• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidenta uzskatā:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.1998., Nr. 142/143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48209

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā - Eiropas eksperti

Vēl šajā numurā

20.05.1998., Nr. 142/143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidenta uzskatā:

Par ekstrēmisko organizāciju darbībām Latvijā

"Mēs nedrīkstam pieļaut, ka pa Rīgas ielām, vicinot sarkanos karogus un lietojot komunistiski fašistiskās ideoloģijas simboliku, sāk brīvi staigāt melnās formās tērpti ekstrēmiski noskaņoti jaunieši," atzina Ministru prezidents Guntars Krasts pēc iepazīšanās ar Latvijas drošības struktūru ziņojumiem par pagājušo ceturtdien, 14.maijā, Vērmanes dārzā notikušo ekstrēmiski noskaņoto jauniešu mītiņu.

"Nesenie sprādzieni Dobelē, pie Krievijas vēstniecības Rīgā un pie sinagogām Rīgā un Maskavā skaidri parāda, ka savu darbību pēdējā laikā aktivizējušas agresīvi noskaņotas komunistisko un fašistisko ideoloģiju aizstāvošas organizācijas. Valstij ir stingri jānostājas demokrātijas aizstāvēšanas pozīcijās. Mēs nedrīkstam pieļaut un nepieļausim valstī aizliegtu simboliku lietojošo nereģistrēto organizāciju darbību," uzskata Ministru prezidents Guntars Krasts. "Tā ir bīstama tendence, ka nacionālkomunistiskie grupējumi, kas savu darbību netraucēti izvērsuši Austrumos, savu destruktīvo darbību tiecas īstenot arī Rietumos."

Jau rītdienas, 20.maija, Nacionālās drošības padomes sēdē Ministru prezidents aicinās izskatīt jautājumu par nepieciešamību Latvijas likumos paredzēt daudz stingrākus sodus par fašistiskās un komunistiskās simbolikas lietošanu.

Iekšlietu ministrijai, kas pēc ministra nomaiņas jau demonstrējusi vēlmi operatīvi risināt ar valsts drošību saistītos jautājumus (pieminekļa Dobelē spridzinātāji jau ir atklāti), ir uzdots nodrošināt, lai likumā noteiktajā kārtībā tiktu sodīti prokomunistiskā un profašistiskā mītiņa Vērmanes dārzā organizatori un dalībnieki, kas lietoja aizliegto simboliku.

Ministru prezidents personīgi sekos Tieslietu ministrijas sagatavoto priekšlikumu, kas ļauj operatīvi apturēt ekstrēmisko organizāciju darbību Latvijā, iekļaušanai likumos un aicina Saeimu attiecīgos likumu grozījumus apstiprināt pēc iespējas ātrāk.

Romāns Meļņiks,

Ministru prezidenta

preses sekretārs

1998.gada 19.maijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!