• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2.jūnijā sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.1998., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48467

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2.jūnijā sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 2. jūnija sēdes

Vēl šajā numurā

03.06.1998., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 2.jūnijā sēdē

Akceptēts rīkojums "Par kuģa atsavināšanu". Ar šo rīkojumu Jūras vides pārvaldei tiek atļauts pārdot izsolē ekspedīciju kuģi "Ģeofiziķis". Noteikts, ka naudas līdzekļi, kas iegūti pēc izsoles izdevumu segšanas, ieskaitāmi valsts budžetā.

Akceptēts rīkojums "Par Peldvietu un jahtu ostu atbilstības novērtējuma komisiju". Komisija izveidota, lai īstenotu Ministru kabineta 1997.-1998. gada deklarācijā paredzēto Latvijas piejūras pašvaldību pludmaļu un jahtu ostu sagatavošanu, lai tās varētu iekļauties vienotā Eiropas peldvietu un jahtu ostu novērtējumā, kā arī lai veicinātu starpministriju sadarbību šajā jomā. Par komisijas priekšsēdētāju iecelts vides valsts ministrs Indulis Emsis.

Akceptēts rīkojums "Par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas Satversmes apstiprināšanu".

Akceptēti noteikumi "Par Ministru kabineta 1995.gada 12.septembra noteikumu nr.275 "Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas Satversme" atzīšanu par spēku zaudējušiem", kuri paredz minētos noteikumus atzīt par spēku zaudējušiem ar 1998.gada 3.jūniju.

Akceptēti noteikumi "Obligātās prasības neatliekamās medicīniskās palīdzības iestādēm". Noteikumi nosaka obligātās prasības neatliekamās palīdzības dienestam. Šo prasību izpilde nodrošinās slimniekiem un cietušajiem sniegtās neatliekamās medicīniskās palīdzības kvalitāti.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 18.marta noteikumos nr.102 "Noteikumi par atvieglojumiem ārstniecības līdzekļu iegādē pacientu ambulatorai ārstniecībai". Labojumi noteikumos izdarīti, lai novērstu kļūdas, nosakot definēto diennakts devu vairākiem preparātiem.

Akceptēti noteikumi "Obligātās prasības ambulatorajām ārstniecības iestādēm". Tie nosaka obligātās prasības, kuras ievērojot ambultorajā ārstniecības iestādē tiek nodrošināti apstākļi kvalitatīvas diagnostiskās un ārstnieciskās palīdzības sniegšanai un pacienta aprūpei atbilstoši attiecīgās ambulatorās ārstniecības iestādes kvalifikācijas un specializācijas līmenim, kā arī neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanai. Noteikumi stāsies spēkā ar 1998.gada 1.jūliju.

Akceptēti noteikumi "Obligātās prasības slimnīcām". Šo noteikumu mērķis ir noteikt obligātās prasības, kuras ievērojot slimnīcās tiek nodrošināti apstākļi kvalitatīvas neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanai, diagnozes noteikšanai, ārstēšanai un pacientu aprūpei atbilstoši slimnīcas stacionāro nodaļu specializācijai un kvalifikācijas līmenim. Noteikumi stāsies spēkā ar 1998.gada 1.jūliju.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā izmaksājama zaudējumu atlīdzība slimokasēm un Valsts obligātās veselības apdrošināšanas centrālajam fondam sakarā ar ceļu satiksmes negadījumā cietušo personu ārstēšanu". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātajā apdrošināšanā tiek izmaksāta zaudējumu atlīdzība slimokasei un Valsts obligātās veselības apdrošināšanas centrālajam fondam, kurš ārstniecības iestādēm ir samaksājis ceļu satiksmes negadījumā cietušās personas ārstēšanas izdevumus. Paredzētā kārtība koordinēs ārstniecības iestāžu un slimokasu rīcību, kā arī atvieglos Satiksmes biroja un Ceļu policijas uzdevumus, sagatavojot atlīdzības saņemšanai nepieciešamos dokumentus.

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību "Protezēšanas un ortopēdijas centrs"". Saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās" un likumu "Par bezpeļņas organizāciju", ar 1998. gada 1.jūliju paredzēts nodibināt uz Labklājības ministrijas pārziņā esošā valsts uzņēmuma "Republikāniskais valsts protezēšanas un ortopēdijas eksperimentālais centrs" bāzes bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību "Protezēšanas un ortopēdijas centrs". Noteikts, ka viss statūtsabiedrības kapitāls un visas balsis pieder valstij, valsts kapitāla daļas turētāja ir Labklājības ministrija, un tās pamatkapitāls ir 410 000 lati.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 23.decembra noteikumos nr.431 "Ārstniecības personu sertifikācijas kārtība". Grozījumi izdarīti sakarā ar grozījumiem Ārstniecības likumā.

