• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1998. gada 5. maija noteikumi Nr. 168 "Kārtība, kādā, aprēķinot akcīzes nodokli, nosakāms naftas produktu daudzums litros +15 grādu temperatūrā pēc Celsija". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.1998., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/48033

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.169

Par atsevišķu Ministru kabineta noteikumu atzīšanu par spēku zaudējušiem

Vēl šajā numurā

07.05.1998., Nr. 127

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 168

Pieņemts: 05.05.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 168

Rīgā 1998.gada 5.maijā (prot. nr.23 18.§)

Kārtība, kādā, aprēķinot akcīzes nodokli, nosakāms naftas produktu daudzums litros +15 grādu temperatūrā pēc Celsija

Izdoti saskaņā ar likuma "Par akcīzes nodokli naftas produktiem" 9.panta trešo daļu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā, likumā "Par akcīzes nodokli naftas produktiem" noteiktajos gadījumos aprēķinot akcīzes nodokli naftas produktiem (turpmāk — nodoklis), nosakāms naftas produktu daudzums litros atbilstoši naftas produktu daudzumam +15 grādu temperatūrā pēc Celsija (turpmāk — 15 °C).

2. Lai noteiktu naftas produktu daudzumu litros atbilstoši naftas produktu daudzumam 15 °C, izmanto kravas pavaddokumentos norādīto atbilstošo naftas produktu masu kilogramos un naftas produktu kvalitātes sertifikātā (turpmāk — kvalitātes sertifikāts) norādīto naftas produktu blīvumu 15 °C attiecīgajiem naftas produktiem.

3. Juridiskā persona, kas naftas produktus ieved Latvijas Republikas muitas teritorijā, naftas produktu daudzumu litros nosaka, izmantojot naftas produktu piegādātāja (ražotāja) izsniegtajā kvalitātes sertifikātā norādīto naftas produktu blīvumu 15 °C attiecīgajiem naftas produktiem.

4. Muitas noliktavas turētājs vai naftas produktu valdītājs, nosakot no muitas noliktavas izvedamo naftas produktu daudzumu litros tiem naftas produktiem, kas sajaukti ar citām vielām vai kuriem ir mainījušās ekspluatācijas, fizikālās vai ķīmiskās īpašības, izmanto kvalitātes sertifikātu, kuru sastādījis muitas noliktavas turētājs vai naftas produktu valdītājs un kurā naftas produktu blīvums norādīts 15 °C. Ja nepieciešams, minēto kvalitātes sertifikātu var pārbaudīt muitas iestādē (muitas laboratorijā).

5. Šo noteikumu 4.punkts attiecas arī uz akcīzes preču noliktavas turētāju, ja naftas produktus izved no akcīzes preču noliktavas.

6. Šo noteikumu 3., 4. un 5.punktā minētās personas, ievedot naftas produktus Latvijas Republikas muitas teritorijā, izvedot tos no muitas noliktavas vai izvedot no akcīzes preču noliktavas, iesniedz attiecīgajā muitas iestādē naftas produktu daudzuma aprēķinu, kurā norādīts:

6.1. naftas produktu nosaukums;

6.2. naftas produktu masa (kilogramos) un temperatūra;

6.3. naftas produktu blīvums 15 °C (kg/m3);

6.4. naftas produktu tilpums (litros).

7. Saskaņā ar šo noteikumu 2.punktu naftas produktu daudzumu litros nosaka, kravas pavaddokumentos norādīto atbilstošo naftas produktu masu kilogramos dalot ar kvalitātes sertifikātā norādīto naftas produktu blīvumu 15 °C un reizinot ar 1000. Aprēķinam izmanto šādu formulu:

V15 = m : r15 × 1000, kur

V15 — naftas produktu tilpums 15 C° (litros);

m — naftas produktu masa (kg);

r15 — naftas produktu blīvums 15 °C (kg/m3).

8. Muitas iestādei ir tiesības pārbaudīt naftas produktu faktiskā daudzuma atbilstību tam daudzumam, kurš uzrādīts saskaņā ar šo noteikumu 3., 4. un 5.punktu. Ja muitas iestādes noteiktais naftas produktu daudzums 15 °C atšķiras no daudzuma, kas uzrādīts saskaņā ar šo noteikumu 3., 4. un 5.punktu, par pamatu nodokļa aprēķinam izmanto muitas iestādes noteikto naftas produktu daudzumu.

9. Muitas iestādei ir tiesības Muitas likumā noteiktajā kārtībā izņemt naftas produktus, sastādot par to attiecīgu aktu, un pārbaudīt to kvalitātes faktisko rādītāju (blīvuma standarta apstākļos un citu rādītāju) atbilstību šo noteikumu 3.punktā minētajā naftas produktu piegādātāja (ražotāja) izsniegtajā kvalitātes sertifikātā norādītajiem rādītājiem. Ja muitas iestāde (muitas laboratorija) konstatē, ka naftas produktu kvalitātes faktiskie rādītāji neatbilst š o noteikumu 3.punktā minētajā kvalitātes sertifikātā norādītajiem rādītājiem, par pamatu tiek ņemti muitas iestādes (muitas laboratorijas) noteiktie kvalitātes rādītāji.

Ministru prezidents G.Krasts

Finansu ministra vietā —
satiksmes ministrs V.Krištopans

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!