• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības fondi, Latvijā un Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.1998., Nr. 165/166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48549

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 09.06.1998.

Laidiena Nr. 167/169, OP 1998/167/169

Vēl šajā numurā

05.06.1998., Nr. 165/166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības fondi, Latvijā un Eiropas Savienībā

Par starptautisko Vides aizsardzības fondu konferenci

28. un 29. maijā Rīgā notika 3. starptautiskā Viduseiropas un Austrumeiropas valstu Vides aizsardzības fondu konference. Tajā piedalījās apmēram pussimts speciālistu no 15 valstīm.

Konferences galvenā tematika bija veltīta Vides aizsardzības fondu darbībai ceļā uz Eiropas Savienību. Tāpēc aktuāls ir jautājums par likumdošanas harmonizēšanu, tās saskaņošanu ar ES direktīvām.

Kaut arī Latvijas Vides aizsardzības fonds nodibināts nesen, tomēr atzīmējama tā mērķtiecīgā darbība dažādu ar vides aizsardzības jautājumiem saistītu problēmu risināšanā. Kā atzīmēja fonda izpilddirektors Jānis Bruņenieks, darbs tiek plānots tā, lai tiktu aptverti visi sektori. Patlaban aktuālākā ir programma "800 plus", kas veltīta ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu sakārtošanai Latvijas mazpilsētās. Iesākts darbs pie projektu realizācijas atkritumu saimniecības uzlabošanā. Fonds finansē atkritumu pārstrādi. Kopējais Vides aizsardzības projektu skaits jau sasniedz 320. Projektu realizācijā iesaistīti daudzi privātuzņēmēji.

Fonda līdzekļu galveno daļu veido ieņēmumi no dabas resursu nodokļa. Kopā ar valsts budžeta līdzekļiem vides projektu realizēšanai no iekšzemes kopprodukta atvēlēts 0,1 procents līdzekļu. Eiropas Savienības valstīs vidējais rādītājs ir 2,3 procenti.

Viens no pieredzes bagātākajiem fondiem ir Polijas Vides aizsardzības fonds, kas dibināts pirms pieciem gadiem un tagad jau vadībzinību jomā atbilst starptautiskajam ISO 9000 standartam.

Jāpiebilst, ka, iepazinušies ar Latvijas Vides aizsardzības fonda darbu, viesi to augstu novērtēja.

Ingrīda Rumbēna, "LV"

Foto: Māris Kundziņš

V2.JPG (15858 BYTES)
Starptautisko konferenci atklāj vides valsts ministrs Indulis Emsis (centrā)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!