Akceptēts rīkojums "Par J.Rekšņu". Saskaņā ar likumu "Par policiju" un ievērojot iekšlietu ministra Andreja Krastiņa ieteikumu, Ministru kabinets par Iekšlietu ministrijas Valsts policijas priekšnieku iecēla policijas pulkvedi Juri Rekšņu.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par zemes reformas pabeigšanu pilsētās". Likums noteiks kārtību, kādā pabeidzama zemes reforma pilsētās, kā arī līdz tās pabeigšana sakārtojamas zemes lietošanas tiesības un īpašuma attiecības, izskatāmi strīdi ar zemes reformu saistītajos jautājumos.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 29.aprīļa noteikumos nr.161 "Valsts apdrošināšanas uzraudzības inspekcijas finansēšanas noteikumi". Noteikumu 3.punkts izteikts šādā redakcijā: "Inspekcijas ieņēmumus veido: atskaitījumi no apdošināšanas sabiedrību saņemto apdrošināšanas prēmiju kopējās summas: 0,4% - no dzīvības apdrošināšanas operācijām ar uzkrājuma veidošanu; 0,2% - no sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas operācijām; 0,7% - no pārējām apdrošināšanas operācijām; atskaitījumi no pensiju plānu dalībnieku un to labā veiktajām iemaksām privāto pensiju fondu licencētos pensiju plānos 0,4% apmērā. Augšminētais atskaitījumu apmērs ir piemērojams par atskaitījuma periodu no 1998.gada 1.jūlija."

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu". Ministru kabineta Atzinības raksts piešķirts aktrisei Verai Singajevskai par mūža ieguldījumu teātra mākslas popularizēšanā bērnu un jaunatnes vidū un pensionētai ārstei Evai Ievai Vaterai par lielo ieguldījumu Latvijas medicīnas vēstures izpētē, īpaši atspoguļojot ebreju lomu Latvijas medicīnā.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par darba grupas Skrundas radiolokācijas stacijas administratīvi dzīvojamās teritorijas pārņemšanai izveidošanu". Par darba grupas vadītāju iecelta Kuldīgas rajona padomes izpildirektore Vaira Brūvere.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par darba grupas Skrundas radiolokācijas stacijas demontāžas procesa koordinācijai un teritorijas pārņemšanai pēc demontāžas pabeigšanas izveidošanu". Par darba grupas vadītāju iecelta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece Maija Grase.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Iekšlietu ministrijas poliklīnika"".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par bezpeļņas organizācijas valsts zinātniskās iestādes "Latvijas Zinātņu akadēmijas kodolpētniecības centrs" kodolreaktora apturēšanu un finansēšanas kārtību". Rīkojums nosaka ar 1998.gada 19.jūniju pārtraukt kodolreaktora ekspluatāciju, līdz 1998.gada 26.jūnijam nodrošināt kodolreaktora zemkritisku stāvokli un ar 1998.gada 26.jūniju nodrošināt kodolreaktora uzraudzību un uzsākt tā konservāciju.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par bezpeļņas organizācijas valsts zinātniskās iestādes "Latvijas Zinātņu akadēmijas kodolpētniecības centrs" reorganizāciju". Saskaņā ar likumu par "Par zinātnisko darbību", paredzēts reorganizēt līdz 1999.gada 1. janvārim Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošo valsts zinātnisko iestādi bezpeļņas organizāciju "Latvijas Zinātņu akadēmijas kodolpētniecības centrs" un uz tā bāzes izveidot valsts bezpeļņas organizāciju sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Reaktors" kodolreaktora uzraudzības, konservācijas un demontāžas nodrošināšanai; radiācijas metroloģijas un testēšanas centru; zinātniskās pētniecības laboratoriju.

Akceptēti "Noteikumi par noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta darbinieku darba samaksas sistēmu". Šie noteikumi nosaka noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta darbinieku mēneša amatalgas, piemaksas pie mēneša amatalgām, kā arī darbinieku materiālo stimulēšanu.

Valdība izskatīja jautājumu "Par Valdības priekšlikumiem likumprojekta "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1998.gadam" otrajam lasījumam", Finansu ministrijai uzdots, apkopojot Saeimas deputātu un komisiju priekšlikumus un sagatavojot likumprojektu "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1998.gadam"" otrajam lasījumam paredzēt Ekonomikas ministrijas budžetā papildu līdzekļus Informācijas pieprasījuma punkta izveidei 14 020 latu apmērā.

Akceptēts rīkojums "Par darbadienas pārcelšanu". Rīkojums paredz pārcelt no budžeta finansējamās valsts iestādēs darbadienu no pirmdienas, 1998.gada 22.jūnija, uz sestdienu, 1998.gada 20.jūniju. Ieteikts visām pašvaldībām, uzņēmumiem un organizācijām, nosakot darba un atpūtas laiku, ievērot šo rīkojumu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!