• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija un Lietuva: tuvinās finansu dienesti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.1998., Nr. 165/166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48531

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes pilsētas valsts amatpersonu deklarācijas

Vēl šajā numurā

05.06.1998., Nr. 165/166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija un Lietuva: tuvinās finansu dienesti

Vakar, 4. jūnijā, Rīgā darbu sāka Lietuvas finansu ministrijas delegācija ministra Aļģirda Šemeta ( Algirdas Šemeta ) vadībā

A3.JPG (11030 BYTES) Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Darbu Latvijā vakar, 4.jūnijā, sāka Lietuvas finansu ministrijas delegācija ministra Aļģirda Šemeta vadībā, kas Latvijā ieradusies divu dienu darba vizītē. Vizīte notiek saskaņā ar vienošanos par visu trīs Baltijas valstu Finansu ministriju darba saskaņošanu Latvijas, Igaunijas un Lietuvas integrācijas Eiropas Savienībā kontekstā.

R.Zīles un A.Šemeta sarunās galvenā uzmanība veltīta budžeta sagatavošanas un pieņemšanas procedūrai, sadarbībai ar starptautiskām organizācijām, un banku sektora attīstībai. R.Zīle atzīmēja, ka "izdevies iezīmēt jautājumus, par kuriem rīt (sarunu turpmākajā gaitā) tiks diskutēts sīkāk. Izdevies definēt galvenās problēmas, ar kurām nākas saskarties Latvijai un Lietuvai abu valstu ceļā uz integrāciju Eiropas Savienībā." Paralēli ministru sarunām notiks divpusējās tikšanās ministriju departamentu līmenī, kuru laikā plānots pārrunāt budžeta veidošanas, fiskālās politikas un analīzes jautājumus, nodokļu politikas un muitas sadarbības jautājumus, valsts parāda apkalpošanas darbību, kā arī Eiropas integrācijas gaitu abās valstīs.

Jau tuvākajā laikā tiek plānota abu valstu Valsts kases speciālistu tikšanās. Sarunas parādīja, ka Latvijas Valsts kases darbs ir labāk organizēts. Savukārt Lietuvas Valsts kasei izdevies daļēji ieviest vienotu centralizētu rēķinu, kurā sanāk visi nodokļu maksājumi.

Abu valstu Finansu ministriju nodokļu departamenti vienojušies par kopīgas darba grupas izveidi nodokļu likumdošanas pilnveidošanai un savstarpējai saskaņošanai ar Eiropas Savienības direktīvām.

Latvijas Finansu ministrijas tautsaimniecības analīzes un fiskālās politikas departamenta vadība vienojusies ar Lietuvas fiskālās politikas departamenta vadību par abu valstu ieņēmumu un izdevumu salīdzināšanu. Šāda vienošanās jau panākta arī ar Igaunijas kolēģiem. Līdz ar to jau septembrī varētu būt gatavs valsts ieņēmumu un izdevumu salīdzinājums starp visām Baltijas valstīm.

Šodien Lietuvas finansu ministrijas delegācija darbu Latvijā turpina.

FM preses

dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!