• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par reģionu sadarbību - Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.1998., Nr. 147/149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48279

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

22.05.1998., Nr. 147/149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pašvaldībās

Par reģionu sadarbību — Rīgā

Lai pārrunātu dažādus reģionu sadarbības aspektus Baltijas jūras valstīs, 19. un 20.maijā Rīgā notika Baltijas jūras valstu reģionālās sadarbības organizācijas (BSSSC) valdes sēde. Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) līdzdarbojas šajā organizācijā jau kopš tās izveidošanas, tāpēc šoreiz bija priecīga uzņemt pie sevis viesus no Dānijas, Zviedrijas, Vācijas, Norvēģijas, Somijas, Polijas un abām mūsu kaimiņvalstīm — Igaunijas un Lietuvas.

BSSSC dibināta 1993.gadā, un tās mērķis ir veicināt pašvaldību savstarpējo sadarbību Baltijas jūras reģionā. Īpaši tiek atbalstīta sadarbība starp dažādajām sadarbības organizācijām reģionā, piemēram, Baltijas pilsētu savienību, Baltijas rūpniecības kameru, Baltijas jūras valstu padomi u.c. Viens no pēdējā laika galvenajiem uzdevumiem — palīdzēt vietējām un reģionālām pašvaldībām jaunu partnerattiecību meklēšanā un projektu izveidošanā, kā arī attīstīt kontaktu tīklu ar dažādām politiskām figūrām un Eiropas Savienības finansu institūcijām.

Katru gadu vienā no Baltijas reģiona valstīm notiek BSSSC konference, kuras ietvaros vietējām un reģionālām pašvaldībām tiek dota iespēja tikties un diskutēt par aktuāliem jautājumiem Baltijas jūras reģionā, piemēram, "Via Baltica" reģiona ekonomisko attīstību, kultūras un izglītības veicināšanu. Konferences laikā pašvaldības var sniegt informāciju par iecerētajiem projektiem un meklēt partnerus, kā arī gatavot sadarbības līgumus. Šogad kārtējā BSSSC konference notiks Roskildē, Dānijā, no 22. līdz 24.oktobrim. Trīs darba grupas, kuras veido Baltijas jūras valstu pašvaldību pārstāvji, gatavos konferences galvenos diskusiju tematus: institūciju izveidošana, ekonomiskā attīstība un sadarbība, kā arī dabas aizsardzība un vide.

Iesaistoties Eiropas Savienības finansētajos projektos, daudzas pašvaldības Baltijas jūras reģionā saskaras ar līdzīgām problēmām: grūti atrast līdzfinansējumu, projektu pieteikuma formas ir pārāk sarežģītas, nereti aizkavējas lēmumu pieņemšana un Eiropas Komisijas maksājumi projektiem. Tāpēc BSSSC plāno izveidot Baltijas fondu, kas finansētu vietējo un reģionālo pašvaldību sadarbības projektus šajā reģionā.

Ar BSSSC atbalstu iecerēts īstenot arī projektu "Baltijas jūras partneru forums 2000", kas atbalstītu un veicinātu starptautisko tirdzniecību starp mazajiem un vidējiem uzņēmumiem šajā reģionā. Iecerēts, ka tas notiks Rīgā 2000.gada pavasarī. Rīgas Dome, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera piedalīsies pasākuma organizēšanā kopā ar Zviedriju, Vāciju un citām valstīm.

BSSSC sekretariāts, kas atrodas Kopenhāgenā, ir sagatavojis īpašas informācijas paketes par šo organizāciju. Sagatavošanā ir arī interesants materiāls par starpreģionālo sadarbību. Tas ietvers sadarbības politisko pamatojumu, praktiskus ieteikumus ar piemēriem, projekta vadības elementus, kā arī labu sadarbības projektu aprakstus, kas var kalpot kā iedvesmas avots tiem, kas vēlas iesaistīties starptautiskajā sadarbībā.

Olga Kokāne,

Latvijas Pašvaldību savienības

preses atašeja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!