• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.1998., Nr. 155/156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48389

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

28.05.1998., Nr. 155/156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Valsts prezidents:

— apmeklējot Strenčus

Vakar, 27.maijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis iepazinās ar Strenču mežrūpniecības saimniecības darbību.

Akciju sabiedrības "Strenču MRS" valdes priekšsēdētājs Vitauts Breicis informēja, ka trīs gadu laikā uzņēmumā ir panākts, ka katru mēnesi tiek eksportēti 1500 kubikmetri kokmateriālu. Vakar tika atklāts jauns ražotnes cehs, kurā uzstādītas tikko iepirktas iekārtas līmēto logu sagatavju ražošanai. Strenči ir pirmā vieta Latvijā, kur šī jaunā tehnoloģija, kas tikai nesen Latvijā guvusi ievērību, uzstādīta un sāk darboties. V.Breicis pastāstīja, ka tiek domāts arī par mežu atjaunošanu. G.Ulmanis tika iepazīstināts ar tā saukto bezatlikumu tehnoloģiju, kas ieviesta Strenču MRS. Ražotnē tiek sadedzinātas koku skaidas, un akciju sabiedrībai nav jāiepērk kurināmais kokmateriālu žāvēšanai. Valsts prezidents interesējās arī par darba iespējām. Strenču MRS nodrošina labi apmaksātas darbavietas 290 cilvēkiem, un to skaits ir pieaudzis, kopš uzņēmums ir kļuvis par akciju sabiedrību. Bez tam mežrūpniecības saimniecībā divu gadu laikā ir atjaunoti 90 procenti mežizstrādes tehnikas.

Valsts prezidents apmeklēja Strenču skolas jaunbūvi (vecā ēka nodega 1993.gadā). Skolas celtniecību iecerēts pabeigt līdz šī gada rudenim, ja tiks atrasts finansējums — 70 000 latu. G.Ulmanis pabija arī Sedā, kur ar iedzīvotājiem runāja par jautājumiem, kas saistīti ar bezdarbu un naturalizāciju.

Valsts prezidenta preses dienests

Ministru prezidents:

— pēc Preiļu rajona apmeklējuma

Sakarā ar skolēnu augsto saslimstības līmeni Līvānos, Ministru prezidents uzdevis labklājības ministram Vladimiram Makarovam un veselības valsts ministram Viktoram Jaksonam nodrošināt paplašinātu programmu veselības uzlabošanai (medicīniskā apskate, ārstēšana, rehabilitācija u.c.), piešķirot līdzekļus no veselības rezerves fonda. Ekonomikas ministram Laimonim Strujevičam uzdots iekļaut valsts investīciju programmā 1999.gadam līdzekļus bērnu fiziskās attīstības veicināšanai. Vēl labklājības ministram un veselības valsts ministram uzdots izskatīt iespēju finansiāli atbalstīt Līvānu poliklīnikas kapitālā remonta projektu.

Ekonomikas ministram un pašvaldību lietu valsts ministram Jānim Bunkšam uzdots informēt G.Krastu par plānotajiem pasākumiem, lai turpmāk potenciālie iesniedzēji, kuriem nav pieredzes projektu sagatavošanā, netiktu no šī procesa izslēgti.

Saskaroties ar uzņēmēju neskaidrībām par Valsts ieņēmumu dienesta rīkoto izsoli uzņēmuma "Līvānu mājas un logi" objektā, Ministru prezidents uzdevis ekonomikas ministram noskaidrot un informēt, vai izsolāmā objekta iznomāšana līdz izsolei (nomas termiņš ir nepilns mēnesis) nav mēģinājums samazināt tā vērtību vai citādi kaitēt valsts interesēm un kavēt godīgu konkurenci.

Zemkopības ministram Andrim Rāviņām, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Anatolijam Gorbunovam un ekonomikas ministram Laimonim Strujevičam uzdots savstarpēji saskaņot viedokli par linu audzēšanas programmas izstrādāšanas iespējām Latgalē, izmantojot valsts resursus un ārvalstu palīdzību.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!