• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Katram jābūt drošībā. Savās mājās, Baltijā, pasaulē (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.1998., Nr. 102/105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47799

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Saeimas priekšsēdētāja: - Baltijas jūras valstu padomes komisārs - Latvijas uzņēmēju pilnvarotie pārstāvji

Vēl šajā numurā

17.04.1998., Nr. 102/105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Katram jābūt drošībā. Savās mājās, Baltijā, pasaulē

Par sadarbību kopīgai aizsardzības attīstībai

Turpinājums no 1.lpp.

Ministri uzskata, ka kopīgie militārie projekti — BALTBAT, BALTNET, BALTRON un BALTEFCOL — ir jauns pasākums un svarīgs elements, lai paaugstinātu pašaizsardzības spējas, sadarbību ar NATO un nostiprinātu Baltijas valstu militāro sadarbību. Akcentējot nepieciešamību paātrināt projektu tālāku īstenošanu, Aizsardzības ministrijas ar attiecīgo valstu aizsardzības struktūru starpniecību turpinās veidot nepieciešamās tiesiskās struktūras un ierosinās projektu īstenošanas plānus un finansiālu novērtējumu laika posmam no 1999. līdz 2003. gadam.

Atzīmējot militārās mācības "Spring Wind ’98", kas notika 1998. gada martā Lietuvā, ministri uzsvēra to nozīmi trīspusēju mācību rīkošanā.

Atbalstot Dānijas iniciatīvu par BALTBAT līdzdalību miera uzturēšanas misijā Bosnijā un Hercegovinā, ministri nolēma sagatavot bataljona izvietošanas plānu.

Baltijas valstu aizsardzības ministru nākošā apspriede notiks 1998. gada augustā Lietuvā.

"Latvijas Vēstneša"

(Juris Afremovičs, Gunta Štrauhmane) neoficiāls tulkojums no angļu valodas

Par Norvēģijas parlamenta Aizsardzības komisijas vizīti Saeimā

Vakar, 16.aprīlī, Saeimas aizsardzības un iekšlietu komisija tikās ar Norvēģijas Karalistes Aizsardzības komisijas delegāciju.

Norvēģijas parlamentārieši interesējās par komisijas darbu saistībā ar aizsardzības budžeta veidošanu, īpaši ilgtermiņa projektu plānošanu, par Latvijas aizsardzības spēku struktūru, kā arī sadarbību starp militārajām un civilajām struktūrām aizsardzības projektu īstenošanā. Tika pārrunāti arī robežapsardzības jautājumi. Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Kārlis Jūlijs Druva iepazīstināja viesus ar komisijas darbu likumdošanas jomā, saskaņojot Latvijas likumdošanu ar ES likumu normām, īpaši atzīmējot darbu ar jaunā Krimināllikuma sagatavošanu trešajam lasījumam, kuru paredzēts izskatīt Saeimā maijā. Komisijas priekšsēdētājs pateicās viesiem par Latvijai sniegto palīdzību, īpaši cietumu sistēmas sakārtošanā.

Latvijas puse atzina, ka Latvijas militārais budžets ir nepietiekams, taču valsts ekonomiskā situācija neļauj to strauji palielināt. Runājot par sadarbību starp Baltijas valstīm aizsardzības jomā, K.J.Druva informēja par ieceri Baltijas bataljonu pārveidot par Baltijas brigādi, kur katrai valstij būtu pa vienam bataljonam. Pateicoties Ziemeļvalstu palīdzībai, turpina attīstīties arī "Baltron" un "Baltnet" projekti.

Saeimas preses dienests

Par apmeklējumu Ādažu mācību centrā

Šodien, 17. aprīlī, Ādažu mobilo strēlnieku mācību centra teritorijā notiks vada komandieru un instruktoru kursa atklāšanas ceremonija. Atklāšanas ceremonijā piedalīsies visu trīs Baltijas valstu aizsardzības ministri, projektā iesaistīto valstu militārie atašeji, Norvēģijas parlamenta Aizsardzības komitejas pārstāvji, NBS un Zemessardzes vadība.

Vada komandieru un instruktoru kursus vadīs Baltijas miera uzturēšanas bataljona (BALTBAT) apmācību grupa, kuras sastāvā ir instruktori no Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Dānijas, Anglijas un Nīderlandes. Kursi veidoti pēc Rietumu standartu taktiskās un komandieru apmācības programmas. Tā kā vada komandieru un instruktoru mācības galvenokārt notiks angļu valodā, tai paralēli paredzēta padziļināta angļu valodas apgūšana.

Vada komandieru un instruktoru kursos piedalīsies 40 virsdienesta karavīri un virsnieki no Ādažu mobilo strēlnieku mācību centra, BALTBAT, Alūksnes mobilo strēlnieku bataljona un Zemessardzes. Šo kursu sekmīgi beigušie Ādažu mobilo strēlnieku mācību centra karavīri tiks iesaistīti LATBAT un BALTBAT rezervju mācību rotā.

BALTBAT Latvijas rota sniegs uzbrukuma paraugdemonstrējumu ar artilērijas un mīnmetēju atbalstu, ko nodrošinās Lielgabalu diviziona un Krasta apsardzes bataljona karavīri. Tas būs noslēguma paraugdemonstrējums kopīgajām BALTBAT Latvijas rotas, Lielgabalu diviziona un Krasta apsardzes bataljona mācībām "Spring Blast".

Nacionālo bruņoto spēku štāba

preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!