• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 18.maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.1998., Nr. 138/141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48189

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Starp Latviju un Baltkrieviju. Robeža un sadarbība

Vēl šajā numurā

19.05.1998., Nr. 138/141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 18.maija sēdē

Akceptēts noteikumu projekts "Par Latvijas Republikā ievedamo valsts aizsardzībai un drošībai paredzēto militāra rakstura preču neaplikšanu ar muitas nodokli". Militāra rakstura preces ir preces, kuras paredzētas valsts aizsardzībai un drošībai un kuru saņēmēja ir Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki vai Iekšlietu ministrija.

Akceptēts noteikumu projekts "Par naftas produktu zudumu normām". Tie noteiks maksimālās pieļaujamās naftas produktu zudumu normas, par kurām akcīzes preču noliktavas turētājs saskaņā ar likumu "Par akcīzes nodokli naftas produktiem" var nemaksāt akcīzes nodokli naftas produktiem, veicot naftas produktu krājumu inventarizāciju par konkrēto periodu.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Zinātņu akadēmijas Latviešu valodas institūta reorganizāciju". Tas paredz saskaņā ar likuma "Par zinātnisko darbību" 16.pantu un Augstskolu likuma 22.pantu reorganizēt Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošo valsts zinātnisko iestādi bezpeļņas organizāciju "Latvijas Zinātņu akadēmijas Latviešu valodas institūts", pievienojot to Latvijas Universitātei kā patstāvīgu struktūrvienību ar juridiskās personas tiesībām.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Militārās policijas apsargājamo objektu". Paredzams, ka tiks apsargāts Satversmes aizsardzības birojs Rīgā, Miera ielā 85a.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu noteikumos "Ārstniecības personu sertifikācijas kārtība". Grozījumi nepieciešami sakarā ar izdarītajiem grozījumiem Ārstniecības likumā.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par zaudējumu atlīdzības izmaksas kārtību slimokasēm sakarā ar ceļu satiksmes negadījumā cietušo personu ārstēšanu". Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātajā apdrošināšanā tiek izmaksāta zaudējumu atlīdzība slimokasei un Valsts obligātās veselības apdrošināšanas centrālajam fondam, kas ir apmaksājusi ceļu satiksmes negadījumā cietušās personas ārstēšanas izdevumus ārstniecības iestādēm.

Akceptēts likumprojekts "Par akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem". Šis likums attieksies uz alkoholiskajiem dzērieniem, kurus ražo, pārstrādā, glabā, realizē, saņem vai nosūta Latvijas Republikas muitas teritorijā, un nosaka kārtību, kādā alkoholiskie dzērieni tiek aplikti ar nodokli. Paredzams, ka kārtību, kādā veicama uzņēmējdarbība ar alkoholiskajiem dzērieniem Latvijas Republikas muitas teritorijā (ražošana, apstrādāšana, pārvadāšana, glabāšana, ievešana, izvešana, realizācija), noteiks Ministru kabinets.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta noteikumos "Karavīru militārās disciplīnas reglaments".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!