• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 13.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.1998., Nr. 174/175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48681

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Bankas jaunajām jubilejas monētām

Vēl šajā numurā

12.06.1998., Nr. 174/175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 13.burtnīca

 

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar likumiem, kas Saeimā pieņemti no 23.aprīļa līdz 7.maijam, bet "Latvijas Vēstnesī" izsludināti no 12. līdz 20. maijam, un Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 21.aprīļa līdz 12.maijam. Pavasara sesijas pirmajā sēdē pieņemts Streiku likums, kas reglamentē streika pieteikšanu, streikošanas tiesību ierobežojumus, darbinieku un darba devēju tiesības un pienākumus streika laikā, kā arī atbildību par likuma pārkāpumiem. Grozījumi izdarīti Valsts drošības iestāžu likumā un likumos "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" un "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā". Ratificēts Latvijas Republikas un Ukrainas līgums par sadarbību sociālās drošības jomā.

Ministru kabinets izdevis noteikumus par valsts robežsardzes disciplināro reglamentu un par karavīru dzīvības un veselības apdrošināšanas kārtību. Grozījumi izdarīti noteikumos par nacionālās pretošanās kustības dalībnieku apliecībām un noteikumos par politiski represēto personu apliecībām. Noteikumi par profesijām, kurās strādājošajiem var paredzēt speciālus plānus privātajos pensiju fondos, ietver vairāk nekā 80 šādas profesijas: aviācijas darbiniekus, būvmateriālu ražošanā, metālapstrādē, veselības aprūpē nodarbinātos u.c. Vairāki noteikumi attiecas uz finansu jomu: algas nodokļa grāmatiņas un nodokļu gada kartes izsniegšanu, privatizācijas sertifikātiem, akcīzes nodokli un muitu. Noteikumi par obligātajām prasībām medicīniskās rehabilitācijas iestādēm nosaka šīs prasības telpām un medicīniskajām tehnoloģijām. Izdoti arī noteikumi par ārstniecības iestāžu sertifikācijas kārtību. Noteikumos par Zinātņu akadēmijas Terminoloģijas komisijas uzdevumiem uzskaitīti terminoloģijas jomā veicamie uzdevumi: zinātniski pamatotas un harmonizētas dažādu nozaru terminu sistēmas izstrādāšana valsts valodā, terminu ekspertīzes veikšana, konsultāciju sniegšana, terminu definīciju un terminu vārdnīcu apstiprināšana u.c. Noteikumiem par nekustamā īpašuma lietošanas klasifikāciju ir pielikums ar to sadalījumu desmit grupās — pēc dažādiem lietošanas mērķiem, kā arī atsevišķās apakšgrupās. Atkarībā no šīs klasifikācijas tiek noteikta nekustamā īpašuma kadastrālā vērtība. Izdarīti arī grozījumi "Nekustamā īpašuma valsts kadastra noteikumos". Ministru kabinets apstiprinājis Kultūrkapitāla fonda statūtus un izdarījis grozījumus Ekonomikas ministrijas nolikumā un Pašvaldību lietu pārvaldes nolikumā.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!