• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1998. gada 7. aprīļa noteikumi Nr. 122 "Valsts robežsardzes nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.1998., Nr. 97/98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/47672

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.123

Valsts robežsardzes robežsargu dienesta gaitas reglaments

Vēl šajā numurā

09.04.1998., Nr. 97/98

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 122

Pieņemts: 07.04.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 122

Rīgā 1998.gada 7.aprīlī (prot. nr.18 4.§)

Valsts robežsardzes nolikums

Izdoti saskaņā ar Robežsardzes likuma 3.panta piekto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Valsts robežsardze (turpmāk - Robežsardze) ir bruņota Iekšlietu ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes institūcija, kuras galvenais uzdevums ir Latvijas valsts sauszemes robežas apsardzība un kontrole.

2. Robežsardze ir juridiska persona, un tai ir zīmogs ar papildinātā Latvijas Republikas valsts mazā ģerboņa attēlu un Robežsardzes pilnu nosaukumu. Robežsardzei ir savs karogs, krūšu zīmes, emblēmas un devīzes, kuru izmantošanas kārtību nosaka Robežsardzes priekšnieks.

3. Robežsardzei ir sava bilance un pamatbudžeta konts Valsts kases norēķinu centrā, kā arī speciālā budžeta konti.

4. Robežsardzes priekšnieks apstiprina Robežsardzes dienesta nolikumu, Robežsardzes iekšējās kārtības nolikumu, kā arī mācību iestāžu nolikumus un teritoriālo struktūrvienību nolikumus.

5. Robežsardzes priekšnieks lēmumus noformē ar pavēli vai rīkojumu.

II. Robežsardzes struktūra

6. Robežsardzes sastāvā ietilpst Robežsardzes Galvenā pārvalde, teritoriālās struktūrvienības un mācību iestādes.

7. Robežsardzes Galvenajā pārvaldē ir pārvaldes, dienesti, centri un nodaļas.

8. Robežsardzes teritoriālās struktūrvienības ir Robežsardzes pārvaldes, nodaļas un apakšnodaļas, robežkontroles punkti, robežkontroles punktu nodaļas un apakšnodaļas, kā arī robežpārejas punkti.

9. Robežsardzes Galveno pārvaldi vada Robežsardzes Galvenās pārvaldes priekšnieks, kas ir Robežsardzes priekšnieka pirmais vietnieks. Robežsardzes Galvenās pārvaldes priekšnieku ieceļ amatā un atbrīvo no amata Robežsardzes priekšnieks.

10. Savas kompetences ietvaros Robežsardzes Galvenās pārvaldes priekšniekam ir tiesības izdot pavēles un rīkojumus, kuri ir saistoši visam Robežsardzes personālsastāvam.

11. Robežsardzes pārvaldi vada pārvaldes priekšnieks. Robežsardzes pārvaldes priekšnieku ieceļ amatā un atbrīvo no amata Robežsardzes priekšnieks. Robežsardzes pārvaldes priekšniekam savas kompetences ietvaros ir tiesības izdot pavēles un rīkojumus.

12. Robežsardzes personāla profesionālās sagatavošanas un kvalifikācijas paaugstināšanas iestāde ir robežsargu mācību centrs (skola) (turpmāk ( mācību centrs). To vada mācību centra priekšnieks. Mācību centra priekšnieku ieceļ amatā un atbrīvo no amata Robežsardzes priekšnieks. Mācību centra priekšniekam savas kompetences ietvaros ir tiesības izdot pavēles un rīkojumus.

13. Robežsardzes Galvenā pārvalde, teritoriālās pārvaldes un mācību centrs ir juridiskas personas, un tām ir zīmogs ar Latvijas Republikas valsts mazā ģerboņa attēlu un attiecīgās Robežsardzes struktūrvienības pilnu nosaukumu. Teritoriālajām pārvaldēm un mācību centram ir savs karogs, krūšu zīmes, emblēmas un devīzes, kuru izmantošanas kārtību nosaka Robežsardzes priekšnieks.

14. Robežsardzes Galvenajai pārvaldei, teritoriālajām pārvaldēm un mācību centram ir sava bilance un pamatbudžeta konts Valsts kases norēķinu centrā, kā arī speciālā budžeta konti.  

Ministru prezidents G.Krasts

Iekšlietu ministrs Z.Čevers

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!