• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mēs un lauki. Šodien, te. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.1998., Nr. 102/105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47802

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs un lauki. Šodien, te (turpinājums)

Vēl šajā numurā

17.04.1998., Nr. 102/105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Notikuma vidū

Mēs un lauki. Šodien, te

Starptautiskajā izstādē "Pavasaris '98" Rāmavā

Vakar, 16. aprīlī, izstāžu kompleksā "Rāmava" izstāžu sabiedrība SIA "A. M.L." sadarbībā ar Zemkopības ministriju un Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameru atklāja tradicionālo lauksaimniekiem, mežsaimniekiem un zivsaimniekiem veltīto izstādi "Pavasaris ’98". Šī ir sestā un visplašākā no šāda veida izstādēm, kas Rāmavā līdz šim notikusi. Tajā piedalās vairāk nekā 170 dalībnieku un ir apskatāma zemkopības tehnika, lauksaimniecības un zvejniecības produkcijas pārstrādes iekārtas, lopkopības un zivsaimniecības aprīkojums un jaunākā tehnoloģija, mežizstrādes, kokapstrādes un celtniecības tehnika un materiāli, dārzu un parku kopšanas inventārs, agroķīmija, darbarīki, rezerves daļas, darba apģērbi, sēklas un stādāmais materiāls. Salīdzinājumā ar iepriekšējām lauksaimniecības izstādēm "Rāmavas" kompleksā šogad plašāk pārstāvētas vairākas pasaulē labi pazīstamas traktortehnikas ražotājfirmas. Īpaša ekspozīcija ir Baltkrievijas lauksaimniecības mašīnbūvētājiem, un tajā savus ražojumus izstādījušas tādas mūsu zemkopjiem jau iepazītas firmas kā Minskas, Lidas, Koveļas, Bobruiskas un Gomeļas lauksaimniecības tehnikas rūpnīcas.

Izstādes atklāšanā zemkopības ministrs Andris Rāviņš teica:

— Esiet sveicināti Rāmavā, lauksaimniecības tehnikas izstādē! Šāgada izstāde atšķiras no visām iepriekšējām ne tikai ar to, ka šī ir plašākā, bet galvenokārt ar to, ka šogad valsts atbalsta politika lauksaimniecībai un īpaši lauksaimniecības tehnikas iegādei ir daudz būtiskāka un citāda nekā iepriekšējos gadus. Līdz ar to lauksaimniecības tehnikas izgatavotāju un demonstrētāju atbildība mūsu zemnieku priekšā ir lielāka nekā citkārt. Un arī zemniekiem ir lielāka atbildība, jo tieši viņi izvēlas un iegādājas sev nepieciešamo tehniku. Lauksaimniecības rādītāji šogad atspoguļo labus sasniegumus. Esam sevi apgādājuši ar graudiem, gandrīz jau spējam paši sevi apgādāt ar cukuru, būtiski pieauguši cūkkopības rādītāji, vērā ņemams pieaugums ir arī piena ražošanā. Lauksaimniecība kopumā attīstās ļoti strauji. Un tas ir apsveicami. Tādēļ novēlu visiem izvēlēties pašu piemērotāko pirkumu, lai sadarbība starp tehnikas ražotāju un tās izmantotāju būtu pietiekami cieša un ilgstoša. Lai mēs visu valstu tehnikas ražotājos un piegādātājos redzētu draugus. Labu sadarbību un veiksmīgu izstādes apmeklējumu un ļoti veiksmīgus pirkumus!

Somijas Lauksaimniecības un meža ministrijas valsts sekretārs Reino Uronens, kurš piedalījās izstādes atklāšanā, sapulcējušos uzrunāja šādi:

— Godājamais ministra kungs un dārgie draugi! Man ir liels prieks un gods jūs visus sveikt šajā izstādē. Redzu, ka lauksaimniecība Latvijā attīstās ļoti strauji. Un svarīgi ir, lai zemnieki dzīvotu ļoti labi. Tas būs rādītājs, ka arī visa tauta dzīvo labi. Šajās dienās esam pārsprieduši vairākus Somijas un Latvijas lauksaimniecības nozaru sadarbības projektus. Tādā veidā Somija cenšas palīdzēt Latvijas lauksaimniecībai attīstīties. Sadarbība un starptautiskā integrācija ir ļoti svarīgs jautājums, jo Latvija nākamajā gadsimtā kļūs par Eiropas Savienības dalībvalsti. Esmu ļoti lepns par to, ka šajā izstādē ir pārstāvētas daudzas Somijas firmas. Mums ir savstarpēja sadarbība, savstarpēja tirdzniecība. Somijas Lauksaimniecības un meža ministrijas un Somijas delegācijas Latvijā vārdā visiem izstādes dalībniekiem un apmeklētājiem novēlu veiksmi un labklājību!

Sakarā ar izstādes atklāšanu "Rāmavā" notika kārtējā Zemkopības ministrijas preses konference. Tajā piedalījās zemkopības ministrs Andris Rāviņš, Baltkrievijas pagaidu pilnvarotais vēstnieks Latvijā Ivans Stepaņenko, kā arī Baltkrievijas un Latvijas lauksaimniecības tehnikas rūpnīcu, izplatītājfirmu un banku pārstāvji. Andris Rāviņš teica:

— Man ir ļoti liels prieks, ka šogad izstādē atkal redzam Latvijas ražotājus — mūsu valstī izgatavotos kultivatorus, kokapstrādes tehniku. Tas liecina, ka atmosties sāk arī Latvijas mašīnbūve. Svarīgi ir tas, ka šajā izstādē varam redzēt procesus, kas notiek visapkārt, kas notiek mūsu valstī. Vēlos vēl piebilst, ka šā gada pirmajā ceturksnī no plānotā subsīdiju fonda izlietojuma 2 895 000 latu zemnieki saņēmuši 2 645 000 latu. Tieši lauksaimniecības tehnikas un mūsdienīgas tehnoloģijas iegādei subsīdiju veidā izmaksāti 1 472 038 lati: Kurzemē — 359 037, Latgalē — 243 756, Vidzemē — 464 027 un Zemgalē — 403 839 lati.

Baltkrievijas pagaidu pilnvarotais vēstnieks Latvijā Ivans Stepaņenko atzīmēja, ka viņam ir patīkami piedalīties izstādes atklāšanā. Īpaši tādēļ, ka lauksaimniecības tehnikas izstādes "Rāmavā" jau ir kļuvušas tradicionālas arī Baltkrievijas lauksaimniecības tehnikas ražotājiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!