• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 20.aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.1998., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47865

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.5

Par cenu aptauju 7. Saeimas vēlēšanām nepieciešamo materiālu iepakojuma izgatavotāju izvēlei

Vēl šajā numurā

21.04.1998., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 20.aprīļa sēdē

Akceptēts noteikumu projekts "Par kārtību, kādā, aprēķinot akcīzes nodokli, nosakāms naftas produktu daudzums +15 grādu temperatūrā pēc Celsija".

Komiteja akceptēja likumprojektu "Par Iedzīvotāju reģistru". Likuma mērķis ir noteikt, kā Latvijas Republikas teritorijā darbojas vienota iedzīvotāju uzskaites sistēma — Iedzīvotāju reģistrs — un ka Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei tiek sniegtas reģistrā iekļaujamās ziņas un lietota reģistrā esošā informācija.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību piedalīšanos kopējās militārās mācībās ārzemēs 1998.gadā". Paredzams, ka Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienības piedalīsies 13 kopējās militārās mācībās.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējām militārajām mācībām Latvijas Republikas teritorijā 1998.gadā". Rīkojuma projekts paredz trīs militārās mācības Latvijas teritorijā.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par Eiropas pamatkonvenciju par teritoriālo kopienu vai pārvaldes institūciju pārrobežu sadarbību un tās papildprotokolu".

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par Konvenciju par plastikas sprāgstvielu marķēšanu, lai veicinātu to atklāšanu".

Akceptēts noteikumu projekts "Par Latvijas būvnormatīvu LBN 221–98 "Ēku iekšējais ūdensvads un kanalizācija"".

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu "Psihiatrijas valsts centrs"". Paredzēts saskaņā ar likumu "Latvijas Republikas likums par valsts uzņēmumu" un likumu "Par bezpeļņas organizāciju" ar 1998.gada 1.jūniju reorganizēt Labklājības ministrijas pakļautībā esošo valsts budžeta iestādi "Valsts psihiskās veselības aprūpes centrs" un tās pakļautībā esošo valsts iestādi — bērnu un pusaudžu psihoneiroloģisko slimnīcu "Vīķi" un uz to bāzes izveidot bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu "Psihiatrijas valsts centrs".

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu "Jelgavas psihoneiroloģiskā slimnīca "Ģintermuiža"". Ar 1998.gada 1.jūniju paredzēts reorganizēt Labklājības ministrijas pakļautībā esošo valsts budžeta iestādi "Jelgavas psihoneiroloģiskā slimnīca" un uz tās bāzes izveidot bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu "Jelgavas psihoneiroloģiskā slimnīca "Ģintermuiža"".

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu "Liepājas psihoneiroloģiskā slimnīca"". Ar 1998.gada 1.jūniju paredzēts reorganizēt Labklājības ministrijas pakļautībā esošo valsts budžeta iestādi "Liepājas psihoneiroloģiskā slimnīca" un uz tās bāzes izveidot bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu "Liepājas psihoneiroloģiskā slimnīca".

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu "Rīgas psihoneiroloģiskā slimnīca"". Ar 1998.gada 1.jūniju paredzēts reorganizēt Labklājības ministrijas pakļautībā esošo valsts budžeta iestādi "Rīgas psihoneiroloģiskā slimnīca" un uz tās bāzes izveidot bezpeļņas organizāciju valsts uzņēmumu "Rīgas psihoneiroloģiskā slimnīca".

Akceptēts grozījumu projekts "Privatizācijas sertifikātu izmantošanas noteikumi". Grozījumi nodrošinās nepilngadīgām personām piederošo un mantoto sertifikātu savlaicīgas izmantošanas iespējas.

Akceptēts noteikumu projekts "Par rīcību ar muitas kontrolē esošām bojātām vai nebojātām bezīpašnieka un nepieprasītajām precēm". Paredzams, ka par bezīpašnieka precēm tiks atzītas preces, kuras atrodas muitas kontrolē ilgāk nekā divus mēnešus no to pārvietošanas brīža pāri LR muitas robežai un kuras šajā laikā nav pieprasījis to īpašnieks vai pilnvarota persona.

Akceptēts grozījumu projekts "Par konfiscētās, bezīpašnieka, bezmantnieka, pēc mantošanas tiesībām valstij vai pašvaldībai pārgājušās, dāvinājuma, atrastās un atrastās apslēptās mantas uzskaiti, novērtēšanu un realizāciju". Grozījumi izstrādāti, lai pilnveidotu konfiscētās un citas valstij piekritīgās mantas uzskaiti un realizāciju saskaņā ar izmaiņām normatīvajos aktos.

Akceptēts noteikumu projekts "Par profesijām, kurās strādājošajiem var paredzēt speciālus pensiju plānus privātajos pensiju fondos".

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par Latvijas Republikas un Rumānijas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem".

Komiteja akceptēja grozījumu projektu rīkojumā "Par Eiropas reģiona konvenciju par tādu kvalifikāciju atzīšanu, kam nepieciešama augstākā izglītība".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Obligātā militārā dienesta un mācībās iesaukto rezerves karavīru un rezervistu dzīvības un veselības apdrošināšanas kārtība". Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā piešķirama un izmaksājama obligātā aktīvā militārā dienesta karavīriem, mācībās iesauktajiem rezerves karavīriem vai rezervistiem Obligātā militārā dienesta likumā noteiktā apdrošināšanas atlīdzība par iegūto invaliditāti un vienreizējais pabalsts dienesta laikā, pildot dienesta pienākumus, bojāgājušā karavīra, mācībās iesauktā rezerves karavīra un rezervista mantiniekiem.

Akceptēts noteikumu projekts "Likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" normu piemērošanas kārtība". Noteikumi izstrādāti, lai novērstu situāciju, kad dažādi tiek traktētas likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" normas.

 

Precizējot iepriekš publicēto

Otrdienas, 14.aprīļa, informācijā par Ministru kabineta sēdi jautājumā par grozījumiem Autopārvadājumu likumā jālasa: "Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Autopārvadājumu likumā. Grozījumu projektā nav paredzēts nomainīt licenci pret operatora apliecību (sertifikātu). Noteikts, ka Satiksmes ministrija izsniegs autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licences atbilstoši ES direktīvas 96/26/EC galvenajām prasībām — laba reputācija, atbilstošs finansiālais stāvoklis un profesionālā kompetence. Grozījumu projekts paredz noteikt valsts un pašvaldību institūciju atbildību par autoostu darbību, kā arī citas tiesību normas, kuras Autopārvadājumu likumā līdz šim nebija paredzētas."

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!