• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Islandes prezidenta oficiālo vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.1998., Nr. 170/171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48599

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patēriņa cenām maijā Baltijas valstīs

Vēl šajā numurā

10.06.1998., Nr. 170/171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Islandes prezidenta oficiālo vizīti Latvijā

IS1.JPG (10387 BYTES) No 11. līdz 13.jūnijam pēc Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa ielūguma Latvijā valsts vizītē uzturēsies Islandes prezidents Oulafurs Ragnars Grīmsons ar kundzi.

Islandes prezidenta valsts vizīte Latvijā ir vēsturisks notikums. Tā būs abu valstu attiecību vēsturē pirmā Islandes prezidenta vizīte Latvijā, kas pilnībā raksturo to nozīmi, kādu Islandes tauta un prezidents piešķir attiecībām ar mūsu valsti.

Islande bija pirmā valsts pasaulē, kas jau 1991.gada 22.augustā atzina Latvijas neatkarību.

Latvija piešķir lielu nozīmi sadarbībai ar Islandi. Šī sadarbība organiski iekļaujas Latvijas sadarbībā ar Ziemeļvalstīm kopumā un ir prioritārs Latvijas ārpolitikas virziens, kas balstās mūsu valstu kopīgā vērtību izpratnē, reģionālā piederībā, kopīgās interesēs un nostājā par Eiropas ekonomisko un politisko integrāciju, kā arī drošības jautājumiem.

Latvija augstu vērtē Islandes kā NATO dalībvalsts nepārprotamo atbalstu Latvijas uzņemšanai Ziemeļatlantijas aliansē. Šim atbalstam ir un būs arvien pieaugoša nozīme Latvijas tālākā virzībā uz NATO dalībvalsts statusa iegūšanu.

Nozīmīgs ir Islandes devums Baltijas jūras valstu padomes darbībā. Šo organizāciju Latvija uzskata par ilgtermiņa sadarbības forumu, tādēļ abu valstu ciešākām saitēm padomes ietvaros ir ievērojama nozīme attiecībā uz organizācijas pašreizējo un nākotnes darba saturu. Mūsu valstīm prioritāri sadarbības virzieni ir vide un ekoloģija, ekonomika un enerģētika.

Lai veicinātu abu valstu divpusējās saimnieciskās aktivitātes, īpaši tiešo investīciju piesaisti mūsu valstī, vizītes laikā tiks parakstīts starpvaldību līgums par investīciju veicināšanu un savstarpēju aizsardzību.

Islandes prezidenta valsts vizītes laikā Latvijā tiks izvērtētas Latvijas un Islandes pašreizējās attiecības un iezīmēti turpmākās sadarbības virzieni abu partnervalstu politiskā, ekonomiskā un kultūras dialoga kvalitatīvā padziļināšanā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!