• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1998. gada 26. maija noteikumi Nr. 202 "Noteikumi par militāra rakstura precēm, kas paredzētas valsts aizsardzības un drošības nodrošinājumam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.1998., Nr. 155/156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48370-noteikumi-par-militara-rakstura-precem-kas-paredzetas-valsts-aizsardzibas-un-drosibas-nodrosinajumam

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.203

Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 4.februāra noteikumos nr.64 "Noteikumi par pašvaldību aizņēmumiem un garantijām"

Vēl šajā numurā

28.05.1998., Nr. 155/156

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 202

Pieņemts: 26.05.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 202

Rīgā 1998.gada 26. maijā (prot. nr.26, 23.§)

Noteikumi par militāra rakstura precēm, kas paredzētas valsts aizsardzības un drošības nodrošinājumam

Izdoti saskaņā ar likuma "Par muitas nodokli (tarifiem)" 22.panta 25.2 punktu

 

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā preces tiek atzītas par militāra rakstura precēm, kas paredzētas valsts aizsardzības un drošības nodrošinājumam, un kādā tās netiek apliktas ar muitas nodokli.

2. Militāra rakstura preces ir preces, kas paredzētas valsts aizsardzības un drošības nodrošinājumam un kuru saņēmējs ir Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki vai Iekšlietu ministrija.

3. Šo noteikumu 2.punktā minētās preces neapliek ar muitas nodokli, ja muitas iestādē ir iesniegts ar Finansu ministrijas valsts sekretāra vai viņa vietnieka parakstu apstiprināts finansu ministra izveidotas komisijas (turpmāk — Komisija) lēmums par to, ka attiecīgās preces atzītas par militāra rakstura precēm, kas paredzētas valsts aizsardzības un drošības nodrošinājumam, un tās nav apliekamas ar muitas nodokli.

4. Komisija pieņem lēmumu par katrā kravā esošajām precēm vai par visām precēm, ko paredzēts piegādāt saskaņā ar attiecīgu līgumu.

5. Komisijas sastāvā ir septiņi valsts institūciju pārstāvji: divi Finansu ministrijas pārstāvji, Aizsardzības ministrijas pārstāvis, Ekonomikas ministrijas pārstāvis, Iekšlietu ministrijas pārstāvis, Nacionālo bruņoto spēku pārstāvis un Valsts ieņēmumu dienesta pārstāvis.

6. Komisijas personālsastāvu un izmaiņas tajā saskaņā ar šo noteikumu 5.punktā minēto institūciju priekšlikumiem apstiprina finansu ministrs.

7. Komisijas darbu vada Komisijas priekšsēdētājs, kuru no Finansu ministrijas pārstāvjiem ieceļ finansu ministrs.

8. Komisijas sēdi sasauc reizi divās nedēļās, ja ir saņemts preču saņēmēja iesniegums. Komisijas priekšsēdētājs īpaši steidzamos gadījumos komisijas sēdi var sasaukt biežāk, un Komisijas locekļi par to tiek brīdināti trīs dienas iepriekš.

9. Komisija lēmumu pieņem, ja par attiecīgo lēmumu balso ne mazāk kā trīs ceturtdaļas no Komisijas locekļu skaita.

10. Preču saņēmējs Komisijai iesniedz šādus dokumentus:

10.1. iesniegumu ar lūgumu atzīt preces par militāra rakstura precēm, kas paredzētas valsts aizsardzības un drošības nodrošinājumam, un atļaut tās ievest, neapliekot ar muitas nodokli. Iesniegumā norāda preču saņēmēja nosaukumu, juridisko adresi, reģistrācijas numuru un datumu, saņemamo preču nosaukumus un kodus saskaņā ar Latvijas kombinēto nomenklatūru, preču daudzumu vai skaitu un vērtību;

10.2. Ekonomikas ministrijas izziņu, ka minētās preces vai to analogi netiek ražoti Latvijas Republikā, vai preču saņēmēja pamatojumu, kāpēc attiecīgās preces izdevīgāk ievest no ārvalstīm;

10.3. garantijas rakstu, kurā attiecīgā ministrija vai Nacionālo bruņoto spēku štābs apliecina, ka ievedamās preces ir paredzētas un tiks izlietotas valsts aizsardzības un drošības nodrošinājumam.

11. Par ievesto militāra rakstura preču izmantošanu valsts aizsardzības un drošības nodrošinājumam neatbilstošiem mērķiem valsts amatpersonas saucamas pie normatīvajos aktos noteiktās atbildības. 

Ministru prezidents G.Krasts

Ekonomikas ministrs L.Strujevičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!