā vērtība ir 565 338 sertifikāti.

Savukārt 1997. gada 11. jūnija grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" CDzMPK paātrinātā kārtībā atļāva privatizēt arī neapdzīvojamās telpas un uzdeva veikt valsts dzīvojamo māju vispārējo privatizāciju. Šobrīd līdz dzīvojamās mājas privatizācijai īpašniekus ieguvušas 66 neapdzīvojamās telpas, kuru kopīgā izpirkuma maksa pārsniedz 2 miljonus latu.

Kā informē Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas Valsts māju privatizācijas daļas vadītāja Velga Žagare, līdz šim izdoti divi Ministru kabineta rīkojumi "Par valsts dzīvojamo māju nodošanu privatizācijai", kuros kopumā ietvertas 384 mājas. Visām šīm mājām ir pasūtītas inventarizācijas lietas un zemes uzmērījumi. Pašlaik tiek sagatavoti iesniegšanai valsts institūcijās Ministru kabineta rīkojumu projekti par vēl 2000 valsts dzīvojamo māju nodošanu vispārējai privatizācijai. Šajā sarakstā iekļautas visas Izglītības un zinātnes ministrijas, Aizsardzības ministrijas un Labklājības ministrijas valdījumā esošās dzīvojamās mājas. Pēc Valsts statistikas komitejas datiem, Latvijā dažādu valdītāju valdījumā atrodas 5120 valsts dzīvojamo māju. No tām Rīgā — 688 mājas.

— Līdz šā gada 15. oktobrim CDzMPK plāno sagatavot Ministru kabineta rīkojumu projektus par visām privatizācijai pakļautajām valsts dzīvojamajām mājām, lai līdz 1998. gada 30. decembrim šie rīkojumi tiktu pieņemti, — stāsta V.Žagare. — Lai sagatavotu šādus rīkojumu projektus, jāapzina dzīvojamo māju valdītāji, jāpanāk saskaņojums, jāapkopo informācija.

Pēc ilgstošām pārrunām valsts akciju sabiedrība "Latvijas dzelzceļš" beidzot ir gatava uzsākt savu dzīvojamo māju privatizāciju. Šobrīd CDzMPK notiek vienošanās par 330 dzīvojamo māju nodošanu privatizācijai. Šie nami atrodas Rīgā, Rīgas rajonā, Jelgavā, Jūrmalā un Ventspilī. Turpinās arī viedokļu saskaņošana ar Valsts nekustamā īpašuma aģentūru par vēl atlikušo māju privatizāciju un arī ar Latvijas Privatizācijas aģentūru par 1500 namu iekļaušanu privatizējamo māju sarakstos.

Kā atzīst V.Žagare, arī ministriju valdījumā esošajās mājās privatizācija ir tikai laika jautājums, un šis process kļūst arvien vērienīgāks.

Mudīte Luksa, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!