• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - vēsturnieki. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.1998., Nr. 134/135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48149

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents:

Vēl šajā numurā

14.05.1998., Nr. 134/135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — vēsturnieki

Vakar, 13.maijā, Rīgas pilī notika saruna ar Latvijā pazīstamiem vēsturniekiem

V1.JPG (20194 BYTES)

Pirms sarunas ar Valsts prezidentu Gunti Ulmani vēsturnieki Ilgvars Misāns, prof. Andris Caune, Inesis Feldmanis, prof. Valdis Bērziņš, prof. Heinrihs Strods, Marģers Vestermanis un prof. Aivars Stranga Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Vakar, 13.maijā, pēc Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa iniciatīvas Valsts prezidents tikās ar Latvijā pazīstamiem vēsturniekiem — Heinrihu Strodu, Aivaru Strangu, Marģeru Vestermani, Ilgvaru Misānu, Inesi Feldmani un Valdi Bērziņu.

Sarunas dalībnieki apmainījās viedokļiem par Latvijas vēstures izpēti, izvērtēšanu un skaidrošanu. Visi bija vienisprātis, ka XX gadsimta Latvijas vēstures pētīšanai un skaidrošanai ir jāveltī lielāka uzmanība un jāpaplašina sabiedrības vēstures apziņas horizonts. G.Ulmanis uzsvēra, ka Latvijas vēstures izpēte un izvērtēšana ir nozīmīgs ieguldījums valsts attīstībā. Valsts prezidents aicināja Latvijas vēsturniekus aktīvāk rosināt diskusiju sabiedrībā par aktuāliem mūsu vēstures jautājumiem.

Vēsturnieki pastāstīja Valsts prezidentam, kā norisinās Latvijas XX gadsimta vēstures pētījumi, kā arī par nākotnes iecerēm un situāciju vēstures zinātnē kopumā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!