• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1998. gada 12. maija noteikumi Nr. 172 "Kārtība, kādā muitas iestāde rīkojas ar muitas kontrolē esošajām bezīpašnieka precēm, bojātajām precēm un nepieprasītajām precēm". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.1998., Nr. 134/135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48112

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.173

Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 13.maija noteikumos nr.178 "Noteikumi par nacionālās pretošanās kustības dalībnieku uzskaiti un nacionālās pretošanās kustības dalībnieka apliecības un krūšu nozīmes izsniegšanu un uzskaiti"

Vēl šajā numurā

14.05.1998., Nr. 134/135

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 172

Pieņemts: 12.05.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 172

Rīgā 1998.gada 12.maijā (prot. nr. 24, 5.§)

Kārtība, kādā muitas iestāde rīkojas ar muitas kontrolē esošajām bezīpašnieka precēm, bojātajām precēm un nepieprasītajām precēm

Izdoti saskaņā ar Muitas likuma 28.panta pirmo daļu

 

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā muitas iestādes rīkojas ar bezīpašnieka precēm un bojātajām precēm, kā arī ar precēm, kuras glabājas muitas kontrolē un kuras līdz noteiktā termiņa beigām nav pieprasījis to īpašnieks vai viņa pilnvarota persona (turpmāk - valdītājs).

2. Par nepieprasītām precēm atzīstamas preces, kuras atrodas muitas kontrolē vairāk nekā divus mēnešus no dienas, kad tās pārvietotas pāri Latvijas Republikas muitas robežai, un kuras šajā laikposmā nav pieprasījis to valdītājs.

3. Ar tās Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes lēmumu, kuras pakļautībā ir attiecīgā muitas iestāde, par nepieprasītām precēm var atzīt arī tādas preces, kuras atrodas muitas kontrolē un kuras nav pieprasījis to valdītājs, bet kuras to fizisko īpašību dēļ var zaudēt savu vērtību pirms divu mēnešu termiņa beigām.

4. Par bojātām bezīpašnieka precēm vai bojātām nepieprasītām precēm atzīstamas muitas kontrolē esošās bezīpašnieka preces vai nepieprasītās preces, kuru bojājuma faktu apstiprinājusi Sanitārā robežinspekcija (attiecībā uz tās kompetencē esošajām precēm) vai muitas iestāde (attiecībā uz pārējām precēm), un par to normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir sastādīts attiecīgs akts.

5. Preces, kuras ir atzītas par bezīpašnieka precēm vai nepieprasītām precēm, var:

5.1. realizēt saskaņā ar Ministru kabineta 1994.gada 4.oktobra noteikumiem nr.198 "Par konfiscētās, bezīpašnieka, bezmantinieka, pēc mantošanas tiesībām valstij vai pašvaldībai pārgājušās, dāvinājuma, atrastās un atrastās apslēptās mantas uzskaiti, novērtēšanu un realizāciju";

5.2. iznīcināt. 

Ministru prezidents G.Krasts

Zemkopības ministrs A.Rāviņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!