• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zviedrijas premjerministra darba vizīte. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.1998., Nr. 100/101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47748

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Igauņu pirmais valstsvīrs, kas zaudējis ēstgribu "Tauras" joprojām vēlas atgūt spēkus Būs jauni personas dokumenti Runas par radžu riepu rītdienu

Vēl šajā numurā

16.04.1998., Nr. 100/101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zviedrijas premjerministra darba vizīte

Z.JPG (17703 BYTES)ZO.JPG (14809 BYTES)

— pie Valsts prezidenta

Vakar, 15.aprīlī, Rīgas pilī tikās Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Zviedrijas premjerministrs Jērans Pērsons (attēlā blakus).

Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Zviedrijas divpusējās attiecības, jautājumi, kas saistīti ar Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā un sabiedrības integrācijas procesu Latvijā.

G.Ulmanis pastāstīja J.Pērsonam par pēdējā laika notikumiem Latvijā un par to, kā pašlaik veidojas Latvijas attiecības ar Krieviju. Pārrunāta nepieciešamība veikt pilnu vēstures analīzi un paplašināt sabiedrības vēstures apziņu. G.Ulmanis uzsvēra vidējo uzņēmumu attīstības nepieciešamību un aicināja Zviedriju aktīvi iesaistīties vidējo uzņēmumu tīkla veidošanā Latvijā. Zviedrijas premjerministrs vēlreiz apliecināja, ka Zviedrija ir gatava atbalstīt Latvijas institūta veidošanu.

Valsts prezidenta preses dienests

— pie Ministru prezidenta

Vakar, 15.aprīlī, pie Ministru prezidenta Guntara Krasta viesojās Zviedrijas Karalistes premjerministrs Jērans Pērsons (attēlā blakus).

G.Krasts informēja Zviedrijas valdības vadītāju par norisēm valsts iekšpolitikā. Ministru prezidents Guntars Krasts uztur regulārus kontaktus ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu kolēģiem. Šī tikšanās ir augstākā līmeņa dialoga turpinājums un skaidrs apliecinājums Zviedrijas atbalstam Latvijas ES integrācijas procesam.

J.Pērsons uzsvēra, ka Latvijas valdības pašreizējie lēmumi skaidri parāda Latvijas vēlmi tuvināties Eiropai un tie ir būtiski Latvijas integrācijas intensifikācijai ES.

Sarunu gaitā tika skarti Zviedrijas praktiskās palīdzības aspekti Latvijas integrācijai Eiropas Savienībā. G.Krasts pauda interesi par Zviedrijas juristu piesaistes iespējām, veicinot Latvijas integrāciju ES, izveidojot informācijas centru par ES jautājumiem vairākos Latvijas reģionos. Praktiski palīdzot Tulkošanas un terminoloģijas centram u.c. Zviedrijas premjerministrs atzinīgi novērtēja un izteica atbalstu G.Krasta priekšlikumiem.

Ministru prezidents pateicās par līdzšinējo Zviedrijas palīdzību un ieteica turpmāk Zviedrijas valdības palīdzības programmas līdzekļus novirzīt mazo un vidējo uzņēmumu produkcijas eksporta veicināšanai un jaunu noieta tirgu radīšanai. Paredzams, ka nākamnedēļ Latvijā ieradīsies Zviedrijas eksperti minēto jautājumu jomā.

Valdības preses departaments

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

— preses konferencē

Vakar, 15.aprīlī, vienas dienas vizītes noslēgumā Rīgā Zviedrijas premjerministrs Jērans Pērsons improvizētā preses konferencē tikās ar Latvijas un Zviedrijas žurnālistiem.

Jērans Pērsons:

— Man bija tikšanās ar Latvijas premjerministru Guntaru Krastu, un viņš mani informēja par lēmumiem valdībā. Viņš mani informēja, ka tie saskan ar van der Stūla rekomendācijām. Es izteicu savu gandarījumu par to. Domāju, šis solis ir novērsis nopietnu šķērsli Latvijas virzībā uz Eiropas Savienību. Tagad es gaidu van der Stūla ierašanos Latvijā šīs nedēļas beigās un viņa vērtējumu par šiem Latvijas lēmumiem.

Mēs arī nolēmām, ka jaunnedēļ atkal sazināsimies un pārrunāsim arī Zviedrijas un Latvijas sadarbības padziļināšanu.

Pārrunājām arī Latvijas integrācijas gaitu un Latvijas institūta lomu Latvijas tēla veidošanā pasaulē. Un runājām arī par atbalstu mazā biznesa uzņēmumiem.

"Latvijas Vēstnesis":

— Kā jūs vērtējat Latvijas un Zviedrijas pašreizējās attiecības?

— Tās ir labas. Mēs esam kaimiņi un kā labi kaimiņi varam būt atklāti savā starpā. Un mums arī bija atklāta saruna par situāciju mūsu valstīs.

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!